Copii din 1996 (10)
Raspunsuri - Pagina 8
Sanca spune:
Salutare!
Noi am avut un week end semi - linistit. Duminica am fost la un festival de arta din Mica Italie. A fost nemaipomenit, ca se inchid strazile dintr-un cartier intreg, si fiecare artist vine cu tablouri si te plimbi cascand ochii. La cate un coltz de strada erau formati de muzica, de tot felul.... Si tarabe cu mancare, fel de fel de mirousuri... Nu am stat prea mult ca la 1530 trebuia sa-l vars pe Elliot la fotbal, taman in Del Mar la liceul ala care-i place lui. Intr-adevar, au bagat bani frumosi in liceul asta si se vede. In primul rand e imens.... Au un bazin de innot olimpic, si ieri aveau licenii meci de polo. Eu as fi stat sa casc ochii acolo, ca tare fain era... Dar am mers sa vad cu mananca bataie echipa lui Elliot, cu 5 la 2 .... Gazonul pe care au jucat ei, era artificial - astro - turf.
Da, am avut aparatul foto cu noi, dar l-am dus numa sa-l plimbam, ca nu am facut nici o poza....
MqqM - in week end am vazut filmul "Center Stage" - si asa mi s-a facut un dor sa vad un spectacol de balet... Ca le-am zis la baieti ca asta vreau de ziua mea, sa mergem la un show. Si parca vad ca iara ma duc sa vad Spider man, cum au facut acu 2 ani...
Azi dimineata in drum spre scoala, vad pe cineva pe bicicleta... Stiam ca e din clasa lui Elliot ca se indrepta cu mare viteza spre biserica. Fiind la o strada distanta, il intreb pe Elliot daca stie cine e. Se uita la mine, peste ochelari, zambind si mustacind.. Cum a putut sa o recunoasca de la o asa distanta si din spate??? Mi-a trantit un "mama . .. tu stii . . .. " Si eu habar nu aveam, dar l-a dat de gol roseata din fata. Cand am trecut pe langa ea, i-am facut cu mana, iar Elliot al meu, numa ca nu se bagase sub scaun...
A... Vineri au avut ziua bunicilor la scoala. Si nu o sa va vina a crede cand socrella mea, s-a conversat aproape o ora cu bunica lui Carmen, cred ca Elliot se gandea ca deja ii pregatesc nunta.... Dar socrella mea nu cunoastea miciile detali...
Ieri la meci, stateam de vorba cu mama unui baiat din clasa lui Elliot. Ei s-au mutat din Anglia acu doi ani parca... Mie imi place de Tom ca e baiat simtit si mi-ar place ca Elliot sa fie prieten cu el. Mama lui nu e sigura ca v-a continua la scoala asta, ca e dezamagita. Din cate mi-a zis ea, in Anglia, scoala o termini la 16 ani, deci Tom era cu 2 ani mai avansat decat restul clasei, si nu a fost impins de la spate indeajuns. Eu nu am vrut sa o dezamagesc, spunandu-i ca venind din Europa, nu conteaza la ce scoala americana iti bagi copilul, o sa ai dezamagiri in privinta sistemului. As fi vrut sa o trag mai mult de limba ca eram tare curioasa cum e sistemul de invatamant in UK, dar se terminase meciul...
hai ca iara m-am intins la vorba...
o saptamana super, si spor la scris :)
Anca
CriPOD spune:
look who's back!!! Pot sa stau linistita, frigul e duuuus! Scuze de calitate, nu's ce-am facut...
Sanca, ce draguti sunt plozii astia cu crushurile lor! Sa-mi zici si mie la ce spectacol mergi!
Cat despre scoala in UK, nu stiu ce sa zic, dar invatamantul in Ontario e inspirat si croit dupa al lor si chiar nu ma da pe spate... dar, apoi nu stiu nici in US cum e... asa ca mai bine nu zic nimic. In plus cine stie la ce scoala o fi fost acolo copilu' sau o fi fost "grade skipped". Dedi are 2 veniti din Anglia si e tot o apa si-un pamant (in afara de accent ).
