***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (49)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Florentina, eu am facut varicela in sapt.26 si am fost foarte speriata. Am citit pe net o multime de articole despre subiect si am intrebat o mutime de medici de toate specialitatile. Majoritatea mi-au spus ca varicela nu pune probleme in sarcina, ca cea teratogena este rujeola, dar ca riscul este mai mare in primele 20 de saptamani. Am fost si la morfologie fetala la dr. Iosup dupa ce mi-au cazut crustele si mi-a zis ca la varsta asta bebe nu pateste nimic daca mama face varicela, in cel mai rau caz are si el eruptie, dar asta mai frecvent daca faci febra mare, pentru ca atunci apare masiv viremie. Oricum in primele zile, cand mancarimile erau foarte intense si bebe a fost mult mai agitat decat de obicei. Un oarecare stress inca mai exista pana la nastere, dar sper sa fie bine pana la urma. Iar in cazul tau daca mama ta zice ca isi aminteste ca ai facut, atunci cel mai probabil ai facut, oricum in perioada copilariei noastre majoritatea au facut bolile astea eruptive. Iti doresc multa sanatate si sper sa nu faci varicela. Si pentru cel mic, desi e mai bine sa o faca acum, caci sunt forme mai usoare in copilarie, poate totusi scapa, caci pruritul din zilele eruptiei nu este deloc placut.
Chris, doar 6 zile? Ce putin mai este!! Cum zicea si poohy, si mie mi se pare cand ma uit la semnaturile voastre ca sunteti cu prea multe saptamani inaintea mea. Parca numai eu mai am de asteptat inca 2 luni pana la nasterea lui bebita, mai ca nu mai am rabdare, o sa incep si eu sa-mi doresc sa nasc cat mai repede. Desi pe de alta parte, sper sa stea bebe pana la termen, sa-i facem un cadou deosebit lui tati de ziua lui.
Va pup, noapte buna si o zi placuta maine. Eu iar o sa am vreo 300 de km de condus maine, asa ca ma bag la somn ca e deja tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

scrisesem raspunsuri si astia s-au gandit sa faca refresh pe site taman cand sa trimit, asa ca am pierdut mesajul si am luat-o de la capat...

ancamari,

pai am cumparat cam de toate ca' mai am doar 3 saptamani pana la cezariana si pana atunci tre sa stau numai in pat; avand in vedere ca nu mai pot iesi, nu pot decat sa ma felicit ca am cumparat cu luni in urma aproape tot ce trebuie.
Caciulite io n-am luat decat din ales tip fes, care nu se leaga sub barbie ca alea cu legaturi mi se par urate si deprimante; am gasit seturi de cate 3 la marks&spencer, sunt albe simple dar sunt ok fiindca nu au cusaturi pe dinauntru si asta mi s-a parut important, sa nu fac urme copilului pe cap;astea sunt pentru 0-3 luni; si am mai luat inca 2 care sunt dungi bleu cu alb si alb cu bej de la Okaidi si care sunt foarte frumoase, "de oras", din bumbac dublate , la fel fara cusaturi vizibile; pe astea scrie new born si par o idee mai mici decat primele, asa si trebuie.
Am zis ca sunt suficiente pentru primele 3 luni ca oricum nu am de gand sa-i pun fes cand o veni vara.

Lilky,
da-le incolo de pungi blestemate, ca gasim noi alta solutie, poate niste pungi de menaj
Eu nasc la CMU Elias si mi-au spus ca doar asta tre sa aduc, hainutze de bebe, restul, adica consumabile sunt incluse in pachet;
eu am pus si multe altele pentru bebe in bagaj ca nu vreau sa-mi trebuiasca si sa nu am la indemana.

dianalaura,
poti sa-mi spui de cate ori pe zi se schimba bebe de hainutze? ca poate asa fac calculul mai usor cu randurile de haine; intrebarea poate parea prosteasca dar din pacate eu dau startul in gashca si nu am deci prietene cu bebe ca sa vad si eu concret cum e treaba...

si fiindca nu ma mai pot misca din pat pana la termen, am completat azi si restul lucrurilor care mai erau pe lista de cumparat; shoppingu' online sa traiasca!.
Asa ca am comandat de la babycomfort patut, salteluta cocos, carusel si gentutza carucior iar de la trei-ursu1eti am comandat sterilizatorul Avent.
Sper sa le primesc maine, cel tarziu poimaine.

36+

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Ah, ce m-am bucurat cand am vazut ca ati revenit pe forum!

Andrada, nu m-am prins ca erai, ca altfel mai scriam...Mare treaba cu incediul !

Ralucami, ti-am dat PM/solicitare de ajutor cu cupoanele si cu pompa Avent. Eu nu reusesc sa gasesc pe BabiesRUs decat Avent ISIS manual VIA (dar vad ca astea se pot folosi doar de 4 ori , asa ca ma gandeam la celalalt sistem, cu sticle - desi pompa e aceeasi).

Vezi ca am citit la mamicile de aici de ceva echivalent de ser fiziologic - Fit Care Depo pure water, dar la mine la marmacie n-au inteles...

Chestia cu Duskin e super, ma pun sa explorez, saru' mana!

Poohy, nu stiu inca (Finlanda sau una din cele 3 tari baltice). E frumos peste tot, numai ca ..e cam intuneric..si iarna tine din octombrie pana in aprilie . Fratelui tau ii place pe acolo?

