Mamici de martie - aprilie 2007 (34)
Raspunsuri - Pagina 10
myral spune:
HRISTOS A INVIAT!Fetelor scuze ca va deranjez dar mi s-a recomandat sa intreb mai bine aici ca sunteti mai in tema cum arata acel dop gelatinos? Ca eu iau utrogestan din saptamana 14 si de cateva zile am observat o scurgere alb galbuie destul de tare si consistenta, prima data m-am gandit ca e pastila care nu prea mai se absoarbe(dat fiind ca eu nu am avut mai deloc scurgeri in sarcina pana acum) dar apoi m-am gandit ca daca e acel dop?
(la doctor nu pot ajunge deocamdata si alte simptome nu am). Va rog sa va faceti putin timp si pt mine
.De fapt cam din sapt 14 am avut si ceva contractii nedureroase care s-au rezolvat cu antispastice dar tot sunt ingrijorata.Myral
18+
arissa spune:
myral, dopul gelatinos ar trebui sa contina si firicele roz de sange, nu cred ca e cazul la tine. Cel mai probabil ai o scurgere specifica sarcinii, insa cel mai bine consulti un medic.
Felicitari noilor mamici si refacere usoara!
tzuna, sa-ti traiasca puiul! Ati mai scapat de o grija.
Maya noastra e destul de cumintica, doar seara uneori are episoade de agitatie, cere sa pape intruna dar nu e capabila sa apuce sanul sau il apuca pentru putina vreme si il scapa, se enerveaza si tot asa pana oboseste. Daca avem noroc, agitatia asta dureaza o ora sau doua. Insa uneori e foita si agitata toata dupa-amiaza. Incerc sa ma inarmez cu rabdare, ma ajuta mult si sotul. Imi spun mereu ca nu are cum sa dureze o vesnicie. Din fericire, noaptea ma lasa sa dorm chiar si 5 ore, se trezeste o singura data sa pape si apoi, a doua zi, totul reintra in normal...pana seara, evident
. Am gasit si un articol in legatura cu asta si m-am linistit de tot, ca la inceput intram in panica. Deci, pentru cine stie engleza si are aceeasi problema.: http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

