Dr. Tutunaru (19)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Salutare Tutunarese
Eu nu am mai intrat de mult pe aici si vad ca au aparut mamici noi si burtici noi.
Am vazut ca sunt fete care isi fac griji legate de nasterea noaptea si acordul ptr cezariana.
Eu am avut sarcina pelvina si desi stiam asta am sperat tot timpul ca voi naste natural. Tutu mi-a spus inca de la 32 de saptamani ca voi face cezariana dar nu am vrut sa ma resemnez si am sperat tot timpul ca bebe se va intoarce, dar nu a fost asa. La fix 38 de saptamani am pierdut dopul si am inceput sa am contractii regulate (duminica seara) asa ac l-am sunat pe T care a fost tare promt: " mergi la spital si te vede medicul de garda si mai vb dupa". Acolo medicul de garda a constatat sarcina pelvina si a venit cu un formular la mine prin care imi dadeam acordul ptr cezariana. Nu a fost intrebat nimeni daca are voie T sau nu sa imi faca cezariana. T a sunat sa intrebe de mine si dr de garda a fost cel care l-a informat ca voi naste si care este starea mea asa ca a venit si mi-a facut cezariana la 11 noaptea. Nu m-a intrebat nimeni nimic nici macar a doua zi. Concluzia: daca e de cezariana nimeni nu are nimic de comentat, mai ales daca este noiapte si Vladareanu nu este acolo. Mai nasol pare sa fie ziua cand vine Vladareanu sa constate necesitatea cezarianei, asa ca e mai bine sa nasti noaptea din punctul asta de vedere.
In ce priveste nasterea: anestezie totala ca asa a vrut anestezistul (mie imi era o frica de muream, mi-era teama ca mor si nu imi vad copilul, dar pana la urma a fost bine), ce e drept e ca nu aveam nici trusa de epidurala ptr ca nu stiam ca voi naste in seara aia. Dr T a fost de nota 10, nu pot sa ii reprosez nimic acum , desi atunci avea chef de glume cu mine iar eu eram speriata de bombe si daca nu adormeam de la anestezie cred ca ma sculam asa cum eram in pielea goala de pe masa aia sa ii dau una. Operatia este destul de mica si arata bine tinand cont de faptul ca bebe a stat cu un picior cam cas si in momentul cand l-a scos mi-a rupt un pic burta ca se intepenise, oricum este foarte jos si nu se vede nici macar din bikini din aia foarte mici.
Daca mai este cineva interesat de amanunte legate de nastere, oricand in limita timpului disponibil.
Mihaela_ce am citit povestea ta. Sa stii ca desi nu am pierdut o sarcina atat de mare ca a ta, tot el mi-a facut al doilea chiuretaj si tot ceva de genul asta mi-a spus si mie:" nu fi suparata ca o sa vii data viitoare sa nasti cu mine". Si asa a fost. Si nu stiu ce mi-a facut la chiuretajul ala dar parca mi-a pus si ceva acolo ca la 2 luni am ramas gravida.
Lulta bafta celor care urmeaza sa nasca si nu va speriati ca sunteti pe maini bune.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

A, si am uitat sa precizez: mi-a pus saculet de nisip dupa cezariana, ca simteam ca am o macara pe burta nu un saculet, dar a doua zi dimineata dupa nici 12 ore de la operatie deja mergeam pe picioarele mele, in conditiile in care am facut si o cadere de calciu in noaptea aia.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Buna dimineata. Hop ca mai apar si eu.

Vad ca vb de cezariene. Eu am nascut pe 13 septembrie 2006. Ma dusesem sa mi se provoace nasterea pt ca depasisem termenul cu aprox o saptamina.M-am dus la control dim eram ok si brusc m-a apucat hemoragia (cica am avut un vas previa pe placenta). In fine marea buba era ca a trebuit sa vina Vladareanu sa ma vada care spunea"aa poate sa mai stea".Si eu eram intr-o baie de singe. Oricum Tutu m-a bagat urgent la cezariana si mi-a spus dupa ca era naspa daca nu ne grabeam chiar si-a cerut scuze ca m-a taiat un picut strimb din cauza grabei.Deci daca tb taiat trebuie si cred ca trece peste Vladareanu.

