Dr. Tutunaru (19)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamitzuD2 spune:

buna, sunt si io pacienta lu'Tutu, nasc prin noiembrie, te rog zi-mi si mie vestile ca m-ai pus pe jar.
Multam,
mamitzu 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

am fost de 2 ori la control la dr tutunaru ... am ajuns la d-lui la 11 sapt(daca nu ma insel) si am mentionat clar ca doresc sa imi urmareasca sarcina. pana atunci fusesem la un alt medic ....dar:

- am asteptat la usa 2 ore peste ora programata, pe timpul si banii mei, iar asta se intampla la un CABINET PARTICULAR , nu in spital
- nu m-a intrebat cum mi-au iesit analiz de trim I(le aveam facute)
- mi-a facut o echografie foarte atenta intradevar
- nu stie ca am pisici si cum a iesit analiza- toxoplasmoza?
- la a doua consultatie i-am prezentat o echografie facuta la dr iosup la 14 sapt pe care s-a uitat repede, mi-a prescris pregnyl(discutabil)
- pe ceas a doua consultatie a durat 8 min. mi-a mai zis sa fac triplu test si apoi sa IL SUN SA II COMUNIC TELEFONIC REZULTATUL(triplul test este relevant atata timp cat se face o interpretare la care se tine cont si de alti factori)
- nu m-a intrebat ce tensiune am , cat m-am ingrasat in 2 luni(7 kg)... deci nu s-au putut lua masuri din punctul acesta de vedere
- nu a stiut daca am greturi, daca muncesc mult, daca am pierdut vreo sarcina pana acum, nu-mi amintesc sa ma fi intrebat vreodata daca am in familie cazuri de nu stiu ce boli sau daca am facut bolile copilariei... lucruri elementare pe baza carora orice medic face un istoric al pacientei

ma rog, pe scurt, parerea mea este ca d-lui isi ia mai multe paciente decat "poate sa duca" si nu se poate ocupa cu adevarat decat de unele. relatia medic-pacienta se formeaza fff greu sau nu se formeaza deloc.

stiu ca o sa imi sariti acum in cap, dar eu sunt cam dezamagita si vad ca mai sunt fete care vor sa afle pareri ... parerile pot fi si contra, din pacate :(

vine bebe la vikysor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Mamitzu tocmai am spus mai inainte ca problemele alea nasoale s-au mai atenuat asa ca deocamdata totul e ok, stai linistita.

Vicky hai sa-ti spun si eu umila mea parere neavizata ref la unele din problemele tale:

- treaba cu programarea e perfect valabila, dar din pacate asta e, trebuie sa suportam sau sa mergem la alt medic
- Triplul test - cei de la Genetic Lab din cate stiu eu il fac pe baza echografiei morfofetale, asa ca interpretarea data de ei tine deja cont de factorii de care spui tu, nu mai e nevoie de nici o alta interpretare...trebuie doar sa-i comunici rezultatul..pozitiv/negativ
- restul de detalii ref la tensiune, greutate, analize, etc..toate acientele lui stiu ca daca e vreo problema trebuie sa-i spui, daca ar sta sa intrebe pe fiecare am ajunge la balamuc..si asa se sta cu orele la coada. Poate alti medici fac asta, el nu...dar treaba asta ne-o asumam...daca vrem, ca nu ne obliga nimeni sa venim la el
-tratamentul cu Pregnyl in mod sigur ti l-a prescris ptr ca aveai presiunile pe arterele uterine mari, e un tratament care da roade foarte bune, din pacate numai el stie sa aplice acest tratament, asa ca probabil a vazut el ceva in neregula de ti l-a dat.

In fine...ceea ce spui tu este foarte corect, nu cred ca o sa-ti sara nimeni in cap, in fond e alegerea ta si ai tot dreptul sa faci cum crezi ca e mai bine...e foarte important sa ai o relatie buna cu medicul care iti urmareste sarcina, asa ca daca Tutu nu e cel potrivit, trebuie schimbat clar.
Sarcina usoara in continuare!

Saptamana viitoare cred ca ma duc sa-mi scot steriletul...tineti-mi pumnii

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Vicky si Mada, va inteleg parerile amandurora.

