Comori de nov-dec 2004 (146)
Raspunsuri - Pagina 22
leea_cv spune:
Ziua buna!
Fetelor, eu sint o mamica de noiembrie-decembrie 2005 (colectia de toamna -iarna 2005)si as avea o rugaminte la voi.
Fiind mai experimentate in domeniu cu cel putin 1 an, spuneti-mi si mie daca si cum ati reusit sa va obisnuiti "comorile" cu olitza.De pe la ce virsta ati inceput antrenamentul?Este vreo smecherie sau e vorba de vreun miracol?
Feciorul meu facea la olitza pe la 8-9-10 luni de toate.Acu ...nici sa n-o vada.Sau,daca reusesc sa il retin pe ea 2 minute,imediat dupa ce se ridica face pipi pe unde apuca.Va e,cred,cunoscut scenariul.
Da-ti-mi va rog o mina de ajutor.Sau de sfaturi.
Va pup.
Leea si Tudor David(19.12.2005)
POZE
www.dropshots.com/day.php?userid=124308&cdate=20070109&ctime=023421 " target="_blank">Iubire de-un an
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...
try spune:
Poza astae mortala, ce shpagat face Mihaita si nu oricum: cand il descheie Silviu la bluza.
quote:
Originally posted by danette
E mult mai mult decat ca nu ma ajuta fizic. E vorba de ceva din atitudinea sotului meu care ma intarata. In afara de vorbele care le rosteste. E ceva ce ma face sa ma simt marunta, neimportanta.
Exact asa e si la mine. Ca de putut stiu ca le pot face si singura pe toate, insa e atitudinea si refuzul lui de-a participa.
Iar legat de iesitul din casa, noi suntem pe invers: il scot asa greu din casa in weekenduri... El ar zace tot timpul, ca are nevoie sa stea si el linistit macar in weekend, trebuie sa-si faca un mic somn de 3-4 ore dupa-amiaza etc. Si-uite-asa i nweekenduri avem cele mai multe sanse sa facem doar cumparaturi... si-atat ca e destul.
Cred ca-s putine cazuri cand separat sotii s-ar descurca financiar mai bine decat impreuna, deci motivele separarilor sunt in majoritatea cazurilor altele decat financiare si cand ele devin mai puternice sa domine financiarul... apare si separarea.
Leea, cu olita trebuie rabdare si din experienta mea cred ca tine de a descoperi acea fereastra/interval de timp cand copilul e disponibil sa invete sa faca la olita. Eu din fericire am prins momentul pe la 2 ani cu alex cand am speculat obsesia lui legata de bomboane. Unde pana atunci nu afisase nici un interes fata de dulciuri, a venit o perioada cand cerea toata ziua buna ziua. Si daca am vazut ca e atat de importanta acea bombonica pt el, l-am conditionat: faci pisu sau kk la olita primesti o bombonica (dar imediat, doar ce-i ridicam pantalonii si imediat primea bombonica). Si a tinut. Din prima zi de cand am abordat metoda a dat roade. A facut mereu de atunci pisu la olita. Cu kk a fost mai dificil caci se constipa din motive psihologice si a durat o vreme pana cand a devenit confortabil sa faca la olita si nu in pampers. Accidente se mai intampla si acum, chiar si cu pisu, dar sunt doar accidente.
La 2 ani nu a fost prima data cand incercasem treaba cu olita, dar ca si la tine nimic nu parea sa dea roade, bateam pasul pe loc la linia de start, nu evoluam nici un pic. Ba, uneori aveam impresia ca mai rau, il incapataneaza impotriva olitei. Am mai facut pauze, am mai incercat, dar in final la 2 ani a fost pregatit. Insa in tot acest timp (de pe la 1,5 ani pana la 2 ani eu am tot insistat si cred ca are si aceasta insistenta rolul ei, rezultatele le vezi mai tarziu, nu imediat. Nu-l forta, e cel mai important lucru. Ai rabdare, rabdare, rabdare si nu-ti propune teluri de genul "pana la Craciun sa faca la olita" sau chestii similare pt ca asta pune o presiune asupra ta si tu la randu-ti vei pune presiune asupra copilului, iar el va reactiona opus de cum ne dorim noi. Vorbeste-i mereu de olita, de cum fac copiii mari la olita, arata-i cum faceti voi (eu jucam un rol de cate ori ma trecea pipi: ziceam sus si tare ca vine pipi, mimam ca nu pot sa tin si ma grabeam la baie sa fac pipi si speram astfel sa ma copieze, caci pe la 2 ani sunt ca nsite maimutele, copiaza tot). Arata-i eventual cum alti copii, un pic mai mari ca el, fac la olita. Uneori copiii de varsta apropiata sunt un model mai bun decat noi.