In definitiv, eu am ajuns la concluzia ca scoala se face si aici chiar la public (vad ce face fiu-meu intr-a 9-a, 10-a). Problema e ca invatamantul obisnuit e creat pentru copilul "average" si numai daca e ambitios va obtine mai mult. Dar cum nu li se pretinde, multi nu depun nici efort. Eu as fi super multumita daca fiu-meu ar avea 90-100% si si-ar alege cursuri avansate sau de gifted (ca se poate, pana in anul asta a ales, dar acum nu mai vrea sa auda). Dar hiba e la el, ca-i comod si nu-l obliga nimeni, iar cu, stiu io, sub 85% din materia asta de average e sub orice critica, ignorant se face. Posibilitati insa sunt...
Ma duc acum sa pun niste floricele pe-afara. 1 Mai muncitoresc fericit!
mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]
Sanca spune:
Mai ce 1 MAI muncitoresc, ca nu mai apare nimenea pe aici...
MqqM nu stiu daca o sa ajung la un spectacol prea curand. Sotul a fost asa de entuziasmat cand a auzit de balet . . . iar pe baieti nu-i pot tortura la iesiri atat de culturale.
Maine seara avem spectacol - Mid Summer Night cu clasa lui Elliot si clasa VI, merg sa-l aud si eu graind pe feciorul meu cele 3 cuvinte ce are de spus....
Sper ca a-ti avut un 1 mai insorit, ca aici in San Diego s-a zic cu soarele 2 luni de zile. Avem un Mai gri, si un Iunie si mai si... May Gray si June Gloom.... Deabea in Iulie mai pupam soarele... Dar lasa ca daca e vremea frumoasa afara nu mai invata baietii cu gandul la vacanta de vara....
numa bine
Modific ca am uitat sa scriu ce era mai important....
MqqM, imi pare bine ca ti-au venit ratzele. Vezi, te-ai ingrijorat dejeaba. Vad ca te bucurie, ti-au tremurat mainile cand ai facut pozele
andacos spune:
Hallo dragelor!
da chiar ca 1 mai muncitoresc!
Eu am lucrat simbata si luni program normal,duminica am fost asa de obosita incit am lenevit toata ziua pe canapea,bineintzeles ca de dormit nu am dormit,ca atunci cind "m-a furat"somnul a sunat la usa!(bineintzeles prietenii lui Andrei)
De 1 mai,cind da draga mqqm,si in Germania e zi libera,am fost la cinematograf si am vazut "Spiderman 3"!.Desi stiam cum e al meu copil care cind stie ca urmatoarea zi facem ceva-de ex. mergem la padure,sau mergem in vizita sau...sau,si am incercat sa ma "ascund" cu vizita in kino(voiam sa-i spunem cu o ora inainte de a pleca)m-a suprins cind ma uitam pe website sa vad ce oferta avem si dragelor a reinceput cosmarul!Deci atit ne piseaza la cap cu intrebari cind plecam,da hai nu mergem si restul din aceasi gama ca ma innebuneste de tot de cap!
Deci filmul incepea la ora 15,asa ca pe la 12,30 am plecat de acasa ,in jurul orei 13 eram deja in fata cinematografului!Nu stiam exact cind deschide casa dar aveam in plan si o mica plimbare plus inghetzata de rigoare!
Sa va spun ca nu a vrut sa se miste din fatza cinema-ului de teama ca daca deschide si nu prindem bilete(cu o zi inainte fusese premiera),sa va mai spun ca abia l-am urnit de acolo si ca la fiecare 5 min. ne intreba cind ne intoarcem?
Ma rog cu tot "cosmarul" asta pentru mine,am reusit si mi-am vazut copilul super-fericit ca a vazut "Spiderman3"
Asa am petrecut noi 1 mai muncitoresc!
MIci nu am facut draga mQQm,ca astept retzeta de la SANCA,si da sa stii ca si aici aceasi tehnica se aplica in invatzamint,nu se fac presiuni asupra copiilor(sa nu se streseze cumva)totul trebuie sa vina de la ei de la elevi!Cum pentru baietzi asta e o problema mare cu implicatul,participare etc,mie imi vine sa ma dau cu capul de peretzi!Asta e unul din neajunsurile invatzamintului nemtzesc!
