Mamici de martie - aprilie 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Nuuuuuu suzeta!!! Daca tot se poate fara, de ce sa le cream noi o dependenta si periculoasa. Eu inca nu mi-am scos din cap ca modifica bolta palatina si ca din cauza asta puiuta mea nu spune c si g, desi i-am dat suzeta doar 8 luni. Dar i-am dat din prima saptamana ca nu mai tacea de colici. Poate exagerez eu dar de data asta nu mai vreau sa aud de suzeta. Si mai e si un stres in plus, aoleu i-a cazut suzeta, aoleu trebuie sa o sterilizez .

Cred ca si noi ne inrosim daca ne scremem , asa ca la bbei mi se pare normal. Noi, rautati mari ce eram , ne prapadeam de ras cand vedeam ce mutrite facea printesa si cum se inrosea toata inainte de kk.

Revin si eu cu fixul meu, cine dintre voi a facut masajul perineal cu ulei de masline si vit E si daca v-a ajutat cu ceva. Sau macar daca vi se pare ca ar ajuta cu ceva.

Diana 37+, mami de Julie 14.11.2003

Mergi la inceput

Vad ca sunt singura care n-are somn la ora asta.
Si mi-e o greeeata!
Oare oi scapa eu de pb astea cu stomacul dupa ce nasc?
Ca la prima sarcina nu a avut nici un fel de pb cu stomacul.
Defintiiv lucru, ma rablagesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

neata!
Felicitari mamicilor care au nascut! Sa va traiasca strumfii sanatosi si sa va bucurati de ei!
Multumesc mult pentru raspunsurile despre botez!
Paxela- m-au speriat un pic preturile de la biserica! Ma asteptam sa fie mai putin!
Roxigeo- si eu cred la fel.Pana la urma e decizia noastra cum imbracam fata.Mama soacra insista insa ca trebuie imbracata in alb.Si cum pana acum nu am facut nimic din ce mi-a zis am hotarat ca macar dorinta asta sa i-o indeplinesc.La fel ca si tine am ales pentru copilul nostru niste nasi care sa o iubeasca nu sa o umple de cadouri.NU au posibilitati materiale si tocmai de aceea cheltuielile le vom imparti.Pentru mine conteaza mai mult sa ii vad cum li se lumineaza fata cand o vad pe Ana decat sa vina sa o umple de cadouri si de fapt sa nu le pese de ea.Multumesc mult pentru raspuns!
gabi78 am citit mesajul tau(multumesc pentru promtitudine) si as mai avea niste intrebari"De unde ai cumparat cruciulitele?" "Fasa trebuie sa aibe o anumita culoare?"(oare la ce foloseste?).
Tzuna -sper sa apuci sa citesti mesajul meu si sa-mi dai si mie un raspuns!
Despre Ana ce sa va zic...Am avut ieri o zi groaznica!A fost agitata de la ora 13 pana seara la 22 cand a culminat cu o repriza de colici.Orice faceam parca o enervam mai tare.Era mancata,schimbata si totusi parca nimic nu-i convenea.Am mai avut astfel de zile dar parca mai si dormea un pic.Bineinteles ca dupa ora 22 a cazut lata! (Si noi pe langa ea)Citeam undeva ca bebeii ar fi meteo-sensibili !Asta sa fie oare? Tot pe net am citit ca la 6 saptamani simt ei nevoia sa le arate parintilor ce personalitate au ei! Sa fie doar asta? Este atat de greu sa-ti dai seama ce ii supara de fapt! Sunt asa de mici si neajutorati incat nici macar nervos nu poti fi.Ieri,in lupta ei impotriva colicilor avea si un pic de ragaz sa mai zambeasca.Te doare sufletul cand vezi ca zambeste printre lacrimi.Sunt cam mici sa duca asa dureri.
Gata !M-am intins cam mult! Va pup si aveti grija de voi si de micuti!

loradin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Neatza,

Felicitari phili!
Multa sanatate, si ai grija de voi!