Iar sac de nisip am avut si eu cit am stat la reanimare.Miercuri am nascut dimineata la 10.15 si simbata eram acasa.

www.totsites.com/tot/cosminutza" target="_blank">Pagina mea
POZE COSMINUTA
www.dropshots.com/day.php?userid=233103&cdate=20070121" target="_blank">Filmulet

Monica si bebe Cosmina (13 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuta spune:

M-am mai linistit si eu in legatura cu cezarienele, vad ca daca este cazul chiar se fac si va sunt recunoscatoare ca mi-ati scris!
Eu din pacate am mai trecut printr-o nastere, la Cantacuzino, in decembrie 2005…
Desi totul mersese pana atunci absolut normal si fara nici cea mai mica problema, analize si ecografii bune, o doctorita atenta si responsabila( asa credeam)… cand am nascut, la 38 de saptamani, natural cu epidurala, copilul meu, un baietel de 3kg si 50 de cm, perfect normal si el, nu a scos nici cel mai mic sunet. A mai trait cateva ore dar conectat la aparate pentru ca nu reusea sa respire nicicum singurel. A facut un soc hipoxic asa de puternic la nastere( inexplicabil din punctul medicilor si moaselor care au asitat, erau 7 persoane cu mine in sala) incat a a lasat-o pe mami lui intr-o liniste… care tiuie si acum in urechi…
Am ajuns la Tutunaru si dumnealui m-a sustinut si m-a calmat si dupa cateva luni de monitorizari si o inseminare (prima data ramasesem firesc, din prima incercare cu sotul meu…) am reusit, in sfarsit, sa am si eu o minune scumpa, pentru care sa sper !
Nu-mi face placere sa povestesc despre asta dar ma gandesc ca sunt atatea femei in situatii asemanatoare si cred ca cel mai important lucru e sa ai un medic bun alaturi de tine si pe care sa te poti baza cu adevarat. Doar ca eu o mai iau razna din cand in cand si nu mai am incredere in nimeni si atunci vad totul negru !!
Dar sunt convinsa acum ca Tutu va face absolut tot trebuie si in cazul meu mai ales ca m-a convins ca tot ce s-a intamplat a fost din cauza unei secunde de neatentie din timpul nasterii-Doamne, ce fel suna si ca acum se va sfarsi totul cu bine! Sa speram !

Si mai aveam niste intrebari pentru cele care au nascut la Elias : cum este sectia de neonato, cum e personalul, dotarile ??
MHAELA_CE cum este cu monitorizarile acestea la spital, pentru ca si mie mi-a spus ca le vom incepe din saptamana 29. Cat de des le-ai facut si daca trebuie sa dai ceva cuiva ? Ca eu habar n-am !

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si va doresc copii sanatosi sau nasteri usoare!!

Mih, gravi roz, 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Mishuta,te inteleg si stiu prin ce ai trecut,linistea aia am auzit-o si eu si e cumplita.si tot in Decembrie a fost .....doar ca in 2004.
Daca imi permiti un sfat,nu ca eu as fi vindecata,dar am observat ca m-a ajutat.Incearca si vorbeste despre nenorocirea ta,povesteste cu glas tare.Pe mine m-a ajutat chiar si sa-mi pun povestea pe forum.

Monitorizarile le-am facut o data pe saptamana ,lunea, am stabilit cu Tutu.Iti iei de acasa echipament de spital,respectiv camasa de noapte ,halat,papuci,jos la garderopa te dezbraci de hainele de strada si te imbraci cu ele,pe ale tale poti sa le lasi acolo.Apoi urci la etajul 2,la maternitate,spui nonsalant cerberului de la usa ca ai venit trimisa de dr Tutunaru la monitorizare si treci mai departe,intri ,faci stanga spre sala de nasteri si cauti moasa de serviciu si spui acelasi lucru.Aici in functie de moasa,te lasa sa astepti sau te ia imediat...in fine.Eu am dat o suta -doua de fiecare data.Sfat:incearca sa te duci in jur de ora 8 dimineata ,nu e asa aglomerat.