SANCA,eu n-am intzeles ce se intimpla cu soarele la voi in urmatoarele 2 luni?
Astazi am fost la ortodont,Andrei a primit o "frumusetze" de brechetzi in partea de jos,si ca de fiecare data cam are dureri in primele zile!pentru ca saracutzul nu prea poate sa pape,ma indrept spre vastele bucatarii sa pregatesc niste spaghete!(miine avem termine la chirurg sa vedem cum e treaba cu maseaua de minte).
Dana
ralualexandrei spune:
Buna fetelor!
Eu am sarbatorit 1 Mai la tara la gratar si tare frumos a fost pt ca tati si bunicul i-au luat pe Terminator 1 si 2 si s-au dus la pescuit asa ca am crezut si eu ca voi avea cateva ore de binemeritata liniste insa Terminator 3 s-a ingrijit sa nu-mi tiuie urechile prea tare de liniste asa ca tipa la intervale de 10 minute din cauza colicilor.Asa ca aseara ne-am intors si i-am si pus la inmuiat pe toti trei ca erau ca porcii,astazi am bagat smotru toata ziua ca ieri dupa plecarea noastra parca trecusera tatarii si seara n-am mai avut chef de oranduit nimic.
Dana la fel face si Robert cand ma apuc sa-i spun ce planuri am asa ca nu esti singura terorizata de nerabdarea si intrebarile aferente varstei ,ba la mine e si mai rau ca Maria e la varsta de ce-ului asa ca suport zilnic asalt din 2 parti, uneori concomitent .
Va pup ca ma duc in pat,sunt rupta si maine e o alta zi.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Ana68 spune:
Salut si eu mamicile de adolescenti...
Noi am stat acasa in liberul asta.Am sarbatorit prin munca la domiciliu...si de iesit la gratare ciu-ciu,ca eram pe sponci cu banii...Asa ca nimic de povestit la noi!
Mqqm,si pe aici e nashpa cu exmatriculatul,insa nu-i chiar asa strict ca la voi...Pai da,Alex e belicos din fire,dar il tot temperez...Cum a fost recitalul lui Dedi?
Anca,zici ca Elliot are o simpatie?!Ce dragut!Apropos de scoala si dezamagiri:cred ca peste tot e asa,chiar si in Romania.Aici in Timisoara,de exemplu,la scolile zise bune se inscriu in general elevi ai caror parinti au banutu' pe ei.Imi amintesc ca,atunci cand a trebuit sa-l inscriu pe Alex la clasa I,ma gandeam sa il duc la o scoala renumita.Nu stiam, ce si cum e treaba cu scolile astea,asa ca am intrebat si eu la educatoarea lui,dar si pe altii si cand m-au auzit ce vreau sa fac...mi-au zis sa ma linistesc.Chiar educatoarea lui Alex mi-a recomandat sa il dau la scoala la care este acum zicandu-mi ca,daca Alex vrea sa invete invata in orice scoala,insa sa il inscriu unde doream eu...cheltuieile ar fi fost duble fata de cele la o scoala normala,iar cerintele la invatatura mai slabe,poate asemanatoare ca ale unei scoli normale.
Dana...de 1 Mai la cinema?Misto!Eu n-am mai fost la cinema...de un secol!Cum mai Andrei cu maseaua?
Andra...draga de tine,ce mai 1 Mai linistit ai avut si tu...Oricum,ati iesit la iarba verde,in natura!Cum mai e cu Robert?
Dragelor,noutati cu Alex nu am...poate doar ca ieri era aerian la ora de mate,doamna l-a intrebat ce a zis si sa raspunda si cum a balbait-o a luat un I pe carnet...Sa-l omor pentru atat lucru?neah!I-am zis ca la urmatorul I isi face bagajul...Am innebunit,asa-i?
Va pup si va doresc numai bine!
Apropos:Alma,Miki,Mihaela,voi cum ati petrecut,pe unde ati fost?