Eu raportez o noapte ok, dar o zi in care zburd iar prin tot orasul pentru tot felul de analize... Ce sa zic, vorba medicului de la ecograf - norocul meu ca nu ma apasa bebe pe col si sunt vesela si zburdalnica

Intrebare: ati facut careva ecografie pentru masuratori la centrul Marie Stopes? A fost singurul in care am reusit sa prind programare pe data de 20 dimineata.

Eu va urez o zi cat mai buna, niste majorete pentru Sori si pentru cine mai naste azi:

Si plec la analize, sper sa ajung si pe la IKEA sa imi iau niste cosulete de pus in dulap, sa-i organizez si eu hainutele lui bebe.

Diana 38+ cu Mihai-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Loradin la fel am patit si eu cu micutza mea ieri....de pe la 14 pana seara la 22 nu stiu daca a dormit 3 ore in total ca daca adormea maxim o ora si iar maraia...si ce-i mai rau ca incercam sa nu o invatam in brate si cand vedem ca nu o doare burtica o lasam sa stea pe pat.....si maraie saraca ...da asta e ce sa-i facem ca daca o invatam in brate si leganata ne bate sfantul...

am si eu o intrebare cate zile poate sa treaca pana nu face caca? ca am intrebat pediatra mai demult si mi-a zis ca dupa 48 ore sa-i pun un supozitor daca nu face....am patit asa cu ea i-am pus a facut duminica si de atunci pana marti nimik...marti seara iar cu supozityor ca am inceract cu termometrul si nimik......si de marti pana azi iar nimik...constipata nu e ca face moale.....si nu a avut timp supozitorul sa se dizolve ca a facut imediat si supozitorul era intreg.....ce sa fac cu ea?Mi-e asa de mila de ea mititica...ca se screme dimineata mai ales de numa...si acuma face la fel...ea nu e trezita bine dar se screme maraie...si apoi iar mai doarme 5 minute .....cam asa face de o ora.....mi se rupe sufletul....ce sa-i fac?

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Karra, si a mea facea rar dar moale. Am citit ca daca e alaptata la san nu e o problema. Recordul nostru a fost de cinci zile , abia atunci i-am pus supozitor. Dupa cinci luni, cand i-am diversificat mancarea a inceput sa faca si ea in fiecare zi, dar s-a cam constipat.
E bine sa nu o inveti cu supozitoare dar nici sa stea prea multe zile asa. Cred ca e corect ce iti spune medicul.
Eu sunt total impotriva termometrului pentru asta. Mai bine supozitor. Doamne fereste, s-a putea rani de la termometrul ala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Karra - si eu am aceeasi problema cu scaunul. Mie mi-au spus sa astept 3 zile (asta daca nu are dureri de burtica) si daca nu face sa incerc cu termometrul. Daca nu merge nici termometrul abia atunci sa pun supozitorul. Si de 2 saptamani cam tot asa o tinem - termometru sau supozitor... ca singura nu face deloc. Mi-a zis sa ii dau sa bea apa fiarta si racita sau ceai intre mese dar lui Alexandra nu ii plac deloc, se stramba toata si urla cand incerc sa ii dau. Cica de la 2 luni o sa pot sa ii dau suc de portocale stors (cate o lingurita la inceput, apoi tot mai mult) ca sa ii ajute tranzitul intestinal. O sa vedem ce o sa fie si cu asta.

Acum tragem putin de nas si mi-e teama sa nu raceasca mai rau. Mai si tuseste cateodata dar cica e din cauza ca are nasucul infundat. Dr. mi-a zis sa ii dau cu spray Humex si apoi sa desfund nasucul cu pompita; daca nu ii trece in 2-3 zile va trebui sa vina sa o vada. Sper sa fie ok. Se pare ca e din cauza ca am scos-o afara cand batea vantul, acum 2 zile. Nu am stat mult, cam 1/2 de ora, dar a fost suficient. Asa ca aveti grija, vantul asta e tare periculos!
In plus, pot sa raportez si eu o stare de agitatie, mai ales seara. In plus ieri nu a dormit prea bine - adormea in brate, o puneam in pat si se trezea dupa 15 min, daca o luam iar in brate adormea instant si tot asa am tinut-o pana seara cand a inceput sa 'isi arate personalitatea' si plangea aproape in continuu, nu ii convenea nimic. Poate era si din cauza nasucului infundat...
Sa vedem ce ne rezerva ziua de azi

