Mamici de septembrie - octombrie 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

HRISTOT A INVIAT !!!

roxana, multa bafta! ai sa vezi ca totul va fi bine. tinem pumnii stransi!
ancasilv,katrin, felicitari ptr. fotbalisti! sa fie sanatosi si frumosi!

eu tot pe acasa fetelor.ma plictisesc de mor. as vrea sa ma duc aici la primarie si sa inchiriez o gradina ca sa pot pune floricele si iarba.sa am unde sta vara la soare ca eu am o gradina tare micuta la casa.
bebelusul meu sper sa fie bine,fiindca abia pe 30 am programare la ecograf.
tomasa, multumesc ca ne mai tii la curent cu rox.

toate burticile.sa aveti o zi buna


danielle 16+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Fetelor vad ca azi e activitate mai mare pe forum asa ca va mai stresez si eu ce de ale mele. Eu am primit de la 14 sapt antispastice si utrogestan din cauza unor contractii (nedureroase) care acum s-au diminuat mult 1 sau 2 pe zi nu am nici o problema decat ca de ieri am observat ca se elimina ceva mai gros si consistent (adica e destul de tare ) pe hartia igienica(scuze de detalii) si prima data m-am gandit ca e pastila ca semana mult cu ea (desi stau 20 min in pat dupa ce o iau) si ca nu se mai absoarbe ca pe prospect scrie ca se da in 1 trim desi am citit ca unele iau pana la nastere. Acum problema care m-a traznit este daca nu cumva elimin dopul acela gelatinos .Va rog mult o parere cam cum arata daca stiti ca o iau razna si la doctor nu vreau sa ma duc iar fara programare.Myral18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Abia se intelege ce am scris sper ca voi intelegeti e vorba de dopul acela care se elimina inainte de nastere.Myral18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

/hai ca pina la urma se pare ca nu sint chiar asa de "blonda", m-am descurcat cu site-ul, dar nu inteleg ce e cu procentele alea. Uite, am mai gasit si eu unul: http://www.centrus.com.br/DiplomaFMF/SeriesFMF/18-23-weeks/appendix-03/normal_fetal_biometry/appendix-03.htm
Cu secretia aia ciudata nu stiu ce sa-ti spun, mi se intimpla si mie f rar, sa gasesc asa ceva, dar inca nu m-am speriat. Banuiesc ca daca era ceva naspa vedea dr la eco.
Si inca ceva: eu consideram ca sint in sapt 12 de la 14 zile de la data ultinului ciclu. La eco mi-a spus ca virsta biologica este de 13 sapt.Acum eu nu stiu ce sa mai cred: 12 sau 13? Pe eco scrie asa: AUA=13W+2D
GA(LMP)=12W+6D
Daca poate cineva sa ma lamureasca, ca sint in ceata rau de tot.

Poze nunta...
anca +13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

anca, inseamna ca bebe e mai mare putin.cu vreo 3 zile. nu ai de ce te ingrijora.eu cand am fost la scan,doctorita mi-a zis ca bebele meu e mai mare cu o saptamana. normal,trebuia sa fiu in sapt.15 dar dupa scan,am 16. intelegi? cred ca am ovulat mai repede.
myral, nu stiu ce sa iti zic de secretii.si eu mai am asa "groase" nu cred ca trebe sa te ingrijorezi.poate daca ai mult,ar trebui sa mergi la doctor.


danielle 16+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

Da, asta stiu, ce nu stiu este in ce saptamina sa ma consider. In 12 sau in 13? ca ma uit prin carti si sa dea naiba daca se potriveste ceva. Asa ca...cred ca ma opresc cu cercetarile, ca nu fac decit sa ma zapacesc total. Merci oricum

Poze nunta...
anca +13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

te consideri in sapt 13.


danielle 16+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Myral, gravidutele sunt mai predispuse la tot felul de secretii in timpul sarcinii. Nu ai de ce sa te ingrijorezi. Fa-ti o secretie la un cabinet, asa de control, dar nu cred ca ai probleme.
Chestia este ca mie doctorul nu mi-a mai dat voie sa iau intravaginal Utrogestanul dupa 14 saptamani. De ce nu il iei pe gurita, ca sa scapii de dubii si sa nu mai trebuiasca sa stai protapita in pat? Parerea mea este ca scurgerea pe care o ai este pastila netopita. Scrie pe ea ca trebuie sa stai 20 de minutele, dar eu si daca ma duceam dupa 2 ore la baie tot eliminam o bucata din ea.
In legatura cu miscatul bebelusului, cred ca nu ai cum sa confunzi senzatiile. Daca iti cunosti organismul foarte bine, iti dai seama clar ca e ceva ce nu ai mai simtit niciodata (bine, pentru tipele aflate la prima sarcina...). De asemenea, loviturile nu se percep vizibil (ca in reclama de la apa plata) pana pe la 20 de saptamani - depinzand de marimea fatului si de structura burticii mamicii. Asa ca tati nu are cum sa observe nimic, totul se petrece in burtica si numai noi putem simti.
Oricum, pe masura ce sarcina evolueaza si bebelusul urca in burtica, o sa vedeti ca durerile o sa dispara, contractiile vor fi tot mai rare, greturile vor deveni doar o amintire si va veti putea bucura de sarcinile voastre din plin.
Acum in legatura cu alcoolul - doctorul mi-a psus ca am voie cam un pahar pe luna, dar ca el intotdeauna spune mai putin pentru ca pacientul sa nu faca abuzuri. Deci e totul ok, doar fara excese, ca orice altceva de altfel...
Si eu am fost ieri la padure la Pustnicul si intr-adevar era full. In plus, am vazut foarte multe gravidute care-si plimbau mandre burticile la soare. Cred ca e un an bun pentru bebei - s-a pus lumea pe treaba serioasa!