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Sanca spune:
Imi pare bine ca m-am plans de vremea noastra de cacao, ca in ultimele 2 zile a fost soare si splendid...
Ieri am stat pe acasa sa astept sa-mi aduca chiuveta, iar seara am avut spectacol la scoala baietilor. Clasele V-VI au jucat in piesa "Visul unei nopti de vara" ... Stiam de cand m-am dus, ca Elliot o sa aibe un rol de 3 cuvinte, deci eram pregatita. El a fost in rolul lui Starbling. Dar nu eram pregatita, sa nu-i vad numele in program. . . Si m-am uitat peste program de 10 ori, ca am crezut ca eu sar peste el din greseala. La inceput a venit si a anuntat profesorul lor - greseala de tipar, dar eu deja aveam un nod in gat de furie. . . Asta este baiatul meu, se impune numai cand nu trebuie.... Vroia un rol mai mare, dar el face pe rusinosul cand nu trebuie.... Oricum nu vad cum ar fi putut memora pagini intregi cum au facut altii, ca el nu are rabdare sa memoreze "Catelus cu Parul Cret..."
Andra, week-end-ul tau v-a fii memorabil.... Robert cum se mai manifesta? E mielusel?
Dana, ne-ai luat-o inainte cu Spiderman.... Ce n-as da si eu sa-mi bata prietenii lui Elliot la usa....
MqqM ce faci? Counting ducks???
Miki cum fu in Bulgaria?
Alma Bafta fetei la concurs. E saptamana asta, nu? Sa ne scrii cum s-a distrat si ce a facut.
Ana, nu poti sa-l pedepsesti pe Alex prea rau ca era cu mintea la cai verzi pe pereti... Poate e indragostit ....
CriPOD spune:
Eu intru mai sporadic acum, mi-am terminat contractul de-o saptamana si planific sa nu caut altceva o vremisoara, asa ca mai citesc si mai scriu, dar mai rarutz. Mi-am propus sa incerc sa-mi limitez timpul de "ecran" substantial. Boala grea, cearcane negre, muschi atrofiati... . Ratele au plecat deja, dezamagite. Au venit mai tarziu decat in alti ani si deja era golita mlastina de pe prelata, asa ca n-au prea avut pe unde sa se desfasoare. In alti ani au facut si oua pe margine. Sper ca nu le-am confuzat si no vor mai veni la anul...
Noutati nu avem... Ana, Dedi a fost bine la recital, doar ca mi-am pierdut celularul si nu l-am mai recuperat.
Dar Alex era afectat de nota la mate? Ei, mai viseaza si ei pe pereti, nu-i mare lucru...
Weekendul viitor Dedi are examenul de teoria muzicii, primul ever, are un pic de emotii.
Dana, vai ce total e Andrei cand e incantat! Bine ca ati gasit bilete, ca tare mult ar fi suferit bietul...
Sanca, pai ce vina avea bietul copil ca aia de tiparira programul sunt niste incompetenti?! Ca doar cred ca si ego-ul lui a fost lovit... Dar ce magari si oamenii aia, trebuiau sa verifice de o mie de ori. Doar jobul copilului a fost sa se prezinte la spectacol si sa spuna cele 3 cuvinte, nu sa verifice programu' de erori... bietul de el...
Va pup si scrieti, scrieti...
mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]
Ana68 spune:
Anca,nici eu nu inteleg de ce baietii uneori sunt belicosi cand nu trebuie si cand ar trebui sa ia atitudine si sa-si impuna punctul de vedere...se fastacesc si se inrosesc total si mucles,nici cu politia militara nu le scoti cuvintele de pe limba...Si Alex ca si Elliot...Nu-i bai,poate ca o fi tras baiatul concluzie din asta si a inteles ca trebuie sa spuna pe bune cand vrea ceva,ca ceilalti nu pot ghici ce e in mintea lui.Poate ca si faptul ca n-a fost trecut pe afis sa-l fi inhibat...Sa fie el sanatos,asta e important!