Dar sa stii ca desi copilasii de la noi din grup au 2,5 ani nu facem cu totii la olita si nu am scapat cu toti ide pampersi. Si nu e nimic nelalocul lui. Cred ca tine de o mentalitate transmisa de parinti cu mca e nepermis sa mai pui copilului pampers "la varsta asta". Trebuie sa avem rabdare cu ei, unii fac de la 1 an, altii nu fac nici la 2,5 ani. Deci tine si de copil, si de disponibilitatea noastra de a-i invata. Per total nu cred ca are vreo importanta daca face mai devreme sau mai tarziu la olita. Doar financiar este o diferenta.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
dama spune:
Leea, eu zic sa nu te stresezi si mai ales sa nu incerci sa-l obligi pe el. La noi a fost cam ca la tine...mai mult impinsa de sfaturi de la altii (rude, nu doctori), mi-am pus copilul pe olita de pe la 7-8 luni (si facea si una si alta), apoi de pe la 10 luni cand a dat de mers de-a busilea spre mers singur nu l-am mai putut tine nici macar pt un amarat de pisulic. Si atunci mi-am dat seama ca ii produsese (poate doar coincidenta) si un fel de hemoroizi la fundic si implicit constipatie. Doctorul m-a certat si mi-a spus sa nu mai insist pana spre 2 ani si jumate. Apoi a venit de la sine, spre 2 ani, dar cum spune si Try, e chestiune de rabdare si fara sa-l stresezi in mod deosebit. Chestia cu recompensa (o bombonica sau ceva ce-i place) a functionat si la noi, dar mai mult pt kk, pt ca pt pipi isi aducea singur olita. Acum la aproape 2 ani jumate face deja singur la WC (fara reductor) ambele nevoi fara probleme, afara facem numai pipi cand nu poate tine (deobicei am vazut ca se retine destul de mult timp).
Rabdare multa din partea ta si vei vedea ca totul va veni de la sine, dar nu inainte de 2 ani.
Dana, din cele povestite de tine in ultimul mesaj, trebuie sa recunosc ca sunt diferente. Sotului meu ii place sa iasa din casa cand e frumos si din fericire are rar dorinta de a iesi numai cu altii decat si cu noi...in general nu ne exclude din iesiri, iar atunci cand chiar nu s-a putut a renuntat el si pt asta ii multumesc. Apoi la el hobiurile, in general, nu primeaza jobului, adica uneori prefera sa munceasca pt job, decat sa-si faca o placere a lui. Deci sunt ceva diferente...dar degeaba daca atunci cand am nevoie, nu vede el de la el, ci trebuie tras de maneca.
si David (18.11.04) 
leea_cv spune:
Try,Dama va multumesc pentru sfaturi.Inteleg ca mai mult tine de disponibilitatea copilului.Caci obisnuit cu olitza in preajma,este.In fond nu m-am gindit la partea financiara -aruncatul cu bani in pampersi - ci mai degraba imi intrasera in cap pejudecatile alea despre care vorbeati si voi ( "la virsta asta").Mai mult, unele mame,deja bunici ori strabunici, imi spuneau ca io-s prea comoda si nu ma straduiesc indeajuns.De-acu gata cu babele.La gunoi cu ele.Si io care imi jurasem ca n-o sa plec urechea la astfel de aberatii...
Pe de alta parte dr zice ca incerc sa-l dezobisnuiesc de pampersi din cauza unui testicul care n-a coborit inca in scrot.Cica - printre altele, scutecele l-ar impiedica sa-si ia locul ce-i apartine.Chiar asa - voi aveti asemenea problema?Ca am inteles ca se poate rezolva ori hormonal ori chirurgical,metode ce mi se par ambele, horror.
Va multumesc inca odata.Sper sa nu fi deranjat.
Leea si Tudor David(19.12.2005)
POZE
www.dropshots.com/day.php?userid=124308&cdate=20070109&ctime=023421 " target="_blank">Iubire de-un an
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...
