Dr. Tutunaru (19)
Raspunsuri - Pagina 4
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by madau
Ina bine te-am gasit pe la noi, cred ca trebuie programata cam cu o luna inainte consultatia, fetele care merg mai des pot sa confirme sau sa infirme, e destul de multa lume si nu mai lucreaza in fiecare zi. Cred ca cel mai bine e sa mergi la cabinet, la spital nu stiu daca/cand il mai prinzi. Problema cu spaga....ei asta e chiar o problema...ptr unii....tocmai ptr ca nu ia
Mada , multumesc de primire si raspuns!
Rachel(Nov.23,2005) & Ina
What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.
Graviduta spune:
Salut! Mada sau una dintre fetele care care au primit deja PM de la Mada, imi puteti da si mie un PM cu ce se intampla? Despre ce vesti proaste este vorba? Eu sunt in 29 sapt si nu prea mai am chef de surprize. Tin de dr. sau de spital?
29+
dianad spune:
Madau, cum a fost la bulgari? Poti sa-mi dai si mie acel Pm cu vestile despre T?Androix, sunt sigura ca vei da militaria jos din pod la neonatologie. Ai grija mai ales de madam Dumitrescu care in sectie sta pe canapea, dupa care umbla prin saloane chipurile cu sfaturi, doar-doar s-o simti cineva sa-i pretuiasca "ajutorul". Eu in 5 zile de stat in spital nu am vazut-o ingrijind niciun bebe.DianaD & Alexandru
dianiana spune:
Buna seara fete dragi,
ma intorc cu o veste buna: AM NASCUT!!!!!
sunt bine si eu si bebe, suntem acasa si incercam sa ne acomodam.
sa va povestesc cum a fost:
dimineata ma trezesc cu niste dureri ca si cum puiutzul se misca energic: zic, e ce agitatie la mine in burtica. ma imbrac si plec. o zi frumoasa in care am stat mai mult pe afara. am rezolvat mai multe. seara pe la 7 ma intorc acasa cu tati si simt iar dureri. ii spun ca puiul se agita. dar la un moment dat simt ca nu mai pot sa ma misc. ma doare rau si durerea imi blocheaza burta si respiratia.
sotul se sperie. zice hai la spital. zic, nu, ca nu e nimic. pe la 7.30 ma hotarasc sa merg la spital. dureri mari si erau la 5 minute. upsss astea sunt contractii!
in graba imi fac bagajul (nu era INCA facut pentru ca aveam doar 38 de saptamani). plecam cu masina si eu stau in spate intinsa si cu mana ma tineam de manerul usii si imi priveam ceasul: erau la 5 minute si erau dureroase. ajung la Elias si zic la receptie...am venit.....da, stiu ati venit sa nasteti! aaaaaaaaaaaa!!!!! cineva ma ia cu un carucior si ma duce sa ma schimb si imi spuen ca o sa fie bine. era cam liniste in spital si liftiera cand ma vede se bucura: aaaaaaaa, a venit sa nasca! eu ma uitam si ma gandeam ca nu stiu ele ce vorbesc acolo. ajung la etajul cu maternitatea si imi pup sotul apoi sunt dusa mai departe la nasteri. moasa vine in graba. zice hai sa vedem: vine si doctora de garda. ma consulta si imi spun ca in nopatea asta o sa nasc. eu ma dezmeticesc acum. cer voie sa merg la sot, care era pe hol si sa ii spun. merg si ma pupacesc cu sotul care ma incurajeaza, zice hai ca scapi. ok, asa era, imi doream sa scap mai repede. era ora 8 si hotaram sa nu sunam parintii ca nu are rost sa stea si sa astepte la usa. ok. plec la nsteri: ma urca pe un pat - dilatatie 2. ma pun la monitorizare. e ok. bataile cordului fetal: ok si contractiile de 70 inca suportabile. doctora de garda ma intreaba daca medicul meu mi-a spus ca pot sa il sun, daca vine la nastere. i-am spus ca