***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (49)
Raspunsuri - Pagina 9

ralucami spune:
ralucami spune:
 Salut  gravidutele!!
Haideti ca abia am venit si eu  acasa de la doctor  ( ma rog, la doctor am stat maxim 1h, dar m-am "pierdut" pe la cumparaturi. )
Elteka  noi avem cam aceiasi data de UM si cand am vazut ca si tu ai fost azi la dr, am incercat sa compar  datele tale cu ale mele. Deci pe scurt: eu  am tensiunea 107/56 si  circumferinta  abdomenului  cica 88cm. Nu mai povestesc ce  paranghelie  mi-a facut cu  kilogramele.  ( am +10kg si  mi-am luat portia de papara si de la  dr si de la asistente. Dar tura asta  i-am zis cu tupeu: "domn`dr, mie  mi-e foaaaame, de-asta  mananc!!"
( am +10kg si  mi-am luat portia de papara si de la  dr si de la asistente. Dar tura asta  i-am zis cu tupeu: "domn`dr, mie  mi-e foaaaame, de-asta  mananc!!" )  In schimb ( offff !!!
)  In schimb ( offff !!! )  papusa  mea e  mai  micuta  decat   baietelul tau : are 1,363g .Am discutat azi cu dr meu despre chestia asta, si  el era super surprins ca imi fac griji. cica e  bine asa, este  exact in grafic.  Si  m-a asigurat ca pana la termen SIGUR  o sa  aiba mai  mult de 3000g. Sa dea Domnul!! De chestia cu  DPN, asa mi-a explicat si  mie: data  nu se schimba, se considera doar  bb-ul mai  mare.  Aaa si  la faza cu  vitaminele, omega 3 si alte alea:  l-am intrebat daca  nu-mi recomanda ceva ( incepusem sa-i povestesc de  vitaminele tale
)  papusa  mea e  mai  micuta  decat   baietelul tau : are 1,363g .Am discutat azi cu dr meu despre chestia asta, si  el era super surprins ca imi fac griji. cica e  bine asa, este  exact in grafic.  Si  m-a asigurat ca pana la termen SIGUR  o sa  aiba mai  mult de 3000g. Sa dea Domnul!! De chestia cu  DPN, asa mi-a explicat si  mie: data  nu se schimba, se considera doar  bb-ul mai  mare.  Aaa si  la faza cu  vitaminele, omega 3 si alte alea:  l-am intrebat daca  nu-mi recomanda ceva ( incepusem sa-i povestesc de  vitaminele tale  )  si cica:  " fructe si legume!" . Si  cica sa nu ma feresc deloc de peste, facut  la cuptor/gratar.
)  si cica:  " fructe si legume!" . Si  cica sa nu ma feresc deloc de peste, facut  la cuptor/gratar.  
Aaa inca o intrebare: ma uitam pe analizele mele de azi, si am vazut ca in dreptul rubricii: "protein in urine"  am un - + inconjurat cu rosu  ( pana acum aveam doar - inconjurat cu  negru). Stii tu ce inseamna chestia asta? )
Ma duc sa manac ceva ca sunt ruptaaa de foame. Si  revin sa va citesc !
POZE BEBE
  Film eco 4D 
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

lulu26 spune:
lulu26 spune:
 Mica culoarea e posibil sa fie de la vitamine cum mai zicea cineva. Eu am observat sa s-a schimbat mult culoarea dupa ce am inceput sa iau fier...si intr-adevar...urina e caramizie dimineatza.
Rezultatele la urocultura le-am primit in max o saptamana.
Una peste alta...bebitza mea creste si de cand ne-am apucat sa cumparam pt ea si pt spital m-a cuprins euforia. Din fericire nici gand de teama de nastere 
Eu am luat pana acum (aproape 35 sapt) 16 kg..pb mea e nu cum le dau jos...ci sa nu depasesc 20kg , ca sa fiu in ton cu toate cunostintele mele. 

tamaraspt spune:
tamaraspt spune:
 Ce liniste pe aici! Am fost pe afara si parca toata lumea e pe strazi! Ma duc sa ma alaturi lor, e drept eu plec la plimbare prin parc si apoi la biserica.
Va doresc Paste Fericit! 
Si sa tinem in curind in brate bebei sanatosi!
Tamara  34
 34

