FIV 113
Raspunsuri - Pagina 8
M Oana spune:
Nu pot sa adorm sub nicio forma, nici mancarea nu intra in mine, nici macar o picatura de apa, e un refuz psihic si fizic generalizat, dar asa reactionez in perioade de stres, ma cunosc mai bine ca un psiholog, sper sa reusesc sa ma si repar cat mai repede.
Miki am intrebat de analize genetice pe embrion, Profu' a zis ca nu e cazul, dar parca Danei i-a spus ca se poate incerca o aspirare a sacului si....... (parca o biopsie a endometrului, daca ma screm si-mi iese o cugetare), imi scapa acum analiza care se poate face.
Habar nu am despre sarcini oprite in evolutie, cred ca in curand voi deveni doctoranta si in asa ceva.
Daca cineva are mai multa experienta si ma poate lumina (desi in mine e lipsa totala de curent, sufla un vant musonic si stinge orice licarire), i-as fi profund recunoscatoare, ca nu vreau sa regret ceva ce puteam face inainte sau dupa "avort".
Maine mai vorbesc si cu Dana pe tema asta, ca azi eram prea mute......
Eu tot cu sani tepeni, durerosi si niciun semn de CM, tocmai bine sa-mi fie si mai greu sa accept.......
Am aflat de la Cami ca Gina a avut extrauterina, asa ca ramane sa mai sap dupa reusite, desi Profu' mi-a zis de tot felul de cazuri, Cocei iarasi, acum ramane dupa BAFTA fiecareia........
Stiu cat ma doare pe mine cand pierd un proces, azi am simtit ca Profu' era la fel de zob, dupa ce pierduse 2 procese intr-o singura zi. Spunea: "Oano, cum sa-mi faci tu mie treaba asta? Asa veste buna mi-ai dat saptamana trecuta, iar acum......"
Iar cazul Danei l-a lovit la fel de rau, se uita pe betaHCG-urile noastre si parca tot ne-ar mai fi dat utrogestan, poate-poate se schimba ceva..........
Noi cu embrionii morti in noi si el parca tot incerca sa-i readuca la viata......
Din pacate, lucrurile mari nu stau in putinta noastra, noi ramanem doar cu suferinta sortii implacabile, vorba poetului.........
Eu vorbesc de suferinta mea, dar Moni, Cris, DanaP, zisaCami, AndradaP si multe alte fete, toate cele care nu am reusit nici cu aceasta incercare au simtit la fel, numa' ca eu n-am somn si imi plang in cuvinte starile, ca oricum lacrimi nu am.
danyalo spune:
Oana
Uite cine bantuie cu tine la ora asta!!
Nu am somn...mi-a disparut tot! Creierul meu refuza sa accepte... nu am cum sa simt exact ce e in sufletelul tau...dar nu m-am abtinut si am intrat sa te sustin cu o vorba buna...un umeras pe care sa lasi capul!!
Fruntea sus fata frumoasa... la capatul acestui hatis vei vedea si bebelul tau!! Fii convinsa de asta!
Eu din pacate nu-ti pot raspunde la nicio intrebare!!
Sunt peste puterea mea de pricepere!! Crede-ma!!
dany
Amely spune:
Of, Oana cat ma doare intorsatura asta de situatie... am plans ca un copil cand ti-am citit mesajele, parca eu as fi pierdut embrionasii, nu tu... Mi-e asa de greu sa gasesc cuvintele alea care sa nu sune a gol... Am o imensa incredere ca vei reusi intr-un fel sau altul iti tii copiii in brate. Nu pot sa uit ce mi-a zis Moisa cand am pierdut prima sarcina si abia o vedeam printre lacrimi: "Doamna, fruntea sus! n-a fost sa fie acum, asta-i tot! nu trebuie sa ne chinuim sa le intelegem chiar pe toate, nu exista motive sa va indoiti ca data viitoare va fi bine!" Si asa a fost, desi in momentele acelea nu credeam si nu speram ca am sa mai vad vreodata luminita...luminita aceea...la care visam toate.
Si inca ceva: chiar nu ai ce sa iti reprosezi, tratamentul a fost foarte bun, la fel si starea ta de spirit, tocmai de asta trebuie sa o luam ca pe ceva ce ne depaseste puterea de intelegere, o intamplare, un accident genetic nefericit care cu siguranta nu trebuie si nici nu are de ce sa se repete. In plus, s-ar putea ca numai unul din cei 2 embrionasi sa fi fost cu probleme, dar sa-l fi afectat si pe celalalt in sensul opririi in evolutie.
Stiu ce simti, am trecut si eu pe acolo , chiar daca nu in urma unei proceduri chinuitoare de FIV, daca n-as fi trecut prin asta poate n-as fi atat de optimista acum, dar tocmai fiindca stiu iti spun ca e doar o intamplare, nu un verdict, nu o boala si in nici un caz un motiv de renuntare (de altfel nici nu ma astept ca tu sa renunti, sau vreuna din fetele atat de dragi mie care au un esec).
