Sezatoarea canadiana (60)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Buna fetelor!

Ma primiti si pe mine in grupul vostru?
Sint o persoana foarteeee revoltata pe vremea asta.
Mi-e dor de lumina soarelui, mi-e dor de caldura si iesit pe-afara cu maneca scurta, mi-e dor de mers in sandale...of. Parca toate astea exista doar in povesti sau in filme, zau ca asa simt acum.
Si cel mai greu este s-o tin pe fiica-mea in casa; ce te faci cu un copil vesel si energic, care ar vrea sa exploreze tot ceea ce o inconjoara? ( ca de jucarii s-a plictisit, de oale, tigai si scormonit prin dulapuri, la fel, nu stiu ce-o sa mai urmeze, a cam terminat de puricat toata casa - o s-o trimit si la vecini ).

Eh, cam atit am avut de spus. Poate imi ia si mie cineva plangerea in considerare si se rezolva cumva cu vremea asta

toate bune

Rachel(Nov.23,2005) & Ina

What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ina869, bine ai venit! Cu vremea nu te putem ajuta, ca si noi sintem in aceeasi situatie, dar ai rabdare pina joi-vineri, ca cica vom zburda pe cimpii, cu soarele batind prin plete. Sa speram ca fara renumitul vint canadian...
Ira, am vazut, citit... nici putere sa comentez nu mai am. De data asta sint multe, foarte multe victime.
Dana, si am acelasi of, dar nu aici, ci cu cei din Bucuresti. Hotel era la noi si tot ca la hotel s-au mai intors spre noi cind le-a fost bine. Dar ei sa fie sanatosi, si noi la fel, ca timpul cerne prietenii si cei care iti sint cu adevarat linga suflet nu vor pleca cu una cu doua de acolo.
Simonnaaaa, bine au aparut!

Ktrinel, Codritu, Mikiion... pai, ai vostri copilasi sint inca bebelusi, dar Tudora mea, care are doi ani, si acum se trezeste de trei sau chiar patru ori pe noapte si a asa a fost si Agata, abia de la trei ani si jumatate a dormit toata noaptea fara intrerupere. Eu inca o mai alaptez pe Tudora, si am alaptat-o noaptea pina acum doua luni. Terminam luna asta, dar ce voiam sa spun ca nu vad nici o graba cu intarcatul, cei care sug biberon o fac pina dupa doi ani, titza e acelasi lucru pentru ei (mai ales ca nu a primit biberon sau suzeta, la fel ca si fetitele mele). Daca nu incepi serviciul si daca te simti in stare, mai da-i, ca e inca micut. Dupa un an, poti sa-i lasi doar dimineata si seara, in citeva zile, treptat ii scoti restul si poti sa mai mergi o perioada asa.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

http://edition.cnn.com/2007/WORLD/americas/04/16/canada.shootings.ap/index.html

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

fetelor, va multumesc din suflet pt raspunsuri ...vad ca se intampla si la case mai mari

am fost ieri la pediatru...si vorba aia "m-am dus bou si am venit vaca", scuzati limbajul dar exact asa m-am simtit... dupa el totul e ok, perfect...nu are nimic, refluxul? hmmm, c'est pas evident madame...! dar cum ar trebui sa fie evident? de ce nu investigheaza..., ma rog, un bosorog, care lucreaza 2 zile pe sapt cate 4 ore, ca cica e la pensie...la ce i=o mai trebui, ca doar mortgage=ul e platit, pensia de medic banuiesc ca nu e de ici , de colo...asa, ca sa umple locul altora, cam asa merge treaba aici..stam prost la capitolul sanatate, dar nici nu se prea face mare lucru...uite ca mi-am varsat of-ul...

in nelinistea mea, am scormonit pe net si am gasit cartea The No Cry Sleep Solution (Elizabeth Pantley) in care am regasit raspunsuri la problema noastra cu somnul, trezitul si plansul in somn...ma rog, cam multa dulcegarie americana, bref, insa, niste explicatii ff pertinente legate de ciclul de somn al bbilor si ce e cu trezirile astea ....eu actionam gresit, la fiecare trezire credeam ca ii e foame , si da-i cu lapte, ceai, apa...nu vroia nimic, plangea mai tare, schimb=o, du-o , plimb=o,aprinde luminca etc...mai tare o innebuneam..iar noi , pe langa ea...
de fapt, trezirea era acel "brief awakening", cand se trezeste si nu stie sa adoarma la loc si se sperie...ca noi oamenii , cand ne intoarcem pe partea ailalta, ne rearanjam perna si dormim la loc...dar ei saracii nu stiu sa adoarma la loc singuri.se sperie si plang. am aplicat metoda, nu lapte, sau alte interventii, decat luat in brate pe intuneric, leganat usor, bagat suzeta, lasat sa planga pe umarul meu si adoarme la loc imediat. e adevarat ca tot din ora in ora se trezea, dar adormea la loc, si eu pe langa ea (yuuppiiii!!)si parca nu a mai fost asa rau...si nu a mancat decat o data pe noapte.
mikiion, nu stiu daca e bine sa ii dai asa de des san in timpul noptii, cu suzeta nu merge? ca suptul ii linisteste , nu cred sa ii fie foame asa des...bine macar ca ai lapte si nu te mai incurci cu biberoane in miez de noapte! chiar asa mamos este? sa nu te poti dezlipi de el ? adevarul ca sunt asa de dulci, ca nici noi nu ne putem dezlipi de ei ...aaa, si am uitat sa iti zic ca Marc era numele meu preferat daca aveam baiat...mi=ar facea placere sa ne cunoastem, poate la urmatoarea intalneala...la vara

