Mamici de martie - aprilie 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

quote:
Originally posted by Amma23

Absoluta, ai nostri zici ca-s frati, asa face si Lucas. Da la el urmeaza partzurile dupa ce se si screme un pic. Zilele astea mai mult decit inainte.. Al meu se trezeste si noaptea se screme un pic, se inroseste cum ai zis, se chirceste, da un partz sau face caca si adoarme.Da e cuminte, sa nu-i fie de deochi, ca nu plange, doar maraie putin. I-am luat un sirop sa vedem ce efect are.Mi s-a spus sa beau ceai de marar , ca sa nu faca colici.

Amma , daaaaaaa, am uitat sa spun .......dupa ce se inroseste. se maraie face paaaaaaaart.....
Ce zici sa aibe colici? Repet nu plange, doar maraie atat cat se screme sa faca part sau caca ....

Mai am o problema acum de dimineata observata....fetita mea se cojeste pe bucrtica. Ce inseamna asta??????? E de rau?????? Ce sa fac?
Ajutoooooooooooooooor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu nu mai reusesc sa scriu mai nimic... doar va citesc.

In primul rand: felicitari mamicilor si toate cel bune puiutilor!

Acu' raspund repede la ce am tinut minte... dar nu mai stiu cine, ce intreba

Iritatia la fund... noi am dres-o cu crema de galbenele. Nu a mers nici cu bepanthene, nici cu reviken.

Pampers 3-6 kg e diferit de cel de nou-nascuti. Cei de nou-nascuti au un fel de plasain interior... restu pampersilor n-o mai au... Nu sunt contrafacuti...

Ceai... eu le dau ceai instant, tummytea... se poate da din luna a doua.
Pentru indulcit ceaiul, se pot folosi indulcitori, de ex. dextroza. Este folosit si in ceaiurile instant.

Suzenta... nu le dau. Nu i-am dat nici mandrei, nu le dau nici lor... Asa ca mai bine fara... Unii renunta la suzeta de buna voie destul de repede, altii pot urla dupa ia si la 2-3 ani... Prefer sa nu le mai dau, decat sa ma trezesc ca nu ii mai dezvat.
S inca ceva... unii bb-ei dorm cu suzeta si urla cand le cade din gura... Ce somn as mai avea noaptea, daca din cand in cand ar trebui sa ma duc sa le indes suzeta in gura... Ai mei dorm fara sa se trezeasca deloc, pana cand urla de foame...

Eu am probleme cu un nod de la cusatura... nu vrea sa iasa si gata... e intepenit bine de tot acolo si am facut si infectie. Aseara au iesit doar niste fricicele, probabil capetele de la nod... Dar nodul e tot acolo... Iar la doctor nu pot sa ajung decat atunci cand e la cabinet, pt. ca dimineata, cand e la spital, nu am cum sa ma duc... Astept pana marti, cand are program la cabinet... Poate pana atunci cade si firul... Altfel, poate ma taie iar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

loradin sa stii ca nu mai stiu la ce foloseste fasa. Stiu ca se ia roz sau bleu (fetita sau baietel) si daca imi aduc bine aminte o inmuia preotul in ceva si dadea pe copil. Nu mai tin minte, zau. Daca gasesc in vreo poza ceva o sa revin sa iti spun. Cruciulitele le-am luat de la biserica, dar se gasesc in orice magazin cu obiecte religioase sau am mai vazut si in unele magazine cu hainute de copii. Eu am preferat sa le iau de la biserica pentru ca am vrut sa fiu sigura ca sunt sfintite (nici de data asta nu stiu de ce, dar asa mi-a spus cineva ca ar fi bine sa fie)

constipatia : eu am mai scris odata si ma repet: ceai de musetel!!!!. II fac cite 100ml si ii pun si o lingurita de ceai de fenicul si chimen de la Humana. Nu face in fiecare zi singur, dar are scaun zilnic. Cam o zi face singur si o zi il stimulez cu termometrul. Dar ii dau tot ceaiul intr-o zi, intre mese! din pacate nu e prea fericit de gustul ceaiului, dar bea cu spor la inceput pina ii simte gustul si apoi se strimba si se chirceste tot. Dar mai bea.

suzeta noi i-am dat pentru ca nu mai stiam ce sa-i facem intr-o zi cind plingea de mama focului. Nu doarme cu ea in gura si nici nu o vrea tot timpul. Dar intr-adevar atunci cind o vrea si o scapa incepe sa se smiorcaie si trebuie sa ma duc sa i-o dau din nou.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna dragelor.

Va citesc aproape zilnic dar din pacate nu am timp sa scriu.
Va rog sa ma jutati si pe mine: Cum trebuie sa arate scaunul lui bebe; daca face kk lichid, ca apa si cu urme de lapte branzit e ok?
Al meu are colici si face kk f putin, cat un ban de 0.50 si cand i-am dat ceai de chimen si anason a facut in urmatoarele 10min atat de lichid si de mult ca a trecut prin hainute.

Ce stiti despre asta?

Pentru fetele care vor naste luna asta.
Haideti fetelor sa deschidem pagian de albinute si bondari de martie -aprilie.

Pupici si bine ati revenit acasa celor care au deja comorile in brate.

Marta si Victor Mihai 1 luna

marta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Am si eu o intrebare: ce fel de cruciulite luati la botez si pt. ce sunt ca soacra mea a botezat multi copii dar nu a mai auzit de cruciulite.

laura39+5arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Buna fetelor!

Imi cer scuze ca nu am mai intrat dar din pacate nu pot sa stau pe scaun nici acum (de la taietura), nu stiu cum s-au vindecat de repede restu de mamici cu taietura dar la mine e groaznic, nu pot sa stau pe scaun, nu pot sa stau in picioare mai mult de 2 minute ca simt niste dureri de mi se taie genunchii. Dar maine marg la doctor sa vedem ce se intampla acolo si sper sa fie bine pana la urma.

Despre bebe Radu pot sa spun ca e cumintel doar ca are si el colici dupa fiecare masa si mi-e asa de mila de el cand il vad cum se chirceste si cum tipa, dar dureaza cam 30min si dupa aceea il lasa. Eu ii dau ceai (pediatra mi-a spus ca e ok sa bea ceai daca vrea)si am mai incercat si cu picaturi si parca e mai bine, ii mai pun cateodata apa calda intr-o sticluta si i-o asez pe burtica. Dar cred ca il ajuta mult ca beau mult ceai pentru colici eu si probabil se transmite la el prin laptic.

Deabea astept sa treaca ziua de maine va rog sa ne tineti pumnii sa nu faca varicela, am inteles de la dr ca daca nu face pana la 3 saptamani nici nu mai face. Iar maine implinim 3 saptamani ... sper sa nu mai faca. Ca e tare micut si o sa mi se rupa inima daca face si il mananca si il ustura bubitele cum m-au chinuit si pe mine.... oricum eu sper ca i-am dat prin laptic anticorpi suficienti, stiti cum e speranta moare ultima...

Va pup pe toate si celor care urmeaza va tin pumnii!

Doina & BB Radu George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Diana,
i-am dat ceai special pt bebelusi de la Humana, care e indulcit deja. Dar cum spunea si Gabi78, cum ii simte gustul incepe sa tipe, doar ca la mine nu mai vrea sa bea. O sa incerc si ceai de musetel cu o lingurita rasa de zahar. Poate ii place mai mult.
Si cu sucul de portocale zic si eu ce mi-au zis si ei... O sa mai intreb sa vad daca e chiar ok

de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Suzeta noi i-am dat pentru ca isi sugea mana, dfegetele unul cate unul si mai nou baga maneca de la camasuta...stiu ca nu e bine dar am facut*o, cand adoarme cateodata si ii scapa intradevar maraie si trebuie sa te duci sa i-o bagi in gura dar de cele mai multe ori dupa ce adoarme o da singura jos si doarme linistita

Si a mea se cojeste si pe maini si pe picioruse

Vroiam sa va intreb si eu ceva...a mea de cand s-a nascut a avut ambele solduri vinete...parca era batuta...mi-au zis ca de la pozitia in care a stat...am dat cu galbenele dar parca nu se mai vindeca...s-a mai confruntat ciuneva cu asa ceva???????????

Diana proaspata mamica de RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna fetelor!
Noi acum dormim ca am venit de afara dela o plimbarica de 2 ore si nu ne-a venit inca fomita. Si asa mai are mami un picut de timp.

Arissa, eu am nimerit un pampers din ala prin pachetul de 3-6 kg si asa m-am speriat cand am vazut ca pitica mea plange de mama focului si in pampers sunt niste bucatele de gel care o intepau.. Ca astia de 3-6 kg nu sunt asa. Ramane pisu in ei, dar nu ajunge la suprafata decat dupa 3-4 reprize. Si cred ca daca mai aveam din aia mici. New Baby marimea 1, facea si ea iritatie. Astia sunt New Baby nr2. Si nu transforma lichidul in gel.

Absoluta noua pediatra ne-a recomandat sa nu ii dam suzeta ca nu e niciun castig din ea. Eu i-am dat-o la aproape o saptmana in spital ca mi se parea ca nu stie sa suga. Nici din biberon nu prea tragea. Papa 20 ml intr-o ora. Iar la san adormea intr-o veselie. I-am ddat-o doua zile si apoi a inceput sa suga mai bine. Cred ca a invatat si ea sa-si scoata limbuta din cerul gurii si sa bage acolo bibu sau tzaca. Dar dupa aceea nu i-am mai dat-o chiar daca a facut circ doua-trei zile pana a uitat. Nu mai stiam daca ii e foame sau vrea suzeta. Si asa urat mi se parea ca ii sta cu ea... Acum cand sughita sau e nelinistita, ii bag o tzaca in gurita si tace. Chiar daca nu suge cine stie ce, se linisteste asa si ii trece si sughitul. Acum tu faci cum vrei, dar dupa aceea trebuie sa stai numai langa ea sa-i bagi suzeta cand ii scapa ca plange de ti se rupe sufletul dupa ea. A mea o tinea si cu manuta la un mom dat, dar tot o scapa. Si daca o puneam in patutul ei si eu in patul meu trebiua sa ma ridic din doua in doua min sa ii dau suzeta.

In rest, noi papam mai bine. Am ajuns la cate o masa si la 110 ml cu bibu si uneori mai sugem si de la mami cand nu ne e prea lene. Iesim pe afara cu carutul si ne plimba mami cate 2 ore. O fi prea mult la 2 saptamani si 4 zile cat avem noi acum? Dar ne simtim bine. Si dormim! Azi am mers si prin parc si tare bine a fost ca acum nici fomita nu ne mai este.

Va pupam si va dorim tot ce e mai bun pe lume!

Ela, mamica de Theodora Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

salutare la mamici!

lauramar-cruciulitele se pun in piept celor care vin la biserica
gabi-multumesc pentru raspuns(era o mica curiozitate)
martuza Scaunele la micuti au o culoare galben-aurie si sunt apoase.

loradin

Mergi la inceput