am stabilit ca da, si ca mi-a dat si un numar de telefon pentru asta. il suna ea si ii spune starea mea. medicul meu spune ca o sa vina mai tarziu. moasa spune ca acum avem de asteptat. ma intreaba daca vreau epidurala. spun ca nu vreau insa am trusa la mine, daca mi se face rau o sa cer sa mi se faca totusi. medicul meu arajeaza prin telefon sa fie chemat un anestezist de la chirurgie (la nasteri nu e anestezist noaptea). stau la monitorizare si astept. intre timp moasa ma tine de vorba. constat ca e o tipa tare dragutza si politicoasa si amabila. imi place de ea si ii spun. era dna mariana, cea dragutza. auzisem de ea si ma gandeam ce bine daca o sa am norocul sa fie acolo cand nasc. norocul mi-a suras. discutam, vorbim. vine si o infirmiera foarte simpatica. zice ca ma place, ca sunt imbracata frumos: am o camasa de noapte siclam cu 3 inimi mari in fata. pentru mine e ca un simbol: 3 inimi: eu, puiul si tati. le place ideea. imi spun ca o sa fie bine. stau linistita, chiar ma simteam in siguranta oe mana lor. vine anestezista si ii spun ca vreau epidurala caci ma doare foarte rau. era ra 10 si aveam dilatatie buna. cand sa imi monteze epidurala vede ca am scolioza (coloana mea e in forma de S) si imi spune ca e greu. sparam sa am noroc si sa meraga din prima. ok, zic hai! si imi spune ca am avut noroc si ca a facut-o. simt sange cald cum se scurge pe coloana. ea imi explica ce mi-a facut si vorbeste cu mine. ma linistesc. apoi durerile dispar. era ora 12. imi spun ca am dilatatie buna si ca o sa nasc repede. eu le spun ca mi-am dat seama ca o sa nasc in Vinerea Mare! ce frumos! imi pun o perfuzie si incep sa ma intrebe daca am senzatie sa imping pentru ca nu mi s-a rupt apa si trebuie sa simt o senzatie de apasare pe vezica. nu simt nimic. se supara. simt ca ceva nu e bine. suna medicul meu sa vada cum stam. ii spun ca nu s-a rupt inca apa si el spune sa imi rupa ei apa. ma urca pe masa si vad cum se indreapta cu o andrea in sprecolul meu. ma apuca spaima si incep sa intreb unde e medicul meu si ce a zis. mi se spune sa stau linistita. membrnele mele nu pot sa fie fisurate nici macar cu acel instrument acutit. moasa incearca sa sparga punga cu apa cu mana. e dureros. cel mai dureros. si tot nu se intampla nimic. am deja dilatatie 8 si nimic. ma pun sa imping desi eram pe pat. imping cat pot si imi spun ca nu e bine, ca trebuie sa imping si sa rup membranele. ma chinuie, eu incerc sa imping, ei incearca sa imi largeasca iesirea. moasa apuca punga cu lichid si simt cum o sparge: curge foarte putin lichid si vad ca o nemultumeste. eram tot la monitorizare si vad cum bataile inimii lui scad. aparatul incepe sa piuie ca in filme si eu incep sa ma zbat. ce se intampla?! moasa vine in graba cu masca de oxigem. respir adanc si bataile inimii lui bebe cresc. tensiunea se stinge. ma enervez si intreb iar de medicul meu. le spun sa il sune. aveam dilatatie 9. pentru un moment am crezut ca o sa nasc fara el. apoi a sunat el si a zis ca vine. a venit intr-un minut. doctor Tutunaru e aici! m-au pus pe masa. eu eram uimita. deja???!!! dar nu simt nimic, nici contractii nici senzatie sa imping. ma echipeaza si mi se spune sa imping de 3 ori tare. imping si fac tot ce mi se spune. cand ....,moasa se urca cu coatele pe burta mea. eram lipsita de aer de durere. simt ca ma sufoc. ma