Prima zi de gradinitza - ce sa fac sa fie bine?

Prima zi de gradinitza - ce sa fac sa fie bine? | Autor: lizzy

Link direct la acest mesaj

Am emotii mari! De la jumatatea lui aprilie il dau la gradi. Nu stiu cum sa procedez sa fie bine pt el. E obisnuit cu programul de acasa, e f.legat de mine pt ca stau acasa din toamna, eu ma simt deja ciudat... Cum se va simti el, oare??
Ce sa-i spun, cum sa-i explic? Sa-l las si sa plec urgent, sa stau cu el o vreme? Am auzit ca multi copii plang in primele zile. Va rog sfatuiti-ma, nu vreau sa gresesc, nu vreau sa-l vad plangand dupa mine in fiecare dimineata! Daca pot evita asta prin atitudinea mea merita incercat...

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu stiu daca te necajesc mai tare dar pe Raluca prima zi de gradi am lasat o plangand. Cu cat stateam acolo cu atat se prelungea starea de jale. Apoi la sf. zilei am aflat ca a mai plans un pic si s a linistit. A mai plans 3 zile apoi si dupa ce a fost sigura ca mami NU o lasa acolo s a linistit. Si ptr ea a fost cu mult mai greu ptr ca nu intelegea deloc engleza. La voi nu se pune problema asta.

Explica i in fiecare zi ca o sa stea acolo cu doamna si cu copiii si apoi vii tu sa l iei. Eventual spune i sa fie fff atent la ce fac acolo ca sa te invete si pe tine acasa. Mai mult nu stiu daca poti face. Si apoi depinde de copil, unii plang altii nu. Eu am plecat plangand acasa in acea zi. Copilul insa, stai linistita, nu e traumatizat.

Succes!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

eu l-am lasat acolo, am intrat in clasa l-am pupacit, si i-am spsu ca revin la 12 si am plecat. Urla ca din gura de sarpe, in 2 min dupa ce am iesit si nu ma mai vedea s-a oprit din plans.
Asa a fost o saptamana intreaga (urla cat eram cu el in clasa, tacea dupa 1 -2 min ce ieseam din clasa)... dupaia nu a mai plans.

Cel mai bine e sa nu stai sa zabovesti mult, ii dai impresia ca poti sa stai cu el, il derutezi.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Cand i-am dus la cresa pe ai mei copii, in primele 2 zile, am stat cu ei pana la ora 12 ( programul normal e pana la ora 16), dupa care i-am luat acasa si ne-am continuat programul normal.
In zilele urmatoare, ii duceam, ii pupaceam si plecam. Normal ca au plans, dar se linisteau. E mai greu primele 2 saptamani, apoi o sa se obisnuiasca. Multa bafta.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Alexia mea are 1 an si 10 luni juma. Tot timpul a stat numai cu mine. De saptamana trecuta e la gradinita. Nu a plans. I-am explicat cu mult inainte ca va merge la gradi unde sunt copii cu care sa se joace si ca atunci cand i se face somn vine acasa la nani. Ea e la program scurt. Nu a plans nici cand a venit doar cu soferul. Pana acum nu mi-a plans la gradi dar acasa a inceput sa faca un pic de fitze.
Parerea mea e ca poti incerca sa ii explici si sa ii vorbesti mult despre acest moment.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

vad ca puii nostri sunt de-o seama. eu am inventat o poveste, despre fetita lia (asa o cheama pe mandra mea) care merge la gradinita. si i-am povestit ce face fetita lia intr-o zi in gradi, cum se joaca, cum mananca impreuna cu toti copiii, cum se spala si merg sa faca nani, etc. i-am povestit cum vine apoi mami si o ia de la gradinita si mergem acasa.
inainte sa inceapa am fost de doua ori cate o ora de "acomodare". a "explorat" impreuna cu mine salile de clasa, baile, bucataria, curtea, tot, ca sa cunoasca gradinita in detaliu. am stat impreuna cu ea in sala grupei mici, observandu-i impreuna pe cei mici cum se joaca.
cand a inceput nu a plans nici macar un minut si merge la program lung, de dimineata pana seara. acomodarea a fost rapida mai ales pentru ca educatoarea are un super-lipici la copii, dar si vizitele si povestile au ajutat (imi place sa cred).
va doresc acomodare rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Noi avem 2 verisoare de-o seama cu ea care mergeau deja la gradinita si mereu povesteau cum e acolo. Plus ca filmul ei preferat a fost mult timp "Veronica", si i-a placut atat de mult de doamna educatoare si de copii de-acolo, ca ajunsese ea sa ma bazaie ca vrea la gradinita.
Asa ca in prima zi de gradinita, acum o luna, n-am avut chiar nici o problema.
Parerea mea e ca in afara de-ai explica ce-nseamna gradinita, ce face acolo, ca nu o abandonati ci doar o lasati sa se joace cu copii, de un real ajutor poate fi si puterea exemplului, alti prieteni de-ai lui care deja merg la gradinita (si carora sa le si placa acolo), filmulete sau povesti despre gradinita, care sa-i starneasca interesul.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

si fetita mea s-ar uita si de 4 ori pe zi la Veronica si o imita la greu pe educatoare, ii stie replicile pe de rost, cantecele... Noi incercam s-o inscriem de la toamna la gradi, sper sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriangi spune:

cine este Veronica?

Mami & Iarinutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Veronica e un film romanesc, foarte vechi, uite aici www.imdb.com/title/tt0069458/" target="_blank">o scurta prezentare.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriangi spune:

Bun ,si de unde il iau,ruleaza pe vreun program TV?

Mami & Iarinutzu

Mergi la inceput