In primul rand, Vicky, si eu am trecut si trec prin frustarile prin care treci tu. Si pot sa adaug si altele. Am aceeasi parere: ca are mai multe paciente decat poate duce. Eu nu simt sa se fi stabilit pana in prezent o relatie de confort medic-pacient, desi sunt in saptamana 31 si am fost de la inceput la dr. T. Si eu ma asteptam la altceva, mai ales ca e o perioada speciala din viata mea si nu vreau sa ma simt ca si cum as avea o boala, pe care o tratezi cu analize, consultatii la medic si, eventual, pastile. In fine, eu am avut noroc de o sarcina buna sau poate sunt eu mai rezistenta. Nu stiu ce sa spun. Oricum, mici probleme intampin si eu, precum o durere accentuata de spate (despre care mama, care e cadru medical, mi-a spus ca poate ajunge sa raspunda in fata si sa ajung la altceva). Dar, din cauza lipsei de comunicare intre mine si medicul meu, mi-e pur si simplu jena sa-l sun sa-l intreb.

In al doilea rand, Mada, permite-mi sa te contrazic. Stii ca avem aceeasi formatie profesionala, asa ca si eu sunt un amator in ale medicinei.
- cei de la Genetic Lab nu dau o interpretare efectiva, pe intelegerea unui neavizat, ci iti dau gradul de risc sub forma unei fractii, din cate imi aduc aminte, in functie de al carei numitor se interpreteaza respectivul factor (mai scazut sau mai crescut); cred ca e necesara o interpretare a triplului test coroborata cu tot dosarul medical si o asemenea interpretare nu o poate face decat medicul tau;
- cand poti sa stii daca ai probleme cu tensiunea, greutatea, etc? nu dureaza nici 5 minute sa ti se ia o tensiune (mie mi se pare de bun simt), chiar daca poate ti-ai mai luat-o acasa, la camera de garda sau la medicul de familie. Daca te uiti pe articolele scrise de dr. T, ai sa vezi ca el chiar recomanda acest lucru la fiecare consult. In ceea ce priveste greutatea, dupa ce am citit nu stiu cate articole pe tema asta, am inteles ca e f important sa ai o discutie cu medicul care supravegheaza sarcina chiar de la inceputul acesteia, pt ca o modificare substantiala a greutatii poate atrage riscuri pentru mama si nu numai. La fel despre retentia de apa. E normala in sarcina, nu zic nu, dar aceasta informatie trebuie coroborata cu frecventa mictiunilor din timpul zilei. In fine, din cate am observat, dr. T are o evidenta sa-i zicem rudimentara a caracteristicilor fiecarei paciente (daca o are si pe aia). Spre ex, pana prin luna a 5-a nu stia ca am RH negativ, desi i-am spus acest lucru de la prima intrevedere si i-am mai spus pe parcurs. Si tot eu am fost intrebata ca el de ce nu stie acest lucru. Sincer, acest aspect cred ca tine si de dra/dna Ramona, "draguta" de ea, care ar trebui sa fie atenta pe parcursul consultatiei si sa noteze tot ce e relevant, nu sa joace solitaire sau ce mai joaca ea acolo. Nu stiu daca ati fost la dr Iosup, dar intre asistenta d-lui si dra/dna Ramona e o diferenta de la cer la pamant. De altfel, nu stiu daca RAmona e asistenta sau secretara.
- la chestia cu analizele m-ai dat gata. Cum sa stiu eu daca e vreo problema, ca sa-i spun? Pai dupa ce m-am pregatit n-spe ani pt o profesie pe care o practic cu succes si care nu are nicio legatura cu medicina, ar fi trebuit sa mai citesc si tomuri medicale, doar ca sa nu deranjez un medic cu intrebari stupide? Pe tine nu te-a intrebat niciun client o chestie care ti se parea evident aberanta dpdv juridic, dar pe care respectivul client nu avea cum sa o cunoasca deoarece nu avea pregatirea necesara?
- in plus, imi este foarte "simpatic" si cunoscut raspunsul "poate alti medici fac asta, el nu...dar treaba asta ne-o asumam...daca vrem, ca nu ne obliga nimeni sa venim la el". PAi si de ce venim atunci? Evident, asta e o intrebare retorica, catre mine mai mult...

Sper ca nu am parut prea subiectiva (desi nu aveam cum sa fiu altfel, dat fiind scopul topicului), drastica, rea sau mai stiu eu cum si in niciun caz nu am vrut sa supar pe cineva.

Eu personal am ales sa raman la dr. T si sa-l pistonez cu intrebari pe email sau cu liste de intrebari la consult, astfel incat sa trec cu bine peste cele 2 luni care au mai ramas pana o sa o vedem pe bebita in carne si oase. :) Ceea ce stiu e ca dr. T e un dr foarte bun dpdv profesional, chiar daca interpersonal nu sta extraordinar (indiferent de nr. pacientelor, fiecare isi doreste sa fie tratata cu atentie si, oarecum, sa fie recunoscuta la urmatorul consult, mai ales cand a trecut deja limita de 20 de saptamani-jumatate din sarcina). Iar ceea ce ma intereseaza cel mai mult in acest moment este suportul de care voi avea parte din partea sa la nastere (cezariana). Sper sa nu am surprize neplacute.