Cand aveam 18 ani îmi doream sa am totul, acum îmi doresc sa am 18 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by ancasilv
Si inca ceva: eu consideram ca sint in sapt 12 de la 14 zile de la data ultinului ciclu. La eco mi-a spus ca virsta biologica este de 13 sapt.Acum eu nu stiu ce sa mai cred: 12 sau 13? Pe eco scrie asa: AUA=13W+2D;GA(LMP)=12W+6D


In practica medicala, durata sarcinii se calculeaza pornind de la prima zi a ultimei menstruatii... asa ca tu esti pe "ultima suta" a saptamanii 13

14+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Hristos a inviat!

Eu nu am mai scris ca am fost in spital .Sa va povestesc:
Vineri pe la sase cand am ajuns acasa, venise sotul si ma luase de la servici, dupa ce am trecut pe sub masa la Biserica si am mai facut cumparaturi m-au apucat durerile de spate, burta intarita si dureri n jurul uterului. Am luat no-spa si asteptam sa-mi treaca. In fine de la 6 seara am stat numai in pat, de ormit am dormit bine, dar dimineata la 6 cand m-am trezit aveam aceleasi dureri de spate si contractii. La 8.30 am sunat-o pe doctorita si m-a trimis la spital, unde am ajuns la Giulesti pe la 9 30, pustiu pe acolo, cine se mai interna in sambata mare? Doctorita mea sunase intre timp la camera de garda si ma asteptau. O doctorita de garda mi-a facut controlul, i-a zis ca colul e inchis, m-a intrebat ce dureri am, si m-a internat intr-o rezerva, la indicatiile doctorei mele. Am trecut la tratament de injectii cu litice din 6 in 6 ore si repaus la pat.

Nu credeam ca o sa imi petrec sarbatorile in spital, dar nici acasa nu puteam sa raman cu dureri si ingrijorata. Dupa primele injetcii deja ma simteam mai bine. In spital era tare liniste, m-au vizitat sotul, mama, soacra, nasii, prieteni, asa ca a trecut timpul repede. Sambata seara a venit preotul spitalului si mi-a citit o rugaciune pentru mentinerea sarcinii. . La 10.30 in aceeasi seara s-a organizat in spital slujba de Inviere, a fost foarte frumos, am primit lumanari, Paste, cozonac si nuca.Si a doua zi, duminica, la amsa am avut miel, drob, pasca, neasteptat!!!. Luni dimineata am fost din nou la slujba in spital. Nu a fost chiar asa de rau si m-au lasat si contraciile, durerile.

Doctorita mea a trecut duminica sa ma vada. Azi dimineta, mi-au facut eco, bebe e bine, arata de 19 saptamani, e in pozitie transversala, adica sta pe lateral, nu cu capul i sus si picioarele in jos, ci cu capul intr-o parte si picioarele in alta(din cauza asta nici nu se vede prea bine ce e fata/baiat).Doctorul care mi-a facut eco mi-a zis ca am uter subsept, dar doctora mea mi-a zis ca probabil a gresit. la toate ecografiile facute pana acum, nu s-a vazut asa, ci normal, si anul trecut dupa ce am pierdut prima sarcina, am facut alte ecografii si histeroscopie(pe care mi le-a facut prof. Marinescu) si totul era in regula, deci daca era asa s-ar fi vazut sigur vreun sept.Asa ca nu cred Placenta e posterioara dar doctorita mi-a zis ca e in regula. Mi-a mai veificat si colul, a zis ca e in regula e inchis. Oricum sangerari nu am avut deloc.Analizele mi-au iesit destul de bine, trebuie sa beau multe lichide, si mi-a dat concediu 2 saptamani pana pe 24.04 dupa care mi-a zis sa mai imi iau de la medicul de familie inca 2-3 saptamani si dc nu reuses mai imi datot dansa. A fost foarte draguta.

Acum am recomandare repaus fizic, odihna, 3 nospa pe zi si daca am dureri si supozitare scobutil.

Mi-a fost tare dor de voi,de forum . cat am stat in spital am citit vreo 8 reviste, carti, am acultat radio, dar tare mi-a lipsit netul.


In fine, important e ca suntem bine si ca o sa odihnim. Pupici la toate gravidutzele si Roxana iti tin pumnii sa fie totul bine.


Mandarinutza 18+

Mergi la inceput