pentru florin-a si pentru celelalte burtici care urmeaza sa nasca.
www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007
Val_ spune:
Fetelor multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Ca de obicei sunteti tare saritoare. De unde sa iau servetelele umede Pampers si samponul pentru uz "din cap pana in picioare" (ca m-am gandit ca e mai bun decat sapun)? Adica or fi mult mai ieftine in hipermarketuri sau sa le cumpaer direct din farmacie?
Acum hop cu o altra intrebare. Trebuie luate biberoane in spital si daca da, unde gasesc pungi sterilizate?
Apropo de pompa de muls am inteles ca cea de la Avent ar fi tare buna dar o fi scumpa? Ca toate produsele Avent sunt scumpe. Cele de la Chicco sau alte marci mai putin scumpe cum or fi? Totusi prefer sa dau mai mult daca diferenta este majora ca oricum o sa am destule de facut ca sa ma mai chinui si cu asta.
Eliana am citit povestea nasterii tale si mi-a placut tare mult. Sunteti o familie binecuvantata de Dumnezeu.
Pupici
Valentina 36+ cu bebe Mariuca
diana_jors spune:
Val: eu si sevetele, si sampon/gel de dus am luat din hipermarket... eu i-am luat o trusa intreaga Sanosan, sper sa nu fie alergic la ceva componenta ca toate sunt aceeasi marca
Vezi ca si farmaciile isi pot pune adaosuri uriase... si amintesc aici de Elevit, care la Donna - de unde mi-am luat prima cutie - era vreo 450 de mii (scazand reducerea pe care o am cf cardului) si intr-una "no name" - de unde mi-am luat a doua cutie ca nu mai aveau la Donna - a fost 350 mii ![]()
Legat de pompa: cred ca diferente semnificative sunt doar intre manuala/electrica, si la cele manuale probabil de forma (seringa sau nu)... cred ca intre 2 pompe de acelasi fel de la producatori diferiti nu sunt diferente semnificative... daca gresesc va rog sa ma corectati ![]()
De pungi sterilizate - a mai fost o discutie acum 1 sau 2 capitole, nu mai stiu exact, daca ai rabdare poti sa cauti - s-a propus sterilizarea unei pungi, si bagate in ea obiectele sterilizate... sau cam asta am retinut eu
Eu inca ma gandesc sa folosesc solutie pentru sterilizare, cred ca ar fi mai usor.
al meu parca e mai jos si incep sa am dureri de spate... oare se apropie mometul adevarului? ![]()
Diana
38+ cu
Mihai-Alexandru
stefaniya spune:
Val iti multumesc si sa fii sigura ca bebina ta va fi frumoasa,nu exista copii urati sau mai putin frumosi.Eu ma uit sau ma uitam inainte mai des la pozele bebilor si nu poti alege care e mai dulce si mai ales cand e al tau chiar crezi ca nu se putea un copil mai reusit!
Eu servetele umede folosesc dar mai des apa si pudra pt ca am o carte si acolo recomanda asa si incerc si eu si cu toate ca tot e rosu la fundulet.
Azi am avut o stare mai rea daca ii pot spune asa,am simtit ca vreau sa plang.Citeam la fete cum trec prin diferite stari si credeam ca sunt pregatita dar tot se intampla,nu stii daca faci totul bine pt bebe dar stiu asa cum ma sustine si sotul ca deodata ce ne stresam atat inseamana ca dam tot ce e mai bun si instinctul de parinte e cel important care te ajuta sa faci fata.Eu inca astept sa-i cada buricutul,arata destul de uscat dar inca nimik.Azi i-am facut prima baita in cadita si cred ca mi-am pus toti muschii in functiune,e greu tare totul la inceput,cand faci pt prima oara.
Va doresc o zi cat mai buna si pupici la toti bebeii!
Si pentru cele care se pregatesc sa nasca,nastere usoara!

Stefania
cu Carl
http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos
madybulancea spune:
Buna fetele....eu am fost la doc si ne-a spus ca colul s-a scurtat,k se apropie momentul si ca ma asteapta sambata la maternitate (k e si de garda) sa vada cum e colul si cik cik s-ar putea sa apara,dar nu vrea sa provace nimic...apoi ne-a facut ecograf,si dupa lunigimea femurului bebe are deja 37 de sapt,iar dupa cap are 38 si are doar 2900...

e micuta ,nu???cred k e din cauza faptului k nu am luat prenatale,pt k nu le suportam...dar speram sa fie totul bine...
Va pup pe toate!
Mady
36+
madybulancea spune:
Myral si eu am luat utrogestan si aveam scurgeri de la el mai abundente cand nu le introduceam destul de adanc (asta dak le introduci in vagin)...nu cred k e dopul!!!STai linistita...
Mady
36+
cria_bv spune:
Myral nici eu nu cred ca e dopul, din cate am inteles spre sfarsit apar niste scurgeri mai abundente dar atentie sa nu fie si o candida cel mai bine sa mergi la doctor.
Mady masuratorile de la eco sunt relative, eu stiu ca e o eroare de -+300 grame si conteaza si cat de bine masoara doctorul. Eu zic sa nu-ti faci probleme din cauza greutatii, daca te uiti la bebeii din odiseea noastra sunt si mai mici de 2900, sanatos sa fie.
Si eu am zilnic dureri de spate si mai ales dimineata contractii dar deocamdata stam cumintei.
Cria
37+ cu
Vlad
myral spune:
Va multumesc ca v-ati facut timp si pt intrebarea mea Arissa
si Mady
. Sa va bucurati de bebei cele care ati nascut si nasteri usoare pt cele care urmeaza!Myral
18+