Sezatoarea canadiana (60)
Raspunsuri - Pagina 8
irina2000 spune:
quote:
Originally posted by Ira
Ma mai intreb care-a fost si manifestarea finala, adica daca a vazut casa si "stie tot" cu ce anume-o-ncalzeste ?
M-am tot gandit daca sa scriu sau nu la subiectul vostru si pana la urma m-am gandit sa scriu, poate ceea ce va voi spune v-a ajuta totusi pe cineva. DA, ceea ce ati descris voi se intampla si chiar foarte des in comunitatea romaneasca. Aveti mare grija unde postati pozele personale unde si de pe ce calculator intrati pe emailurile personale,cui dati adresa voastra de email,pe cine primiti in casa, cui va deschideti sufletul! Sunt "romani de bine" care fac asa ceva, profita de informatiile personale pe care le oferiti singure sau in nestiinta de cauza. Si de ce o fac...din dorinta de a sti si controla viata celuilalt in conditiile in care viata personala le-a scapat de sub propriul control. Sunt multe cazuri intamplate, multe ....Sub aparenta bonomie si ajutor dezinteresat se ascund destul de multe lichele romanesti, aveti mare grija de voi!
rocs02 spune:
Ktrinel, eu stau in Westmount, in apropiere de Westmount Park.Stii cam pe unde vine?E departe sau aproape de tine?
Nelia, cred ca pustioaicele s-au vorbit .Azi-dimineata Julia a tulit-o
in camera ei, s-a imbracat intr-o rochita fara mineci de vara, si-a pus sandalele si palaria de soare si a spus ca ea numai asa imbracata merge la gradinita, ca ea nu mai vrea" snowpants" , ca sunt uriciosi.
Ira spune:
Nu-s romanii mai rai decat alte natii, asta e clar. Anyway, nu are nimanui de ce sa-i fie frica, ca de asta suntem in Canada, unde politia e politie si justitia justitie si protectia persoanelor nu este inteleasa numai la nivel fizic, ci si la alte niveluri - intimidare, terorizare verbala, agresiune psihica, defaimare.
Da' hapropos de bonomie, ça me dis de quoi brusca schimbare de atitudine a anumitor nick-uri de p-acilea, disparute in tromba dupa provocare de scandaluri si reaparute pe rol de maica tereza - cea datatoare de sfaturi si scriitoare de retete de bine - magice.
Sanatosi sa fim si Ktrinelu are dreptate : Sa vina domne' vara odata ca io mi-am scos demult slapii de la debara.
Ktrinel spune:
rocs02, eu stau in Brossard, dar nu-i bai ca ne vedem , totul depinde de vreme/vremuri...nu de distantze...
ira, io-s mai noua pe aici, nu stiu de ce conflicte zici tu si ce maici tereze citezi, dar eu vad altceva...multe personaje cu locatie de canada (si cand zic multe ...nu 2-3 doar, multe) care posteaza cu sarg pe multe alte subiecte , dar aici niciodata.
Nu vreau sa judec pe nimeni, fereasca-ma Sfantu', dar mie mi se pare ciudat , ca , virgula, ca emigrant nu vrei sa bagi si tu nasul la "de alde ai tai", ciuciunghezi din astia ca noi veniti peste ocean, sa intrebi si tu de o ceapa rosie ca la mama, un leustean,nu ai nici o curiozitate ...e bine ca nu au nevoie zau, dar eu una as fi curioasa sa intru pe la sezatoare ... dar na, asa sunt eu...bine ca forumul asta e mare si divers, mie imi tine loc si de revista presei si de Sanda Marin si de Martha Stewart si de Capraru si Spock......
Ana, esti la jobul cel nou deja?
auzi ira, eu vorbesc serios, sa nu prind primavara pe aici, ca ii rup gatul de la genunchi...
Ktrinel spune:
irina2000,multumim si tie de atentionare, e trist ca se intampla asa ceva , nu toti au lasat Romania si obiceiurile ei la vama cand au plecat...te mai asteptam pe la noi...sa inteleg ca ne citesti doar din umbra?
bebitzu spune:
Ira draga mea, asta "In fiecare zi cand urc in casa el ié cu javra lui afara, o gardeaza. Zi de zi de zi de zi de la dumnezeu. Sta cu ea si o aeriseste, o alearga, o pazeste. Ciudat fenomen contemporan, dumnezeule, inainte parca era invers, javrele erau cele care pazeau oamenii...
