La "pomul laudat" sau unde?
![](images/user_woman.png)
Fata mea are o tumoare .Nu e un cancer, apartine de patologia benigna, dar cum e situata la nivelul creierului ii da tulburari pe care nu o sa le enumar acum.
Am fost cu ea la toata suita de medici care sunt implicati in boala ei cat si la cei de care apartin tulburarile legate de aceasta tumoare.
I s-au facut o groaza de investigatii, mai avem de facut una singura pt un diagnostic diferential dar neurochirurgul si nu doar el mi-a spus ca oricum tot acolo ajungem, la faptul ca trebuie operata.
Acuma eu stiu ca trebuie sa se opereze, ca operatia nu e foarte urgenta in sensul ca nu trebuie operata fix maine si ca se mai poate asteapta.
Fata vrea sa fie operata, a decis si ea asa, desi ar mai putea sa stea poate chiar si ani buni fara operatie.
Doar ca in acesti ani ar risca niste functii importante, ar trebui sa stea mereu monitorizata, mereu in chek-up si mereu pe tratament cu inhibitori de hormoni si nu vrea asta.nici mie nu-mi surade ideea tratamentului asta.
In fine,vreau sa va spun ca am dat peste niste medici extraordinar de buni, isi cunosc meseria, ca raport uman sunt deosebiti,cand s-a aflat de boala fetei mele s-au pus toti sa lucreze in echipa desi lucreaza la spitale/cabinete diferite, isi telefoneaza sa afle ultimele modificari in analizele fetei, ma suna acasa sa-mi spuna ce si cum desi ies din garzi de noapte ,au rabdare sa-mi explice sa-mi faca adevarate mici cursuri de anatomie ca sa inteleg exact cum functioneaza "intrusul".
Fata este bine mai ales in zilele in care nu are dureri de cap.Merge la scoala, invata foarte bine, iese cu prietenii,si-si vede de-ale ei.Asta cand nu are dureri de cap.
Neurochirurgul la care am fost noi ,se zice ca e NR1 in patologia de care sufera fata mea si ca a mai avut si mai are de facut interventii similare sau chiar identice, ca riscurile in interventia de genul asta sunt echivalente cu cele ale unei nasteri.
Toti mi-l lauda si eu chiar nu vreau si nici nu am niciun motiv sa pun in discutie talentul si profesionalitatea lui.Mi s-a spus ca are si o echipa foarte buna si ca spitalul(este relativ nou) este dotat cu tot ceea ce e necesar in neurochirurgie .
Dar cum "moda" e sa te duci mereu in alta parte daca e vorba de un oras de provincie, in famile toti ma pistoneaza sa o duc pe fata la Milano ca acolo e un centru de traditie in aceasta procedura si ca acolo se fac operatii din astea de cand ...lumea.
L-am intrebat (neortodoxa intrebare) pe unul din medici daca fata mea ar fi copilul lui, l-ar opera in orasul nostru?
Mi-a raspuns ceva de genul ca nu poate sa-mi raspunda.
Mai in gluma mai in serios ceva de genul "shit happens" si la case mari.
Eu stiu ca medicul nu putea sa-mi raspunda altfel si ca are dreptate.
Am vazut su marturii ale altor persoane din alte regiuni, ce au avut acelasi "intrus", totul coincide cu ce mi s-a spus si mie, cu analizele si investigatiile cerute si facute aici, deci nu am de ce sa pun in dubiu profesionalitatea medicilor de aici.
De multe ori am decis de una singura dar acum nu stiu ce sa fac.
Sa ma duc la pomul laudat?
Raspunsuri
teodraghici spune:
greu de spus si de dat sfaturi in asemenea situatie, mai ales ca nu am habar de ce se intampla in Itakia. Cred ca tre sa faci asa cum simti. Multa sanatate!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
marcellinna spune:
Multumesc Teo.Tot am stat si m-am gandit oare ce-o fi fost in capul meu.Nimeni nu ar da sfaturi la capitolul asta.
Multumesc ca mi-ai ascultat off-ul.