Vicky, iti doresc o sarcina ca a mea sau si mai usoara. Mada, iti doresc multa sanatate si tie, si Mirunei si sa iti tinem pumnii stii tu pt ce.

31+

Mergi la inceput

Graviduta toate frustraile astea le-am avut si eu cand eram gravida, insa am vazut cu cine am de-a face si ptr ca am ales sa raman pacienta lui am pus mana pe carti si am citit cam la ce semne ar trebui sa ma ingrijorez si care-s normale. Asta ptr ca si mie mi-a fost jena sa-l sun si sa-l zapacesc cu miliardele de intrebari pe care le aveam. Dar uite pe mine treaba asta nu m-a derajat foarte tare, probabil ca am fost eu mai putin pretentioasa. Si raman in continuare la parerea mea....nu ne obliga el sa venim...de ce mergem???? ei asta e o intrebare buna....eu una ptr ca am incredere in el ca profesionist, ca om mai putin ma intereseaza, am mai spus-o si ma repet, iar ca profesionist nu m-a dezamagit niciodata.
Eu la rezultatul de la TT am jos la concluzie...pozitiv/negativ...la asta ma refeream cand am spus ca nu mai trebuie interpretat..eu l-am sunat si i-am citit de pe foaie rezultatele si concluzia, a zis ca-i ok, ura si la gara...ptr ce trebuia sa ne vedem face-to-face?
Ref la problemele cu tensiunea si greutatea...eu mi le-am controlat la medicul de familie, asa ca nici nu mi-am pus problema sa merg la Tutu.
In fine, sa dea Dumnezeu sa aducem pe lume copii sanatosi si frumosi, restul devine "poveste" dupa asta

Multumesc ptr urari, Miruna va pupa si ea dulce

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by Graviduta
Dar, din cauza lipsei de comunicare intre mine si medicul meu, mi-e pur si simplu jena sa-l sun sa-l intreb.

Ma eu sunt perfect de acord cu voi. Dar poate reusesti sa-mi explici ce vina are Tutunaru ca ti-e tie jena sa-l intrebi ce sa iei pentru durerea asta.
Ramona e asistenta. Era o intrebare retorica?
Evidenta exista, nu stiu cat de rudimentara poate fi considerata ca la mine cand ma consulta n-am bagat de seama ca Ramona sa dea la vreo manivela ceva ca s-o poata citi e un tabel in calculator unde sunt trecute problemele pe care le-am avut in timpul sarcinii, daca am urmat vreun tratament sau mai stiu eu ce. Si nu e doar la misto. Ieri Ramona a fost libera dar T. s-a uitat pe tabel sa vada daca ii scapa ceva.

Vicky, cred ca putini medici buni cu multe paciente care ii asteapta la usa pun intrebarile de care spuneai. Eu im marea majoritate rezolv probleme alea la medicul de familie. In rest, daca am ceva care consider eu ca depaseste atributiile medicului de familie vorbesc cu T. Nu astept sa ma intrebe el, ci merg eu cu lista de intrebari.
Mie mi-a dat de facut analizele de prim trimestru si ele includeau si toxo si rubeola, ca asta e baola copilariei cea mai nasoala in sarcina, si CMV si listeria + analizele de sange si urina. I le-ai aratat si nu le-a citit? Nu inteleg cum vine asta: "nu m-a intrebat cum mi-au iesit analiz de trim I(le aveam facute)" si tu daca ai vazut ca nu te-a intrebat le-ai tinut in geanta si n-ai zis nimic?
Iar cu pregnylul, e imposibil sa nu-ti fi spus de ce ti l-a prescris. Iar daca ti-a spus si gasesti ca motivul e discutabil pentru linistea ta de ce nu mai ceri o opinie?