laurajr, eu am inteles ca nu se fac teste la copii asta mici, ca cica nu e relevan...daca voi ati facut ceva,baga aici si la noi muritorii sa luam aminte...sanatate multa si te asteptam cu vesti bune!

dana, stii ce am patit eu? exact invers, ca sa vedeti ca se poate si asta...cei care ne-au primit (pt o noapte doar, pt ca inchiriasem din tara deja apart , tot prin intermediul lor, trimis bani , semnat bail, etc) ne-au cam facut de barfa pe la cunoscuti , ca suntem asa si pe dincolo, desi recunostinta noastra este vesnica, si ajutorul pe care noi le-a dat cu copii (ca nu aveau cu cine sa ii lase in primul an) nu am vrut sa fie recompensat niciodata material , cadouri la toate sarbatorile si aniversarile, de nici la mama nu ii iau , ajutat cu mutatul de 2 ori, inclusiv zugravit si carat de nici pt noi nu am facut...nu inteleg ce mai trebuia sa facem...deci se poate si invers. concluzia o stiti si voi : mare e gradina Domnului si multi au sarit gardul!

ira, ma bucur ca ti=a mai venit inima la loc si somnul pe la gene ..miele si eu am vazut la corbeil..normal ca se vinde doar laveuza daca vrei..nu te obliga nimeni sa iei si sesheuza...vezi sa iti iei masuratori cum trebuie, sa iti incapa, vezi unde e plasat robinetul...ca ti-am zis ca eu am avut mare bataie de cap cu asta...bine, poate tu o sa ai parte de o casa mai normala , nu iesita din tipare ca la mine...

carmen77, si eu te rog sa ne mai zici de dubai.m-ai facut curioasa ce=i drept cu dubaiul, desi nu as pleca acolo..
lasand la o parte exceptiile si pe cei supra sau ff bine calificati (care dupa mine , oricum si-ar gasi oriunde de lucru in baza calificarilor si experientelor ) tu ai vreo cunostinta "concreta" care sa se fi angajat acolo pe un job normal? ca din ca am vazut eu cerintele pt posturi sunt destul de stufoase (de ex in domeniul meu se cerea 5+ ani de experienta si sa fii chartered accountant pt un rahat de back office, ca sa nu mai zic ca la unele scrie ca sa fii muslim )...pai daca as fi CA, as fi bine platit oriunde, nu vad de ce sa ma duc acolo...sau un IT-ist "dotat" la CV , la fel...mai povesteste-ne te rog, daca ai detalii despre viata, case, etc... cu iarna asta lunga , cred ca toti suntem dispusi sa ne facem bagajele catre alte zari...mai calde.

ina, bine ai venit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

simona, am ratacit numarul de telefon. mi-l poti trimite prin email, la servici?

Ina, bine ai venit. Iti promit eu ca de miine vine primavara. Ca veni vorba de primavara, noi am avut 17 cm de kkt alb ieri si am sta fara curent de la 6AM pina la 3PM. Mi-a luat 2 ore sa ajung la servici (by bus) si cind am ajuns m-am dus la mall sa imi cumpar ciorapi. Desi am avut bocanci sanatosi de iarna tot am luat apa. Fetele insa au avut fun in curte, s-au dat cu sania si au facut om de zapada.

Dana, si eu am patit la fel cu noii veniti. Am tinut la mine citeva persoane/familii cind au ajuns in Ca. Cu o exceptie nu am mai auzit nimic de la ei.

In ce priveste protectia familiei si repercursiunile postarii de info personale pe net, trebuie sa avem mare grija. Eu imi aleg nick-uri care nu au nimic de-a face cu numele meu si pe forumuri folosesc adrese de email create special pt asta. In plus, poti alege sa nu iti listezi numele in cartea de telefon si asa nu apari in canada411.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ina, bine ai venit !

Ktrinel, incearca si pe burta s-o pui si s-o mangai in cercuri pe spate, fara s-o apesi f tare.

