acte pt cununie?
va rog din suflet sa-mi spuneti si mie ce acte imi trebuie pt cununie,si cat costa toate taxele care trebuie date?
Raspunsuri
lulu_boches spune:
Iti voi raspunde ce se cere in Deva.
Analizele ptr care trebuie mers la medicul de familie si iti va soune ce analize trebuiesc facute.
Casa Casatoriilor: Analize (care sa fie facute cu cel mult 14 zile inainte)+BI/CI-copie +original(unul dintre miri sa fie din loc unde va casatoriti)
in cazul in care unul din miri a mai fost casatorit Sentinta de divort.
La noi doar analizele se platesc.
Ptr biserica, fiecare e cu taxa ei.
Liana&Luana
nemary spune:
quote:
Originally posted by lulu_boches
Iti voi raspunde ce se cere in Deva.
Analizele ptr care trebuie mers la medicul de familie si iti va soune ce analize trebuiesc facute.
Casa Casatoriilor: Analize (care sa fie facute cu cel mult 14 zile inainte)+BI/CI-copie +original(unul dintre miri sa fie din loc unde va casatoriti)
in cazul in care unul din miri a mai fost casatorit Sentinta de divort.
La noi doar analizele se platesc.
Ptr biserica, fiecare e cu taxa ei.
Liana&Luana
plus certificatele de nastere copie+original. in Bucuresti se plateste si o taxa la primarie.
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
CRIXIA spune:
Declaratia de casatorie, asa se numeste, se depune inainte cu 10 zile(minim) de data oficierii. Asta include: certificatele prenuptiale pe care le elibereaza medicul de familie (in baza unor analize, de obicei), certificatele de nastere, alte sentinte definitive si irevocabile, daca este cazul(schimbari de nume, divort...)actele de identitate ... si persoanele in cauza(ambele). In functie de taxele locale este posibil sa fie nevoie si de ceva banuti(taxe zile speciale, taxa foto, taxa camera video.... s.a)
Aaa, parca certificatul prenuptial se timbra cu timbru fiscal.
In declaratie se mentioneaza numele ce il vor purta dupa casatorie fiecare: fiecare sa-si pastreze numele, ambii sa poarte numele ei sau numele lui, ambii sa poarte numele unite.
catrinik spune:
Ia uite:
http://www.ps2.ro/Pagini/AvetiOProblema/StCiv/Casatorii1.htm
cred ca le gasesti pe site-ul oricarei primarii.