Lauraa spune:
Lauraa spune:
 Buna fetelor! 
 Cred ca sunteti toate in pregatiri pentru Paste si bine faceti! Eu vreau sa merg diseara la biserica romaneasca din Stuttgart,la Prohod, dar imi e teama ca o sa fie lumea de pe lume si o sa ne striveasca acolo... 
 Eu am fost ieri la spital si m-au controlat peste tot, o sa-mi faca dinnou cezariana, pe 20 Aprilie! Cred ca o sa fiu prima care naste din listuta noastra, sper adica- sa nu nasca altcineva prematur pana atunci... Fetita are in jur de 3 kg, ei au spus 3200g. 
 Pana acum am luat cam 13kg (sapt. 36+3) si o sa mai iau vreo doua probabil.. La prima sarcina am luat tot 15 kg si ...tineti-va bine, am venit din spital cu 10kg in minus si in urmatoarea saptamana am dat inca 3 jos. Cele doua ramase le-am avut inca cateva luni dupa care le-am dovedit si pe ele. Asa ca nu e o regula. Androix - ciudat ce spui,ai dat jos doar 3000g din care copilul 2900g???? Dar tu nu ai avut placenta  ? ca aia are si ea cel putin un kil,ca sa nu mai zicem de sangele pierdut,etc...
 ? ca aia are si ea cel putin un kil,ca sa nu mai zicem de sangele pierdut,etc... 
Merg si eu acum sa-mi fac salata de boeuf si ouale ca ieri nu am mai apucat,am stat vreo 4 ore la spital  cu Lara dupa mine ...
cu Lara dupa mine ...
Va urez Sarbatori fericite si liniste in case!
Pasti fericite! 

Laura cu 
LARA si 
Surpriza

numai_eu spune:
numai_eu spune:
 Poohy, sotul meu te-a vazut zilele trecute intr-o fotografie de pe mailul comun si mi-a zis ca sigur te-am mai vazut undeva, ca ii este cunoscuta figura (are o memorie vizuala fantastica si peste zice ani ar fi in stare sa-mi spuna ce haine purtam intr-o zi, fara ca macar sa fie o ocazie speciala atunci. Si apoi punand eu datele cap la cap am constatat ca era singurul loc in care ne puteam intalni si cand i-am spus si-a amintit ca de acolo te stie intr-adevar. Si te-a vazut doar cand ne-am intalnit pe scari, voi coborati si noi urcam. 
Mica, cum ti-am spus si fetele, daca nu ai si alte simptome, culoarea urinei ar putea sa fie modificata din cauza cantitatii de lichide consumate, sau chiar anumite alimente mai pot colora usor urina. Am vazut ca Urinalul pe care ti l-au dat la farmacie este un preparat pe baza de afine, care stiu ca sunt foarte bune in infectiile urinare. Eu am avut la inceputul sarcinii o infectie urinara cu uroculturi pozitive repetate si nu am vrut sa iau antibiotic, asa ca la recomandarea medicului de familie am baut la greu sucuri si ceaiuri de afine (e adevarat ca ea mi le recomandase pe langa antibiotic). Dar efectul a fost foarte bun, simptomatologia a disparut rapid, iar uroculturile sunt mereu negative de atunci. Si am continuat sa beau sucul de afine preventiv. Daca te intereseaza il gasesti la orice plafar, concentrat natural de afine pe care il prepari tu acasa cu apa. Iar legat de Uricol se fabrica insa, cum sa nu, dar au unele farmaciste stilul sa spuna ca nu se mai fabrica atunci cand au ele un interes sa vanda altceva. Oricum, in general la raspunsul nu se ma fabrica, mai incearca si in urmatoarea farmacie, de cele mai multe ori gasesti acolo.
Elteka si Ralucami, cred ca si doctorita mea de familie a studiat de pe aceleasi carti cu ale medicilor vostri japonezi, ca de fiecare data ma cearta ca am luat prea mult in greutate (e adevarat ca eu am deja vreo 13-14 kg in plus la 30 de sapt si in ultima vreme imi este o foame..
 si in ultima vreme imi este o foame.. ). Dar eu tocmai am descoperit la ultimele analize ca am o usoara hipotiroidie si ar mai putea explica si asta o parte din kg in plus. Of, abia asteptam sa termin de inghitit Bromocriptina si acum o sa incep sa iau Eutyrox. M-am saturat de pastilele astea, dar pentru binele lui bebita trebuie sa le iau. A, si sa va mai incurajez si eu cu datul kg jos. O prietena a mea a luat in sarcina 36 de kg, din care a dat jos la nastere doar 4. Si la 1 an si 6 luni ale bebeului era mai slaba decat inainte de sarcina. Deci se poate, trebuie doar vointa si kg se vor duce cu timpul.
). Dar eu tocmai am descoperit la ultimele analize ca am o usoara hipotiroidie si ar mai putea explica si asta o parte din kg in plus. Of, abia asteptam sa termin de inghitit Bromocriptina si acum o sa incep sa iau Eutyrox. M-am saturat de pastilele astea, dar pentru binele lui bebita trebuie sa le iau. A, si sa va mai incurajez si eu cu datul kg jos. O prietena a mea a luat in sarcina 36 de kg, din care a dat jos la nastere doar 4. Si la 1 an si 6 luni ale bebeului era mai slaba decat inainte de sarcina. Deci se poate, trebuie doar vointa si kg se vor duce cu timpul.
Gata, iar am scris un roman, acum ca am inceput si eu sa fiu mai activa pe forum am inceput sa va si stresez la greu.