Lorelai, mie mi se par de mare cacao astia de la Bell, auzi, sa platesc eu nu-s cati dolari pe luna ca sa nu apar pe toate site-urile si ca info ale mele sa nu fie facute publice, drept care am decis sa-i bag in p. masii si sa renunt la ei definitiv. Cand o sa ma mut o sa-i las in plata domnului si raman numai cu mobilul sau eventual cu forfait-ul de la videotron. Da' de Bell sa nu mai aud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Irina, perfect de acord cu tine cu Bell-ul. Nici eu nu am avut experiente prea placute cu ei, incet-incet am tot renuntat la serviciile lor, mai am doar linia telefonica la care o sa renunt curand din motive de...relocare.

Ktrinel, crede-ma de la multi medici ai auzi aceasi poveste. E destul de greu de gasit un pediatru bun, majoritatea nu mai iau pacienti noi iar unii nici macar nu au liste de asteptare. In mai, cand s-a nascut Luca, pediatrul Juliei era bolnav si nu-l puteam folosi, si mi-a luat mai bine de o luna pana sa gasesc altul. Asa ca ...acum am doi...unul il tin pentru chestii curente si pe altul il folosesc pentru caz de urgenta.In rest, incearca pe rand toate metodele de care auzi, uneori una care ti se pare stupida poate da roade. Nu o data mi s-a intamplat asta. Oricum, e adevarat ca la Luca nu-s asa panicoasa ca la Julia, desi el e mult mai sensibil ca ea, sunt eu mai calma si pana la urma ii dau de cap. De doua saptamani il chinuie un dinte nenorocit care se incapataneaza si nu vrea sa iasa odata.

Dana, ma alatur si eu grupului patitelor cu noii veniti. Nu comentez prea mult, doar ca sunt oameni si oameni, si aici si in Romania. Toti merita o sansa, insa nici nu e placut sa te simti folosit, asa ca de cele mai multe ori cand am simtit asta , i-am tratat cu ignore.

Ina, bine ai venit, nici eu nu sunt pre veche pe aici, insa te-am mai citit pe la grupul de varsta al fetitei tale. Tare faine fetele de acolo!

Mikiion, stii ce am observat acum? Ca ne-am botezat bebeii in aceeasi zi si in acelasi loc? Hmmm...

Iar ninge, oare pana cand? Cand ziceai nelia ca alergam pe dealuri si campii? Ca eu nu mai cred pana nu vad....

Roxana, mami de Julia ( 10 oct. 2003) si Luca (31 mai 2006)

Mergi la inceput

rocs, dar e asa greu de cerut unui pediatru sa fie cat de cat mai atent? pai stii cum face al meu? are consultatiile programate din 10 in 10 min, ca doar am aruncat un ochi la lista asistentei.deci el atat aloca unui copil ...10minute ...pai ce poti consulta in 10 min si vorbi si cu parintele ?...stii cum te repede, elegant , ce-i drept, cu zambetul pe buze, se ridica de la masa pune dosarul sub bratz si iti intinde mana cand inca tu ii povestesti niste simptome. el iti zice: va multumesc, o zi buna..si te conduce spre usa...da-o incolo!! asta e lipsa de bun simt.

oanagabriela, pediatrul pe care tu l-ai recomandat de la St Justine e disponibil la noi pacienti, sau cum se procedeaza sa ajung la el?

ira, nu vrea domle sa stea pe burta. doar cu fatza in saltea...nu intoarce capul intr=o parte...sta cu nasul acolo de zici ca nu respira...ce=i drept , si taica-sau face la fel...

Mergi la inceput

iote una buna de tot ...cica luni 23C ...hahahaha cine-i mai crede....cred ca au pus asa, ca sa mai dea speranta oamenilor...ce facem , punem ceva prinsoare : cine da mai mult, mai putin???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Lasa, c-o sa fie, eu sincera sa fiu nu ma plang, ca iarna a inceput in decembrie - ianuarie, deci nici vorba de 6 luni asa cum se estima inainte sa emigram.

Bai frate, ce ma omoara pe mine e munca, cine mama masii o mai fi inventat-o si pe luméa asta ? Io chiar trebe acum sa ma ridic din pat si sa plec, extraordinar. Am intins eu de cafele, de piscoturi, biscuiti, cioco neagra, da' cand nu se mai poa' nu se mai poa'. Abia astept sa ma mut langa job-ul meu si sa ies din casa cu 5 minute inainte, nu ca acum, cu 1 ora jumate.

Bebitzu, tu ce mai faci ? Mai esti suparici pe mine ? Uite, io de dragu' tau am schimbat apa la pesti, ca dac-ar fi fost dupa mine il lasam sa se sufoce in namolu' ala, c-asa ma ia o lene cand e vorba de ingrijit pet-uri si alte vietuitoare de pe langa casa omului.

Mergi la inceput