Cand ti-e lumea mai nedraga si mai neomenoasa el e afara cu javra, tabarnak, ma doare pe mine sufletu' de ce chinuit poate fi. Intr-o dimineata, cand n-ai fi dat nici un urs polar afar' din casa (erau freo -100 grade celsius la umbra) el scotea aburi in cerculete, tremura - alb ca varga, vanat pe la gura si cu ochii umezi si javra lui facea pipi din pozitie oblica cu un picior in sus. Mi-a zambit vecinu', da' nu era zambetu lui. Pisacios caine, zau asa. Da' chiar asa, in fiecare zi de la dumnezeu se pisa, lua-l-ar dracu ? Sa se mai abtina si el, ca de-aia-i da de mancare, un pic de recunostinta, ce dumnezeu. Pun pariu ca si acum i-afara, si pe vremea asta chiar ca-mi vine sa-l invat cum sa-si spele cainele in cada cu prajitorul de paine conectat, l-as scapa de o pedeapsa, parol. "
este jignire gratuita la adresa iubitorilor/posesorilor de animale (in speta rasa canina), categorie din care fac si eu parte.
Ce te face sa crezi ca parerea ta este unanima ?
nelia spune:
Rocs02, sa stii ca Agata s-a tinut de cuvint. Daca dimineata am reusit sa o conving totusi sa se imbrace cu salopeta, cind am luat-o pentru prinz si acum la 3, am gasit-o in pantaloni, fara caciula, fara manusi... si mi-a spus clar sa nu o cert, ca ea oricum nu mai pune decit geaca pe ea, indiferent cit de mult ar ninge de acum incolo. Si ca daca o enerveaza zapada asta mult, nu-si mai ia nici geaca, ca poate asa va vedea si ea ca trebuie sa plece odata!
Ira, iar ma faci sa zimbesc cu optimismul si cu idealismul tau. Nu te cert, ca-mi place ca esti asa, dar sa stii ca furturile de personalitate si vinzarea de informatii personale sint la loc fruntas pe lista infractiunilor din Canada. Eu nu as fi chiar atit de sigura ca politia sau orice alta autoritate guvernamentala sau non-guvernamentala pot face minuni cind retelele sint atit de bine organizate si conduse. Daca mai punem la socoteala si birocratia de aici si rapiditatea de melc cu care se rezolva dosarele... Hmm! Dar nici nu sint de parere ca trebuie sa stam cu drobul de sare deasupra capului, adica putina prudenta este recomandata, nu zic nu, dar nu sa faci din asta o cruce de dus!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
irina2000 spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
irina2000,multumim si tie de atentionare, e trist ca se intampla asa ceva , nu toti au lasat Romania si obiceiurile ei la vama cand au plecat...te mai asteptam pe la noi...sa inteleg ca ne citesti doar din umbra?
Multumesc Katrinel
lorelaim spune:
Unii nu scriu da' va citesc si va indragesc . Vorbesc pt propria persona
Adevarul este ca nu prea stiu ce sa va povestesc... Ca daca va spun ca la noi a nins in 9 aprile... da' azi au fost 16 grade Celsius la umbra si pe weekend se anunta 20 pe putin o sa ziceti ca-s rea... ca va fac in ciuda... da' pe bune ca nu asta e intentia mea... de fel!
Poate-poate ca, chiar se muta usurel-usurel polii si... pe la sf lui 2012 ne putem astepta la... trecerea intr-o noua dimensiune... Iar daca se incalzeste planeta... si se topesc ghetarii - este firesc ca, cu cat esti mai aproape de poli sa fie mai rece (si nu mai cald) - datorita evaporarii.
Daca ati auzit gastele salbatice inseamna ca intr-adevar vine primavara. Cat am locuit in Montreal, in fiecare primavara ele (sau mai bine zis gagaitul lor trecand in card pe deasupra blocului) au fost semnalul clar ca iarna s-a terminat!
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
laurajr spune:
De aia domle nu pun eu poze cu familia, daca ma ocheste Bradu Pit si ma curteza excesiv, e?
Acuma pe bune, am auzit si eu tot soiul de povesti si asa ca am renuntat la afisarea pozelor cu copiii mei, mai ales ca sunt convinsa ca sunt cei mai frumosi din tara! Doar seamana cu mine, nu?
Ktrinel, o sa incerc si eu chamilla, ca nu stiu ce sa-i mai fac sa doarma o noapte , macar 4 ore legate...patul lui e de decor, noroc ca l-am luat ieftin ca ma ofticam...
Iar cu iarna asta ce sa zic...Canada ne-a trebui, Canada avem...unde ma-sa mare e incalzirea aia globala ?