La neonato mie mi s-au parut dragute,mai putin o tura unde erau niste asistente mai in varsta si tare acre.Dr Neonatolog,depinde pe ce tura nimeresti,eu nu o stiu decat pe Popa care a fost tare draguta.O groaza de lucruri am invatat de la ea.Faptul ca o sa ai cezariana,te va impiedica sa stai atat cat vrei sa stai cu minunea ta si te vei simti un pic frustrata,dar nu stai mult acolo si trece repede.
Sa ai de acasa scutece absorbante,iti cere imediat cum se naste copilul,servetele umede(eu folosesc de la Pampers ,dar sunt tot felul),si o sticluta cu ulei de masline fiert,ai sa vezi ca se usuca pielea aia fina si rogi o infirmiera sau asistenta sa ii faca un masaj,cu ocazia asta inveti si tu.Hainute pot sa ai sau nu,adica sa o tina in alte tale sau in ale lor.
Despre dotari nu stiu mare lucru,pentru ca m-a ferit Dumnezeu sa am nevoie.Sper sa nu ai nici tu.

Curaj iti doresc si crede-ma esti pe maini bune

mihaela si ANA MARIA 27.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

dragi tutunarese eu nu prea scriu pe aici desi sunt tutunareasa din 2004-2005 dar va citesc intens
uite acum am citit depsre grijile pe care si le fac doua viitoare mamici mishuta si aylin si vroiam sa va linistesc cat pot si eu in legatura cu cezariana: deci sa o iau cu inceputul...sarcina grea...foarte grea chiar cu diabet, hipertensiune - aproape de eclampsie, coasta rupta, lesinuri etc...io cu o operatie la coloana de dubla hernie de disc...deci naspa rau...de la inceput am vb si a zis dr T ca cezariana e singura solutie mai ales ca spre sfarsit bb lua in greutate la greu din cauza diabetului gestational. Bonn. Acu vine si ziua sa ne hotaram ca gata aducem bebelu la lumina zilei. Pregatita ma prezint dimineata la spital nemancata, nebauta. Zice stai ca vine acu Vladareanu si da acceptul si intram la sala. Cu mine mai erau inca 2 gravidute care asteptau acelasi lucru. Si satm si stam de dimineata de pe la 7 juma pana pe la 11. Intre timp Vladareanu era foaaaaaarte ocupat in cabinetul lui de unul singur. In timpul asta atat T cat si Bogdan intrau la el si ii ziceau de mine ca am diabet etc. Pana la urma s-a produs inevitabilul si mi s-a facut rau din cauza de hipocalcemie. Aduce-ti repede papa si apa ca moare omu' aci. Mi-am revenit dar va dati seama ca gata cu nasterea pe ziua aia. Apare si Vladareanu intr-un final si intram toti in cabinet, se aseaza pe un scaun, io in picioare, se uita lung la mine si zice: si de ce vrei draga cezariana? pe un ton ironic.
In mometul ala am zis ca ii sparg capu' si am inceput sa ii torn pe acelasi ton ironic si cu o fata de se speriase si el: operata la coloa, diabet, tensiune 19-20 etc...va ajunge? sau vreti sa ne aveti pe constiinta? nu a mai zis nici pas...a semnat si a lasat capul jos (creca si de frica ca eram mai fioroasa asa )
acum cu cealalta fata care avea un pui mic de vre-o 4 kile si ceva nu a vrut sa ii semneze ca sa incerce mai intai natural ...aia mica (avea 19 ani) a inceput sa planga...a plecat vladareanu si tutu a linistit-o ca va fi cezariana dar mai spre seara...si asa a fost...trageti voi concluziile
deci fiti fara grija dr T chiar nu face gafe din astea si cand e de cezariana apai asa va fi...va pup si nastere usoara si bbei super sanatosi