Ma opresc aici, fiindca nu stiu cat de bine iti face consolarea din partea unei femei care mai are putin si naste, dar nu uita: am fost si eu acolo unde sunteti in acest moment tu si Danuta, pe fundul prapastiei, intr-o mare de lacrimi, fara colac de salvare, si totusi am gasit pe acest forum atatea manute calde care m-au tras inapoi la lumina, incat nu am stiut ce inseamna singuratate. Legat de Marinescu si echipa lui, nu pot decat sa am tot respectul
DanaP, stiu ca e greu.... Se pare ca unii din noi trebuie sa lupte ceva mai mult in viata pentru a obtine lucruri pe care altii le primesc atat de usor si de repede... DE CE? Nu stiu...inca ma mai intreb, la capatul celor 3 ani de "infertilitate inexplicabila". Probabil Dumnezeu ne incearca forta si credinta. E adevarat ca reusita este cu atat mai dulce, dar uneori simti ca e prea mult, ca nu e drept... Stiu ca vei gasi puterea de a o lua iarasi de la capat si sunt alaturi de tine, de voi...fiindca stiu ca veti reusi
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
My baby development
Poze cu bebe
33+ si David Cristian
gabiu spune:
Moana, subsriu la cele spuse de amely si desi este cumplit de greu in momentele astea, vei trece peste esec atunci cand vei fi pregatita sa-l accepti. Nu ai de ce sa te invinovatesti ( eu am facut-o atunci cand am pierdut sarcina si bine nu mi-a fost), totul va intra in normal, ai sa vezi ca sigur vei avea bb-le tau intr-o buna zi.
Imi este imposibil sa mai sriu ceva pt ca orice as spune nu te va consola, lasa timpul sa treaca si minunea va veni. Nu renunta ( si eu am in spate 5 ani de infertilitate si ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa-mi tin in brate puiul si sa fie sanatos). Fi tare
gabi
33+
melutzica spune:
Moana,desi nu mai scriu asa de des pe forum ca si anterior,stau si citesc din umbra tot ceea ce scrieti.Nici nu-ti dai seama cat de tare m-am bucurat cand am aflat de embrionasii tai si apoi...cat de cumplit m-a lovit plansul cand am citit mai departe...;de ffff multe ori ma intreb si eu de ce??? de ce se intampla toata relele care se intampla cu noi...cand noi nu facem decat sa ne dorim un bebe si asta cu orice pretz... si sincer nu cunosc raspunsul la intrebarea asta nici acum...si totusi se intampla mereu si mereu..cu oameni buni si deosebiti..cu suflete curate, minti lucide si enorm de multa dragoste de daruit...cuvintele pe mai departe ar fi de prisos...(pt tine oana)
-pt tine dana.imi pare nespus de rau...
Eu am fost azi la medic fiind ziua 4 de CM sa vedem daca chistu mai era acolo,si culmeaaa se eliminasee!!!!mie nu-mi venea sa cred insa cand m-a luat doctorucu explicatu cum se dau injectiile mi-am revenit rapid.Deci de maine incep injectii pt stimulare cu Gonal-f, plus injectiile pt tromboza(lovinax);marti merg la control la 8.30 si daca totul decurge bine la sfarsitul saptamanii fac punctia.
Va pupacesc pe toata dulce de tot si imensa bafta ca doresc din suflet
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos
Delia21 spune:
PUSSI,felicitari si sa dea domnul sa-ti ti in brate peste 9 luni copilul sanatos,norocos si mult dorit!!!!!AI MAREEE GRIJA DE SAMBUREL,ADICA FARA EFORT,NE-AM INTELES???
DANA SI OANA ,nu am cuvinte.....decat.....nu a fost sa fie acum.E greu,stiu......dar nu renuntati!!!!Concentrati-va fortele,energia,rugaciunile pentru urmatoarea incercare,asa cum fac si eu.
lilianaFi spune:
....pt cine mi-a urmarit povestea:din 6 ovocite doar 2 erau mature(de la foliculii initiali)dar spre norocul meu s-au fecundat amandoua si bine...azi am facut ET cu 2 embrionasi de buna calitate....acum asteptarea..numai bine tuturor
cristal1995 spune:
MOana: nu pot sa-mi exprim durerea si regretul in cuvinte!!! Cate FIV-uri ai facut de vrei sa ajungi la analize ADN? Nu te grabeshti? Incearca shi o sa vazi ca DD te va ajuta sa ai bebele pe care tzi-l doreshti atat de mult! Sper sa ne auda la toate rugaciunile shi sa fie cu mai mult noroc data viitoare! Cu Danutza ce s-a intamplat?????
Ma hranesc cu sperantza!
Aly
Mirela_1 spune:
Onutza si Danutza . E tare greu ca dupa bucuria unui test pozitiv obtinut asa greu sa te trezesti iar la inceput de drum. Va doresc sa aveti putere si sa depasiti perioada asta cu bine.
aurel_cris spune:
OANA SI DANA m-atilasat fara cuvinte,nu am mai intrat pe net de citeva zile si uite ce gasesc aici,sunt alaturi de voi si DD sa va dea putere sa treceti peste acest esec.