off, numai gata, ca nu vreau sa zici ca am sarit pe tine, chiar nu fac asta. Insa eu cel putin nu ma simt asa neglijata cand merg la consult, nici nu ma pupa pe obraz, nici nu ne vorbim la persoana a doua singular, nici nu m-a trimis la dansul vreo cunostinta comuna sau mai stiu eu ce. Nu stiu, eu am fost in extaz cand si-a adus aminte ca am mai nascut o data acum doi ani tot cu dansul. Adica nici nu am asteptari marete de prietenie si compasiune, intelegere si explicare amanuntita. Am o singura pretentie: sa-mi aduca pe lume un pui sanatos si sa nu ma piarda nici pe mine pe drum. Si asta am toata increderea ca va face. Pentru mine e important sa am credinta ca indiferent de ce as putea pati eu sau copilul T. va face tot ce poate ca sa ne salveze. Nu imi trebuie mai mult. Sunt pe maini bune.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Androix

Adica nici nu am asteptari marete de prietenie si compasiune, intelegere si explicare amanuntita. Am o singura pretentie: sa-mi aduca pe lume un pui sanatos si sa nu ma piarda nici pe mine pe drum. Si asta am toata increderea ca va face. Pentru mine e important sa am credinta ca indiferent de ce as putea pati eu sau copilul T. va face tot ce poate ca sa ne salveze. Nu imi trebuie mai mult. Sunt pe maini bune.

Adroix uite ca desi mai devreme te plangeai ca neuronul tau a plecat cu sorcova, acum ai reusit sa sintetizezi mai bine decat mine ceea ce am vrut si eu sa spun...depinde de asteptarile fiecareia, si eu sunt convinsa ca va face tot ce poate sa fie totul bine...altfel nu m-as mai duce la el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Originally posted by Androix Adica nici nu am asteptari marete de prietenie si compasiune, intelegere si explicare amanuntita. Am o singura pretentie: sa-mi aduca pe lume un pui sanatos si sa nu ma piarda nici pe mine pe drum. Si asta am toata increderea ca va face. Pentru mine e important sa am credinta ca indiferent de ce as putea pati eu sau copilul T. va face tot ce poate ca sa ne salveze. Nu imi trebuie mai mult. Sunt pe maini bune.Tot din acest motiv am ramas si eu la T din sapt.12 pana am nascut. Primul copil al fratelui meu s-a pierdut in saptamana 41 de sarcina. Toata sarcina mi-a fost teama sa nu mi se intample si mie acelasi lucru. Ce ma linistea cand o luam rau pe aratura? Faptul ca il am ca medic pe T, ca orice problema s-ar fi ivit, va fi depasita cu bine.Am avut si eu momente cand mi s-a parut ca abia asteapta sa ies din cabinet sau ca nu ma cunoaste, insa la sfarsitul sarcinii am vazut ca ma stia foarte bine, lucru confirmat si dupa 3 luni de la nastere cand am ajuns la control.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

quote:
Originally posted by dianad

Originally posted by Androix

Faptul ca il am ca medic pe T, ca orice problema s-ar fi ivit, va fi depasita cu bine.
Am avut si eu momente cand mi s-a parut ca abia asteapta sa ies din cabinet sau ca nu ma cunoaste, insa la sfarsitul sarcinii am vazut ca ma stia foarte bine, lucru confirmat si dupa 3 luni de la nastere cand am ajuns la control.

DianaD & Alexandru

Ok, vad ca aveti mai multa experienta cu dr. T. Sper din tot sufletul sa fie asa cum ziceti voi si la a doua bebita sa nu ma mai framant cu gandurile de acum.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzuD2 spune:

Madau, multam pt linisteala, cred ca nu m-am uitat inainte de ama ingrojora la raspunsul tau!!
Pana la urma le aranjeaza D pe toate in asa fel incat sa fie bine pt toate mamicile!!
Io zic sa baci viteza cu steriletu ala, cat inca mai stii de la Miruna cum e cu bebei, si sa fie si ei de varsta apropiata!Plus ca faci copii frumosi!!!
Io sunt la primul bebe, acu ma gandesc ca vreau doi, sa vedem cum gandesc la anu pe vremea asta.
Referitor la Tutu, io am inceput sa merg la un alt doctor, dupa 10 luni de lucru la caz m-am gandit ca-i jucaria stricata si m-am dus la Tutu si tare mi-a placut.Dupa ce devorasem forumul, ca asa l-am descoperit, m-am dus cu temele facute, respectiv imi notez tot ce vreau sa-l intreb si chiar daca uneori am sentimentul ca-i grabit, nu ma jenez sa-l mai intreb nici cu nadragii in vine sau iesind pe usa.Cat despre cozile de usa lui, e naspa intr-adevar, dar pana la urma daca ne e bine cu el stam si acolo, ca de la serviciu oricum nu lipsim pe tema asta saptamanal!
Sper ca nu v-am plictisit, va pup!
Mamitzud2 13+

Mergi la inceput