Cu Alex...nu l-am pedepsit cine stie ce,atat i-am spus ca sa nu se mai repete povestea ca ne certam...nu am tipat,nu l-am atins...calm si serios.Cai verzi pe pereti vede de la nastere,ma consolez cu ideea ca asa ii e firea si cine stie daca se va mai schimba vreodata...?!Se poate sa fie indragostit,da' inca nu l-am auzit vorbind de vreo fata.Acu' doi ani in urma(sau anul trecut?nu mai stiu!)cand era indragostit de Alexa,fata cu care a mers la pizza...am povestit eu aici...era numai cu Alexa in gura:Alexa a zis,Alexa a facut,Alexa a dres...si tot asa.Acum nu-i asa si stiu ca de ar fi o treaba de genul asta ar veni fuguta la spovedanie la muma-sa,ca nu poate tine secret...
Mqqm,mey,io n-am inteles nimic:ce rate?Ce bazin?Ce oua?Sunt intr-o nebuloasa...Tu ce studiezi pe ecran de ai ochii iesiti din orbite?Doamne iarta-ma,ca si eu ca si fi-miu:aeriana...
Felicitari pentru concertul lui Dedi!Si bafta maxima la examenul de teoria muzicii!
Ma intrebai de afectatul lui Alex vis-a-vis de nota...Iaca scartz!Avea o fatza ,cica vinovata si isi musca buza de jos sa nu-l buseasca rasul...Asta si afectatul,baba si mitraliera.Stie ca oricum ii iese media mare,ca are numai 9 si 10 la mate si il doare fix 5 metrii in spate de I-ul lu' doamna...Si in plus intr-o luna a scapat de ea si servus si la gara!Plus faptul ca doamna i l-a trecut doar in carnet,nu si in catalog...cu atat mai mult il doare la basca de nota asta mica.Cum ziceam si mai sus Ancai,copilul asta s-a nascut visator de cai verzi pe pereti...asa ca ma consolez cu ideea ca asa ii e firea....ce sa fac?!
Hai ca va pup si va doresc spor la treaba!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Sanca spune:
MqqM bafta cu statul la distanta de calculator, iti v-a fi greu ca ti-a intrat adictia in sange (hi hi hi). Bafta lui Dedi la examenul de teorie.
La piesa de teatru cu pricina, am inceput sa interoghez parintii din jurul meu despre liceele din San Diego. Am aflat si de un loc in care te pregateste pentru examenul de liceu. Am aflat care e procesul de admitere. Vin la scoala de la licee si fac interviu cu studentii. Apoi fac interviu si cu profesorii - despre studenti, binenteles. Iau si notele din clasa VI - VII si VIII in considerare. Apoi vine examenul de admitere, care e din toate materiile. Si pe baza acestui examen de face admiterea.
Elliot mai nou ne-a zis ca nu mai vrea sa fie corectat la tema de matematica. I-am zis ca facem o saptamana de incercare, si daca face temele corect, si ia scoruri de 90 % in sus, nu mai ma ating de tema lui. Saptamana asta nu au avut decat o zi tema la mate, asa ca am mai extins pe o saptamana.
Dana. Scuze ca am tot uitat. Uite asa pregateste carnea de mici, mama. fetelor daca aveti imbunatatiri la reteta asta, scrieti aici. Deci pune cam 1/2 kg carne de vaca tocata si 1/2 kg de carne de porc tocata. Sare, piper, cimbru si cam 5 catei de usturoi zdrobitzi si 1 lingurita de bicarbonat, o ceasca de apa sau apa minerala, sau supa (broth). Se framanta bine si se pune la frigider sa stea cam o zi. A doua zi, inainte de ai pune la gratar, mai ii framanti odata. Habar nu aveam ca mititeii astia sant atat de framantati...
Ana, ai noroc cu Alex al tau ca e mai deschis si nu e timid cu fetele. Elliot al meu se face verde albastru numa cand o vede pe Carmen a lui . . . Habar nu am cum pot sa fie in aceiasi clasa.... Daca ar fi sa vina fata sa-i zica ceva, cred ca ar lua-o la fuga.
Un week end bun si insorit la toata lumea,
Anca