Ella, mai bine ca nu stii de arsuri-stai linistita si bucura-te ca esti norocoasa . Eu zic ca asta e cel mai nasol lucru legat de sarcina mea... Dianalaura, asa mi se intampla si mie, ma trezesc inecandu-ma noaptea...Doamne, zic, daca ma sufocam?? Eu mai nou incerc sa rezist peste zi, dar noaptea cand merg al culcare imi pun invariabil un medicament in gura (o chestie de supt, gen Rennie)...Nici nu ma mir de altfel, chiar si acum cand scriu asta micu' e cu picioarele exact sub sani si freamata...Pai unde sa mai fie loc de stomac????

Ca tot vorbiti de creme, voiam sa va intreb: la ce e bun uleiul? Eu am luat un samponel de la Johnson's (ca aici numai asta e strain, in rest toate japoneze ) care are ceva lavanda de dormit mai bine, si o crema normala. Mai aveau si lotiune hidratanta, dar vanzatoarea a zis ca vara aici e si asa f umed...Eu n-am inteles, dupa mine crema e mai grasa decat lotiunea...

Da' ulei cica sa nu iau, ca fiind asa cald si umed bebe face bubite...Poate n-am inteles eu bine...Cine ma dumireste cum e cu uleiul asta?

Pe de alta parte, citesc pe site-urile britanice ca Asociatia de moase recomanda sa nu se spele copilul cu nici un fel de produs in primele luni, ci doar cu apa...Stiu o tipa care a facut asa ... Mi-a zis ca ea n-a avut nici un fel de probleme de piele la copii ei... (Adevarul e ca sunt teribil de dulci amandoi...si rad intr-una...)

Dar pe de alta parte ce frumos miroase bebe cand il dai cu toate alea... Voi ce mai stiti despre subiectul asta?

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu26 spune:

quote:
Originally posted by ancamari

Hristos a inviat!

Pana la urma cred ca am sa cumpar si patut de lemn, asa ca va rog sa-mi dati si mie PM sau mesaj aici cu ce v-ati luat voi (denumire patut, pret, magazin) ca de pe site-urile magazinelor virtuale nu inteleg nimic pt ca nu se poate distinge finisajul, si dupa ce ma sfatuiti voi o sa-mi trimit sotul la fix, ca uite ce trece timpul.
Anca, 34s+ Andrei Cristian
burtica

Si eu tot din lemn am luat patutzul chiar de pe un site online..320ron. Am tzinut mortzis ca partea din fatza sa fie rabatabila si nu sistem de ridicare/coborare. Acum e la aerisit pe balcon ca nu cumva bebe sa fie sensibil la vreo urma de lac pt lemn.

Mergi la inceput

EDIT la mesajul meu anterior:

Samponelul are LEVANTICA, nu lavanda (lavender )

Eu tot asa o tin, de cand cu "fibroizii"

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Credeam ca sunt singura pasare de noapte
Nu somn, ceva arsuri si uite asa noapte alba.

Am si eu o pb: intre atatea oferte m-am impotmolit de tot la capitolul carucioare.
Voi ce ati luat? sau aveti de gand sa luati?

Mergi la inceput

Lulu, nu esti (insa aici e ziua - Tara Soarelui Rasare, cu 6 ore inainte de RO)

Fetele din Bucuresti (si nu numai) au facut club de Peg Perego la carucioare (Pliko P3, Pramette etc) . Mai avem si fane de Inglesina Zippy System. Poti sa vezi poze cu carucioare la Alyna24, la Poohy.

Fetele din Iasi au gasit alte chestii prin magazinele de acolo, pare-mi-se mai ieftine.

Prin Germania sunt alte chestii la moda, vezi si tu ce au postat fetele acum un capitol-doua (ca nu-mi amintesc brand-urile).

(Pe aici prin Japonia sunt alte firme ....)

Sper ca te ajuta

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

'Neatza. Voi fi concis pentru ca tre sa plec la spital. Sunt sotul lui Edith si m-a rugat sa va scriu. A nascut luni la 12:40. Ii este bine dupa cezariana si ieri deja s-a ridicat din pat. Avem un baietel sanatos tun care face multa galagie, respira singurel si nu a avut nicio problema deosebita. 2,980 kg si 48 de cm. Poate mai reusesc sa va scriu. Daca nu, sigur va va scrie Edith cand vine acasa. Sarcina usoara in continuare.

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 35+

Fasolica din burtica si Poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eimotto

'Neatza. Voi fi concis pentru ca tre sa plec la spital. Sunt sotul lui Edith si m-a rugat sa va scriu. A nascut luni la 12:40. Ii este bine dupa cezariana si ieri deja s-a ridicat din pat. Avem un baietel sanatos tun care face multa galagie, respira singurel si nu a avut nicio problema deosebita. 2,980 kg si 48 de cm. Poate mai reusesc sa va scriu. Daca nu, sigur va va scrie Edith cand vine acasa. Sarcina usoara in continuare.

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 35+

Fasolica din burtica si Poze

FELICITARI!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Doamne,ce-mi vad ochii!...Eimotto,mi-ai luat-o inainte...si nu ai spus nimic sa-ti punem majorete!...FELICITARI,din toata inima!...Sa va bucurati de copilasi!Tati,te asteptam cu detalii...Iepurasul a fost darnic cu voi!Sa va traiasca minunea de baietel grabit!Si poate o sa pui niste poze,cand vei avea timp...Mi-au dat lacrimile!...

Mergi la inceput