Androix spune:
Androix spune:
 Lauraa, se pare ca nu am avut 

Asa nici mie nu-mi venea sa cred cand m-am cantarit in spital si cand am ajuns acasa am vazut ca asa era iti dai seama ca s-a dus dreq toata matematica de care eram capabila in zilele alea. Probabil atunci in clipa nasterii s-or fi dus mai multe, dar apoi am inceput sa retin apa. Insa ce conteaza e calculul final, 5 kile dupa o saptamana.
 Asa nici mie nu-mi venea sa cred cand m-am cantarit in spital si cand am ajuns acasa am vazut ca asa era iti dai seama ca s-a dus dreq toata matematica de care eram capabila in zilele alea. Probabil atunci in clipa nasterii s-or fi dus mai multe, dar apoi am inceput sa retin apa. Insa ce conteaza e calculul final, 5 kile dupa o saptamana.
Andreea  mamica lui
 mamica lui  Filip Stefan
 Filip Stefan Georgia
Georgia

chris27 spune:
chris27 spune:
Mai fetelor,eu ce ma fac?Ca nu am pus decat 7 kg...Daca fac un copil prea mic?Nu m-am retinut de la nici o mancare...dar intru in panica acum...Ce ma fac?Scria cineva inaintea mea ca bebe ei are aprox 3 kg...Eu ce ma fac ,daca mie mi-a spus ca are cam 2,300 si am ceza peste o sapt?Imi curg lacrimi din ochi ca sunt iresponsbila,ca sunt ultima speta,dar ce sa fac,daca mancarea nu s-a prins de mine,ca eu nu am vrut sa iasa asa rau,nu am tinut cura....ci doar e felul meu....

mica0307 spune:
mica0307 spune:
 numai_eu multumesc, o sa incep sa iau urinal sa vad ce sa intampla. Am sunat la CMU sa vad cum au iesit analizele de urina de acum 2 sapr si mi-au spus ca sunt ok. Am baut o gramada de lichide azi da pipi nu fac decat putin. Sa fie oare si din cauza ca a inceput corpul sa retina lichiele?
Am terminat si eu pregatirile de paste, adica salata de vinete, boeuf, de ciupercute, drob de pui si am pasca la cuptor  .
.
Va urez tuturor sarbatori fericite si sa ne auzim cu bine dupa.

Mica  34+
 34+ Maya Alexandra
 Maya Alexandra
Poze

chris27 spune:
chris27 spune:
Acum plang amarnic....Ca nu am vrut sa fie asa...si suntprima dinte voi...pe 16 aprilie(dpn 7 mai)

mica0307 spune:
mica0307 spune:
 chris lasa ca recuperezi acum de paste  . De ce iti faci probleme pentru asta? Uite o prietena care a nascut saptamana trecuta. Cu 2 saptamani inainte de cezariana bebeul avea 3 kg si la nastere 3,8kg. Asta insemana ca in 2 saptamani a luat 800g, putin cam greu de crezut. Mai au si eco astea erori.
. De ce iti faci probleme pentru asta? Uite o prietena care a nascut saptamana trecuta. Cu 2 saptamani inainte de cezariana bebeul avea 3 kg si la nastere 3,8kg. Asta insemana ca in 2 saptamani a luat 800g, putin cam greu de crezut. Mai au si eco astea erori. 
Mica  34+
 34+ Maya Alexandra
 Maya Alexandra
Poze