referitor la monitorizare eu am facut in ultimele 4 saptamani de 2 ori pe saptamana ca era bb ff mare (4150) si T nu vroia sa aiba omuletele probleme

personalul de la neonato io personal le-as strange de gat pe marea majoritate...am ceva probleme cu puiu acum si se pare ca este si din cauza aerului conditionat sub care a fost cazat in primele 2 zile cand io eram destul de varza cat sa nu ma pot duce sa vad unde sta

va pup si sa ma scuzati ca am dat buzna asa

bulinuta mamica de bulinel dragutel

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

fetelor, va multumim mult (raspund si in numele celorlalte fete care aveau intrebari) pentru povestile voastre detaliate din care eu am tras concluzia ca daca trebuie, se face. si ca tutu e responsabil.

mihaela_ce, chiar mi-ai raspuns la o intrebare pe care vroiam sa o pun, si anume daca e nevoie de hainute pentru bb cand se naste sau nu. pentru ca o prietena de a mea a nascut la municipal si nu a avut nevoie, dar mi-a zis sa intreb la spital. ori, nu am fost niciodata acolo, si nici nu am cum sa ajung (stau cumintica acsica). asa ca ma intereseaza tare ce e nevoie pentru bb la spital.

si mai am o intrebare, adica 2:
1. trebuie sa cumpar trusa de epidurala/peridurala (ca nici nu stiu daca e acelasi lucru sau care e diferenta) din timp?
2. a facut cineva recoltare de celule stem cu tutu?

ma intreb daca o sa imi zica si mie tutu de monitorizare cand ma duc la el, la 32 de sapt....

si....cu banii, cum si ce se face? ca eu sunt cam paralela la capitolul dat bani la doctori....

na, ca am mai pus o groaza de intrebari...

Aylin, 30+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Ase e Bulinuto, aerul ala conditionat la bebei m-a "terminat" si pe mine. Bebele meu tot stranuta si io nu-mi dadeam seama de la ce , desi tot intrebam doctora, asistentele ... si ele imi ziceau ca asa isi curata ei caile respiratorii ... Problema era ca al meu isi "curata" cam des nasucul, iar acum a ramas cu sensibilitate la aerul conditionat (din masina). Asa ca ... pe ele

Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

si mai am o intrebare, adica 2:
1. trebuie sa cumpar trusa de epidurala/peridurala (ca nici nu stiu daca e acelasi lucru sau care e diferenta) din timp?
2. a facut cineva recoltare de celule stem cu tutu?

ma intreb daca o sa imi zica si mie tutu de monitorizare cand ma duc la el, la 32 de sapt....

si....cu banii, cum si ce se face? ca eu sunt cam paralela la capitolul dat bani la doctori....

1 trusa epidurala nu stiu ca am avut anestezie generala dar il intrebi pe tutu si iti zice el
2.tot pe el intreaba-l

la monitorizare presupun ca iti va spune el...la mine asa a fost ca eu habar nu aveam de asta
pupici

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

madyn la mine e mai nasol...dr de la neurologie a zis ca hemipareza asta a lui Rari poate fi de acolo ptr ca eu am poze cu el in prima zi proaspat scos si era ok dupa care in zilele urmatoare s-a umflat asa rau la fata si ii curgeau ochisorii la greu pana am vazut io unde il pusesera alea...plus ca intr-o seara urla un bb la greu fro 2 ore asa...io nu ma puteam ridica si vine sotu si ii zic sa mearga sa vada (aveam o presimtire) era chiar rares care urla de foame ca nu avusesera doamnele timp...am crezut ca le omoara asta si mai multe nu...din seara aia a stat sotu cu mine pana la 12-1 noaptea si in ultima seara chiar toata noaptea si il aducea sa-i dam de papa...deci...asta in conditiile in care le dadea bani la greu...asta m-a scos din minti

Poze

Mergi la inceput