Otiliav spune:
Dana, off ce situatie complicata. Tu il vezi pe el ca nu face concesii, face ce ii place, isi vede de hobbyurile lui mai mult sau mai putin consumatoare de timp in loc sa petreaca timp cu voi doua. Si al meu sot este pescar si socrii imi spunea ca de ce il las sa plece la peste, de parca mai suntem la varsta sa cerem voie, doar ma anunta
. Si mi se pare normal ca reactia ta la comportamentul lui este sa faci si tu ca el. Insa nu poti devenii egocentrist si egoist peste noapte sau sa te fortezi sa fii. Sunt convinsa ca si tu ai vrea sa faci anumite lucruri dar nu vei gasi acceasi placere in hobbyuri ca el pentru ca ei barbatii reusesc altfel sa se detaseze de grija de copil. Noi si cand suntem la servici intr-o sedinta ne trece prin cap o idee "oare ce face puiul meu?". Iar eu una si cand merg la fotbal saptamanal nu sunt devotata 100% jocului. Cel putin asa cred eu ca nu gust placerea de a ma juca precum alti colegi cu copii.
Se poate sa lasi fata cu cineva si voi sa mergeti ca pe vremuri in excursii si plimbari, astfel incat nici unul sa nu fie de sacrificiu?
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
miria_cristina spune:
DANETTE _ Ce profesie ai? poti zice/
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
danette spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
DANETTE _ Ce profesie ai? poti zice/
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Da, sunt economista (marketing/ vanzari).
danette spune:
Oti, sigur ca am si eu hobby-urile mele, mai precis pe multe din ele "le-am avut", fiindca nu pot si nu m-i se pare corect s-o tot plasez pe Iris in stanga si-n dreapta ca eu sa fac diverse chestii. Aproape de cate ori plec fara ea ma simt vinovata, cumva.. Am dorit-o si vreau s-o cresc, sa-mi petrec timpul cu ea. Acum e greu, e mica, nu poate sa faca tot ce pot eu (ma refer de ex. la excursii, la turele cu mountain-bike-ul...), dar o sa poata mai incolo.
Am incercat sa-i fac un program de la care sa nu ne prea abatem, adica mesele si somnul sunt sfinte, si asa cred eu ca trebuie sa procedez de-acum, fiindca se obsnuieste cu o ordine, cu anumite reguli. Si astia 2,4 ani pe care-i are fac parte din cei '7 ani de-acasa'.
Din acest motiv, nu pot sa plec cu ea oricand si oriunde ii trazneste sotzului meu. El a fost crescut haotic si extrem de permisiv iar asta se reflecta in comportamentul lui actual. Intr-un fel nu e numai el de vina ca-i asa, o contributie serioasa are si maica-sa.
Eu nu as vrea sa ajung cu fiica mea in situatii de astea. Desi avand un exemplu de asta langa ea, si mai ales ca firea ei este extrem de asemanatoare cu a lui... nu stiu cum o sa ma descurc. Greu o sa-mi fie cu ea. Cu el... situatia este iremediabila. Cred ca maica-sa la facut in autobus.
Sabina spune:
Buna dragutelor, ma bag si eu ca musca in lapte ca m-a impresionat povestea Danettei.
Dana, dar de ce nu il lasi pe el cu fata si sa te duci si tu sa te relaxezi?? ii spui exaCT ACELASI TEXT, CA STEA SI EL CU FETITA, CASNICIA NU E INCHISOARE SI AI NEVOIE DE TIMPUL TAU.
scuzati capsul, dar nu mai editez.
asa, sau faceti program: tu ai plecat data trecuta 3 zile, plec si eu 2 dupaamieze la rand samd samd.
stiu ca pare imposibil...dar poate il mai responsabilizeaza.
Sa invete fetita sa mearga pe bicileta...si ce poate el sa faca, daca e barbat sportiv.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Sabina spune:
am uitat ceva.
Iris e deja maricica. Contactul mai apropiat cu tatl e mai important decat programul sfant.
Ea deja stie ca TU reprezinti ordinea si rutina, nu se va mai dezvata.
Casnicia e o incercare f grea, dincolo de iubire si atractie mai trbuie si multa empatie...si asta se face si ajutand partenerul sa te priceapa...tu il intelegi el, dar el pe tine..nu prea, pt ca tu te sacrifici mereu, ca deh, n-are cine...te inteleg perfect!!!:)
uite, mai bine te duci la sala si el sa stea cu Iris daca mentioneaza kilogramele:)
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.