Dr. Tutunaru (19)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by mishuta

MIHAELA_CE,uite ca am gasit ceva pe la inceputul capitolului. Chiar vroiam sa te intreb cum s-au comportat si ceilalti cu tine , dupa nastere, asistente, neonatologi, etc.
Eu dupa ce am trecut prin ce am trecut sunt cam paranoica si-mi fac griji din orice. Si la prima sarcina imi amintesc ca nu am avut nici o problema si nici nu-mi faceam singura, dar...
si tu parac ai avut ceva inainte de sarcina asta,nu?
Ma bucur ca bebele tau este sanatos si-ti doresc sa te bucuri la maxin de el!!!
AYLIN,eu zic ca trebuie sa ne calmam si sa avem incredere in doctorul nostru! Nu cred ca se poate intampla de 2 ori acelasi lucru!!

Mih, gravi 26+

da, dar eu merg la doi acum! si tre sa aleg unul!

tu de ce nu scrii la noi la odisee?

aa..si...am incredere, dar tin sa o dublez de judecata mea! stiai ca noua ne-au spus 6 medici ca nu putem avea copii decat cu fiv+icsi (ca sa scoata bani nu luau in calcul ca poate pun un diagnostic gresit) si am ramas de 2 ori insarcinata pana acum pentru ca eu am tinut-o pe a mea ca diagnosticul pus de mine e corect (dupa mult research), si s-a tratat foarte usor. asa ca, trec totul prin filtrul gandirii mele!

dar se pare ca nu e dracul asa de negru cu cezarienele la tutu! adica daca trebuie, face!

Aylin, 29+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

Mih, pe mine ma intereseaza povestea ta daca nu cumva iti face rau sa vorbesti, si atunci mai bine NU!