gandeam ca ne chinuim degeaba cand vad ca iese ceva si imi dau seama ca era capul copilului meu. a iesit capul! ce trebuie sa fac??? ma zbateam. mi se spune ca iese si corpul de la sine si ca nu trebuie sa fac nimic. ok. simt umerii cum ies. bebe e cam mov. nu plange. ma uit si imi vine sa plang. apoi...se aude plangand. mi se spune ca a avut cordonul ombilical in jurul gatului. de aceea era asa mov. cele de la copii, cele care ii faceau toaleta au vrut sa plece si sa nu mi-l arate. am protestat. il vad, e mic si e linistit. infasat deja. le rog sa il arate si sotului care era pe hol. apoi ma apuca rasul de fericire ca am scapat. intreb la ce ora am nascut. mi se spune ca la 3 fara 10. apoi medicul ma coase. imi explica ce face dar pe mine nu ma mai interesa. ma vedeam deja mamica. isi termina treaba. ma bate pe obraz si imi spune bravo. acum hai noapte buna. si pleaca. raman cu moasa si cu infirmiera. observ ca anestezista asistase si ea la nastere si m-a tinut de mana. ce dragutza. ce norac am avut sa dau numai peste oameni draguti. mi se spune sa nu adorm si sa ma frec pe burta 2 ore. vine si sotul meu. ma saruta si imi spune ca trebuie sa alegem al II lea nume pentru bebe. ii spun ca vreau sa ii dea el un nume. dimineata mi-am sunat parintii si le-am spus ca s-a nascut Razvan Bogdan. a fost bine!
vine si sotul meu.
anasia spune:
dianiana, felicitari, draga mamica pt puiul cel mic si frumos!
MihMih, bine ai venit in !
in alta ordine de idei, "s-a reparat" site-ul dr!
tanima, miha81, atudor, nu mai dati nici un semn de viata?
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
varsta bb
7-8 luni
mihaela_ce spune:
Felicitaria Diana !!
Multa sanatate tie si puiutului tau.Frumoasa poveste.Ati fost amandoi foarte viteji.
mihaela si ANA MARIA 27.03.2007
madau spune:
Diana felicitari...asteptam de mult povestea asta, n-am vrut sa le spun nimic fetelor, am vrut sa-ti las tie placerea de a povesti, si ai facut-o asa frumos. Ai vazut ca am avut gura aurita si ai prins-o pe d-na Mariana, anetsezista si tot ce ai vrut. Bravo, ma bucur ca sunteti bine, sa fiti sanatosi si abia asteptam sa va vedem si live
Chiar fetelor, ca vine caldura..mai organizam mega-intalneala aia de care vorbeam mai demult????
Atudor ce faci mami, ne-ai lasat balta? Ce face piti?
Ingeras voi sunteti bine?
Eu trebuie sa-mi fac curaj sa-mi fac o programare la scos de sterilet, asa mi-e de frica de nu va puteti inchipui (ssttt..sa nu ma spuneti lui T ca ma trimite direct la balamuc sa ma linistesc)
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Androix spune:
Felicitari Diana!
Offf, de-as avea si eu parte iar de doamna Mariana! O sa-i povestesc ce vestita e pe net!
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
Graviduta spune:
Felicitari, Diana, sa fie intr-un ceas bun!
Fetelor, cu riscul de a deveni stresanta, spuneti-mi si mie care sunt vestile proaste.
10x,
Alina
29+
MihMih spune:
Dianiana, felicitari si multa sanatate!
Anasia, multumesc de primire! Desi noua la scris, v-am spus ca va citesc de anul trecut asa ca mi se pare ca va cunosc bine pe toate.
Vad ca se tot agita fetele cu vestile nu tocmai bune de la Madau. Pe de o parte nu as vrea sa stiu ca sa nu ma agit, dar pe de alta parte poate e mai bine sa fiu pregatita pt cine stie ce?!?! Imi da si mie cineva un mail, va rog mult!
Va pup!