de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Poze

Mergi la inceput

ceaiul il indulciti? Ca daca nu, inteleg de ce nu ii place saracutei!
Trebuie indulcit cu zahar, o lingurita rasa, la fiecare 100 ml, care se pune in apa si se da in fiert o data cu ea. A mea era innebunita dupa ceai, chiar daca incercam sa il indulcesc mai putin. Ii placea dar tot degeaba.
Sucul de portocale, hm, e bun pentru asa ceva, dar de la doua luni ...? Parca tot pe aici pe site am citit ca e alergogen. O sa mai verific, sa nu spun prostii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Neatza fetele....am spalat hainutele la masina la 40 de grade k asa scria pe ele si stiu k se strica dak le speli la mai mult...am mai spalat si unele de mana ca erau mai colorate si nu stiam dak ies,asa k...gata bebelina!!!mai au de cumparat...de fapt ce nu am luat am lasat k nu stiu dak cumpara nasa ceva,k mi s-a spus ca nasa treb sa te scoata din spital cu copilul...adik ea sa iti aduk lucruri pt copil...si dak nu cumpara ea, cumpara sotul...acum sunt la uscat si apoi le si calcam...si apoi asteptam sa vedem ce se intampla sambata....bagajul meu e gata,de fapt mi-am spalat si camesile de noapte si astept sa se usuce si lea ca in rest am luat cam ce-mi treb...dak mai am nevoie de ceva apelam la sotul sau sora din dotare...

Dar nu mai naste nimeni????

Mady 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Din nou neata!
Kara80- imi pare rau ca si micuta ta a fost agitata ieri.Este bine ca intram si ne mai povestim starile bebeilor.Citind ce ai scris de cea mica m-am mai linistit un pic.Am crezut ca numai a mea face asa si eram tare ingrijorata.Nu imi ramane decat sa cred ca a avut o zi mai proasta cum avem si noi uneori. Despre constipatie(desi nu este tocmai constipatie) iti spun ce am citit eu: se pare ca cei alaptati numai la san fac kk si o data pe saptamana.Asta pentru ca laptele de la san este asimilat de bebe in proportie de 90%.Medicii recomanda sa nu faci nimic si sa te inarmezi cu rabdare.Usor de zis ! Dar cand vezi cum copilul tau se screme si se inroseste la fata fara vre-un rezultat nu iti mai vine sa stai sa astepti.Am incercat cu termometrul si nu a reusit decat o singura data.Am sunat pediatra si mi-a zis ca probabil colonul s-a invatat puturos si ca nu imi ramane decat sa-i bag jumatate de supozitor la doua zile.Asa am facut si a reusit sa iasa.Cu toate acestea, metoda nu mi se pare tocmai ortodoxa asa ca am intrat la mamicile de ianuarie -februarie si am citit ca poti sa-i dai pe burtica goala putin ceiut de musetel.Eu i l-am induclit cu glucoza caci altfel mi-l da afara(1/2lingurita la 100ml).Astazi i l-am dat si astept rezultatul!Doctorita a zis ca asa va dura pana trecem pe suculet de fructe.Bineinteles ca intrebarea mea a venit fulger"pana la 4 luni ii tot bag supozitor?""nu,ii vom baga mai devreme sucul" Nu stiu sa-ti spun ce inseamna mai devreme asa ca atunci cand voi afla iti voi scrie.
Problema este ca eu dupa cezariana am avut foarte mult de suferit datorita constipatiei.Se pare ca daca mama este constipata si bebe e la fel.Eu mi-am revenit dupa o luna si o saptamana,timp in care faceam o data la 5 zile.A fost un cosmar.Am incercat cu glicerina ,cu debridat ,cu miere....nimic.Pana la urma mi-am facut o cafeluta cu cofeina si am reusit sa ies.In plus am mancat si grefruit neindulcit.

loradin

Mergi la inceput