Aylin, 29+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Sa incep cu inceputul.Da am avut probleme .Am avut o sarcina oprita din evolutie la 34 saptamani.Atunci nu mi-a urmarit Tutu sarcina,dar el m-a ajutat sa nasc si sa nu o iau razna.A stat langa mine 2 zile cat a durat travaliu,care a fost cumplit,organismul nu era pregatit de nastere,nasterea unui copil mort este cumplita din toate punctele de vedere,mai ales ca era destul de mare,adica cu putin interes putea fi salvat.In fine,ce sa va spun doctorita care mi-a urmarit sarcina nici macar nu a trecut o data pe la mine sa vada ce fac,desi tot in Elias activa si ea.Asta se intampla in decembrie 2004.Va spun cinstit ca m-a ajutat foarte mult psihic si mi-a dat incredere ca pot sa fac copii sa ca nu sunt eu vinovata de ce s-a intamplat.
Ca amuzament acum,ca pot sa gust gluma(,atunci nici macar nu am inteles ce a vrut sa spuna)va spun ca dupa ce a terminat de cusut mi-a zis ca dupa 3 luni sa ma intorc ca imi face el copil,eu m-am uitat tampa,abia daca mai stiam cum ma cheama ,iar asistenta si moasa au spus razand sa vin neaparat ca " face domnu doctor niste copii fruumosi!"
A trecut ceva vreme,nu 3 luni ,ceva mai mult de un an si anul trecut in august,dupa un weekend la maream descoperit 2 liniute pe test.Era inainte de ziua in care trebuia sa-mi vina...,dar aveam eu o banuiala.Pus mana pe telefon ,sunat Ramona,programat.
Am ajuns ,pe vremea aia avea cabinetul pe Maior Coravu,fete muuulte ca de obicei,intru cu toate analizele de data trecuta,ma gandeam ca nu mai stie cine sunt,si cum nu stiam sa vorbesc prea bine despre ce patisem(ma bufnea plansul)am zis ca mai bine se uita singur pe ce scrisese cu un an inainte.SURPRIZA!nici nu a vrt sa se uite ,mi-a zis ca stie exact cine sunt si ce probleme am avut.
Mi-a zis "hai sa vedem ce ai fata sau baiat?" in gluma evident.ografia intravaginala mi-a aratat ceva mic mic,ca un galbenus.Era fetita mea.
Am inceput tratamentul ,pe care l-am tinut pana in ziua in care am nascut,aveam fundul ciur.
La 4 luni,am facut morfologia de sarcina unde Iosup mi-a zis ca am colul deschis 2 cm,asa ca ,cerclaj,dupa care a trebuit sa fac amniocenteza,datorita antecedentelor si a varstei.Alt chin.A trecut.
In tot timpul asta l-am terorizat si de Tutu si pe sotul meu.Aveam senzatia ca nu misca bine copilul ca nu e inregula ceva,eram ingrozita de ce patisem si nu ma puteam linistii daca nu o simteam miscand.Ea mititica mai si dormea.Acuma pot sa spun ca am si chinuit-o putin ,singura pozitie in care nu ii placea cand era la mine in burtica era la calculator,e....si daca vedeam eu ca nu are de gand sa dea din picioruse ma asezam la calculator si imediat protesta(am sa-i cer iertare cand va fi mare)
Am avut o sarcina destul de usoara,in sensul ca nu am avut greturi,decat cand trebuia sa merg la control,cu o zi inainte si pana vedeam bebelina la ecograf vomitam incontinuu,de emotii,asa ca au hotarat sa ma pacaleasca si sa ma programeze sotul meu fara sa stiu eu cand e ziua ,asa ca am ratat cateva luni de stres.
Cam am implinit 26 sapt mi-a zis ca de acum nu mai este pericolul asa mare,si m-am dus in fiecare saptamana la spital unde am facut monitorizare.Minunea mea avea o inimioara puternica asa ca am reusit sa duc sarcina pana la 39 sapt,cand m-am dus sa-mi scoata cerclajul.
Tot la spital,unde stam de vorba despre nastere.Eu sigura ca voi naste normal,imi spune ca avand in vedere prin carte a trecut cu mine mai bine facem cezariana.Eu m-am albit la fata(fraiera de mine ii era groaza de cezariana ,nu stiu de ce)si dau sa protestez anemic.Imi zice ca a mai vazut el viteze deastea ca mine si sa vin miercuri cu bagajelul nemancata nebauta ca facem cezariana.Ok.Plec acasa,anunt neamu ...toti se bucura numai eu ...tot speriata de bombe.Se face seara,eu sa calc niste lucrusoare ale printesei pe care le spalasem.Sotul meu galant imi spune sa ma duc sa ma odihnesc ca nu arat prea bine.Ma duc in dormitor,ma uit putin la televizor si pe la 22 ma trezesc brusc .Ceva ciudat se intampla.Ma duc la baie(ma duceam din sfert in sfert de ora in ultima perioada)Aveam niste pantaloni de pijama rosii cu buline albe,asa ca l-a inceput am crezut ca am visat urat si am facut pe mine,dupa care am vazut culoarea lichidului care era rozalie.Mi se rupsese apa.Ma duc in sufragerie la sotul meu ,care bietul de el isi desfacuse o cutie de bere ,din care bause cam jumate,tip putin la el,ca de ce s-a apucat sa bea ,ca pe mine cine ma duce la spital.El saracu se uita buimac la mine.Atunci realizez ca nu am apucat sa-i spun ce se intamplase.
Ii spun ca s-a rupt apa si ca voi naste in seara aia si nu Miercuri asa cum programasem.Sun la doctor ,imi raspunde imediat ,ii spun ce s-a intamplat si imi spune sa ma duc la spital sa vada despre ce e vorba.Ma dusez,mai fac o data inventarul bagajului,si plecam.Se facuse cam 23.30.Ajungem l-a spital,incepusem sa am contractii si dureri nu prea puternice ,dar erau. Aflu de la receptie cu mare bucurie ca doctorul sosise deja.Ma astepta.Ma imbrac in straiele de spital ,ma duc sus,il si vad ,megem la monitorizare,control sumar,scoate cerclajul si in sala de operatii.Nu intelegem ce mi se intampla,totul era incredibil de repede.Vine un anestezist mai in varsta ,singurul de care nu mi-a placut din tot spitalul,ma intreaba una ,alta si se arata tare dezaamagit ...spre nervos ca mancasem pe la 18,pai de unde sa stiu mai nene ca ma apuca sa nasc,am mancat se eu de ca omul.In fine hotaraste anestezie generala pen'ca mancasem.Gata,mergem in sala de operatii.Brrr imi era cam frica.Ma dezbrac in pielea goala ,ma urc pe pat,ma leaga de maini se de picioara,anestezistul statea la capul meu si imi spune sa numar pana la 10 in gand,eu zic"ce credeti ca adorm la comanda,eu adorm cand vreau eu,in gand desigur.In jurul meu se invarteau asistente,si cine mai era pe acolo.Auzeam vocea lui Tutu...aha inseamna ca sunt pe maini bune.La un moment dat simt ca se umbla la burtica mea,dau sa spun ca ma dosre ,ca nu a prins anestezia ,dar nu mai puteam sa vorbesc,imi curge o lacrima de durere pe care simt cum mi-o sterge cineva.Si nu mai simt nimic pana cand aud un glas pe care l-am asteptat 9 luni,puternic mi s-a parut ,asa ccum eram anesteziata.Puternic s-a dovedit si in realitate,mai tarziu am aflat ca minunea mea luase nota 10 la nastere.
Gataa acuma pot sa mor,faca ce or vrea cu mine,eu am auzit glasul copilului meu.!
Si nu mai stiu nimic.Mai tarziu am aflat ca asta e procedura,nu esti anesteziat definitv,ca sa nu se transmita anestezia si copilului,dupa ce il scoate,adormi definitiv.Era 1.55.27.martie.2007
Ma trezesc pe la 4 fara ceva,sotul meu era langa mine ,fericit cum nu-l mai vazusem vreo data,imi spune ca avem cea mai frumoasa fata din lume,a avut 3450 kg si 50 cm.Era perfecta ce mai.Pe la 9 am trecut intr-un salon norml,greu...dureri...ameteli,dar nu conta .Eram mama celei mai frumoase fetite din lume.
Am avut o taietura minuscula ,aproape ca nu se mai vede,joi eram acasa.M-am refacut destul de usor.

Si acasa he....he ,aici e alta poveste .

Cam asta e povestea nasterii fetitei mele Ana Maria.

Sigur am uitat o groaza de amanunte,mai intrebati-ma si va raspund cu placere.

mihaela si ANA MARIA 27.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuta spune:

AYLIN, as veni cu draga inima la odiseea voastra, ca mi se pare un grup pe gustul meu! Dar eu sunt mai mica putin, ar trebui sa nasc in septembrie pe 9 si ma nu stiu daca va incurcati si cu mine!!
Dar acolo cred ca voi bate la porti mai intai!

Si am sa spun si povestea mea desi pana acum nu am putut si orice incercare de scris mai detaliata se sfarsea cu mari depresii!
Of, Doamne, prin cate poate trece un singur suflet!
Ma bucur foarte mult pentru tine Mihaela ca acum ai in sfarsit copilul mult dorit si te poti bucura de fiecare secunda petrecuta impreuna!
Cred ca esti extrem de fericita!!! Toate florile din lume pentru voi!
Acum sunt tare emotionata dar maine sigur iti mai pun cateva intrebari!
Eu, cu cat ma apropii de nastere cu atat incep sa-mi fac tot felul de ganduri negre, desi acum sunt mult mai bine ca la inceput caci sarcina asta n-am dus-o deloc pe roze(am avut greturi pana in 4 luni, sangerari prin 9 saptamani, o brida amniotica din 12 saptamani, slava Domnului ca a disparut in 17 iar acum sunt in concediu medical cu repaos la pat din cauza problemelor de spate). Vorba lui Tutu. " ma, da tu chiar le vrei pe toate?!" Deci intrebari sigur am.
Ma bucur mult ca mi-ati raspuns si tu si AYLIN si ANDROIX!

PS. nu stiu de ce nu reusesc sa bold-uiesc si eu numele voastre

Mih, gravi 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Mishuta, Tutu face si cezariene programate, atunci cand exista motiv de cezariana deja stiut. La mine asa o sa fie, desi mi-ar fi placut ca bebita sa-si aleaga singura ziua de nastere.

Am si eu intrebare catre fetele cu cezariene la Tutu: cam cat ati stat voi in spital si cat timp ati avut nevoie de supravegherea lui? Problema e ca pleaca din tara la sf lunii si trebuie sa fixam data operatiei. As vrea sa nu fie nici prea devreme, dar nici f aproape de data plecarii lui, astfel incat sa poata interveni, daca e cazul.

36+

Mergi la inceput

Ma bucur fetelor mult ca mi-ati raspuns!!!
Deci se pot face si cezariene programate!
Oricum o sa vorbesc cu Tutunaru cat se poate de serios(sper). Pana acum am vorbit doar asa la modul general si desi m-a potolit de fiecare data, ma gandesc sa nu ma trezesc in ultima clipa ca nu mi-o face ca nu se poate!!! Desi chiar el a spus lucrul asta de la primul control!

Mih, gravi roz, 26+

Mergi la inceput

Eu nu mai pot activa pe aici pana luni.

Va pup si va doresc un weekend placut si linistit la toate!!!!

Mih, gravi roz, 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Pentru fetele care vor cezariana.:Eu am nascut cu Tutu la sfarsitul lunii decembrie. Internata fiind in spital la 6 dimineata mi s-a rupt apa. La 10 seara Tutunaru radea cu o asistenta spunand ca daca nu nasc pana dimineata ma baga la cezarina dar dupa ce le termina Vladareanu pe alae lui. Iar eu nu mai puteam de dureri...asa ca fiecare cu norocul lui!

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

MISHUTA, eu am nascut pe 31 martie. Dr. tutunaru m-a programat pentru cezariana intr-o miercuri dimineata. Inainte de a face cezariana vine si te vede si Vladereanu. Pe mine a venit si m-a vazut in acea dimineta. El vine si te vede ca sa fie sigur ca este motiv de cezariana. Dar credeti-ma ca indiferent ce este, ca e cezariana sau peridurala Tununaru vine la toate si isi face meseria foarte bine. Mie mi-a fost indiferent cum nasc, nu imi era frica absolut deloc cand stiam ca nasc cu el. Pana la urma am nascut cu epidurala, ca nu a mai fost cazul de cezariana si am avut o nastere foarte frumoasa. Au fost cele mai fericite zile ale mele in spital. Si operatia de cezariana doare, dar si dupa nastere normala doare.Acum depinde de fiecare cum suporta durerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

mihaela_ce, & , foarte frumos povestit!!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput