FIV 113

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aldolina spune:

MOana, DanaP, m-ati lasat fara cuvinte. Sunt cu gandul si intreg sufletul alaturi de voi.
Delia, imi pare rau pentru nereusita ta! Bucura-te de ingerasul pe care il ai langa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Se pare ca prezenta anticorpilor (antitiroidieni, antifosfolipidici, anticardiolipinici, antinucleari, antiovar....) poate produce sterilitate, nereusita FIV si pierderea sarcinilor mici.Marrina

Ceea ce a scris Marrina este adevarat,ieri am fost la dr.Cocei si mi-a dat sa fac niste analize printre care : anticoagulant lupic si anti-fosfolipidici apoi sa i le duc cat mai urgent.

Madalina
si maine e o zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

antosit, Melutzica Succes cu tratamentul si sa fiti !

lilianaFi Iti doresc ca embrionasii sa se cuibareasca bine in burtica si sa fii !

miki-miki Progesteronul de Terapia nu mai e inregistrat la Agentia Medicamentului din Ro deci nu se mai produce. Si contineahidroxiprogesteron ceea ce cred ca nu e acelasi efect cu al progesteronului.

anyko Iti doresc sa mearga bine totul in continuare si sa fii !

Dariela Incerci sa-ti activezi optiunea de mesaje private? Vreau sa te intreb mai multe despre reteta de progesteron.

simonette
Luca este MINUNAT! M-ai convins. Consideram ca e prea complicat sa adopti un copil dar cred ca merita!

Delia21 Imi pare rau. Sa nu te lasi!

De ce cadem? Ca sa invatam sa ne ridicam!
marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

madalina,marrina
Anticorpii astia au ramas din listoiul meu cel lung nefacuti... parca nu voiam sa-i mai fac...ca m-am saturat de atatea analize... ziceti ca's musai???
dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Danyalo,nu stiu dc sunt obligatorii sau nu dar pt linistea ta sufleteasca ar fi bine sa-i faci,nici eu nu i-am facut la primul FIV si o sa vad dc acesta este motivul nereusitei mele(sper sa nu).Bafta multa in continuare.

Madalina
si maine e o zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Madalina vreau si eu lista de la Cocei. Unde le faci? Cam cat costa?
Eu merg marti la ei chiar daca imi vine, chiar daca nu si am sa-i intreb, dar cum imi vine, cum vreau sa-mi refac toate analizele + multe analize pe care nici nu ma gandeam sa le fac pana acum.
Decat sa constat in sarcina tot felul de probleme si sa stau cu emotii ca nu stiu ce analiza poate afecta fatul, mai bine fac inainte tot ce se poate, ca oricum, inainte de primul FIV aveam toate analizele vechi de mai mult de un an. De altfel, initial am luat FIV-ul ca pe o joaca si asta s-a cam intors impotriva mea.

Partea proasta, in acest moment, e ca mi-ar face aspiratia sacului gestational cat mai repede si ar face si biopsie pe ce scot de acolo, insa E PASTELE si nu face nimeni "avort". Trebuie sa astept pana marti, sa vad ce se intampla pana atunci........

Despre starea sufleteasca, parca am sufletul lovit cu tunul, bomba atomica a trecut peste el, dar cum in aceste momente suferinta e cea mai la indemana, aleg sa nu ma uit in sufletul meu, sa nu-mi pun intrebari, sa nu ma uit nicio secunda in urma, ca as nimeri pe "campii" instantaneu, sa privesc numai la viitorul acela insorit din fata mea si sa ma bucur de lucrurile simple din jur. Imi fac bucurii marunte in fiecare clipa, imi ocup timpul cu lucruri si ganduri frumoase, ies printre oameni si evit depresia, plansul, singuratatea, refuzul de a merge mai departe.
N-as fi crezut ca pot duce atat, insa constat ca din loviturile de pana acum, am invatat macar, ca in momentele de criza e bine sa fiu pur si simplu INDIFERENTA la ceea ce se intampla cu mine, ca daca constientizez prea mult, e jaleeeeee........
Voi cauta sa ma bucur de inrositul oualelor, de cadourile de Pasti, voi aplica terapia shopingului, voi uita de ce este in mine acum si voi face planuri de viitor.
Cel mai simplu mi-ar fi sa plang non-stop, dar asa m-as distruge pe mine si pe cei din jur si mi-as distruge si viitorul. Adevarul e ca am ramas fara lacrimi si pentru ca in timpul procedurilor am tot plans fara incetare si de la plans am ajuns fix in acest moment cumplit.
M-AM LECUIT DE PLANS PENTRU TOTDEAUNA! Cred ca poti sa ma tai in mii de bucati si zau daca mai scot o lacrima, atat de mult regret fiecare nerv si fiecare lacrima pe care am scos-o din momentul in care s-a format primul folicul.
Sunt si o fire care simte profund tot ce se intampla in jurul ei, insa jur ca de acum incolo, indiferent cate voi simti, voi trece totul mai mult prin filtrul ratiunii si nu voi mai da cu plansul inainte. Toti nervii pe care mi i-am facut in timpul FIV-ului, nu au adus nicio schimbare in bine pe moment, doar au inrautatit situatia mea.
A fost nevoie de esec ca ceilalti sa inteleaga ce vreau sa spun, iar acum nu e decat o mare de regrete si multe lectii de invatat.
Dar in viitor sunt multe sanse, care isi asteapta momentul victoriei si cu gandul la ele, voi merge mai departe...........
Mi-as dori ca viata sa fie CORECTA SI LIPSITA DE SUFERINTA, dar cum aceste deziderate sunt utopice, am invatat sa accept realitatea, sa nu mai caut corectitudinea (desi mi-e foarte greu) si nici lipsa de suferinta, ci doar "bucuriile mici si dese".
Isus (fiul trimis de insusi Dumnezeu) e un model de fiinta umana care indura suferinte cumplite, de dragul celorlati oameni. Suferinta e o lectie de viata si trebuie luata ca atare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Oana
Eu aveam lista...dar pe astea nu le-am bifat!
O sa le fac la Inst. cantacuzino... am mai facut analize la ei...sunt seriosi!Le poti face fie la Coltea, fie la Inst. de Hematologie...sau la Fundeni..dar din ce am citit nu prea e indicata ultima locatie!
Da o cautare pe Inst. Cantacuzino si vei vedea acolo analizele cu pricina!Iti spun doar ca preturile sunt un pic mai mari cu 20-30 ron fata de ce e scris!
deci:
anticoagulant lupic(LA)
INR
APTT
Proteina C reactiva
Proteina s
anticorpi antinucleari
anticorpi cardiolipina
antibeta 2 glicoproteina
la geneticlab poti face factor V Leiden
factor II protrombina
Tot acest set de analize i-l am de la
Avalon
dany
P. S . In afara de ultimele 2 de la geneticlab..care nu stiu cat costa... cele de la Cantacuzino costa putin peste 2oo ron. Recoltarea se face de luni pana joi intre 7,30 si 11,30 parca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

OANA,DANAP imi pare sincer rau pentru momentele astea atat de dificile prin care treceti,stiu cum va simtiti,am fost si eu in situatia voastra dar aveti incredere ca intr-o zi veti reusi sa fiti mamici,toate vom reusi mai devreme sau mai tarziu,chiar daca nu mai scriu ca si inainte eu va citesc iar acum cu lacrimi in ochi mi-am zis:trebuie sa le spun ce rau imi pare pt ele si cat de bine le inteleg,eu una nici dupa atatea luni de la ultimul fiv nu pot sa-mi revin,deceptia a fost prea mare,de cand ma stiu pe pamantul asta n-am suferit atat de mult ca si in decembrie cand mi-am vazut testul negativ,eu sper si va doresc din tot sufletul sa fiti mai puternice ca mine si sa aveti puterea de a merge mai departe curand!!!

MONILAND,scuza-mi intarzierea,am vazut ca mi-ai raspuns la mesajul meu in legatura cu clinica din Cluj,am tot incercat sa-mi activez pm-ul dar nu reusesc,daca nu te deranjeaza si ai putin timp te-as ruga sa-mi trimiti cateva informatii despre clinica si un nr de tel prin mail,.

va pup pe toate fara exceptii si va doresc ca visele sa va devina realitate cat mai repede,dar cu conditia sa ma trageti dupa voi la odisee!

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/kla788/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Draga Dana si Draga Oana,
Incerc sa scriu si nu sint in stare sa gasesc 2 cuvinte legate…imi dau seama, abia acum, ca durerea nereusitei unui FIV, e infinit mai mare daca aceasta se intimpla dupa ce ai avut testul pozitiv. Moni a trait aceeasi experienta...
Singurul mod in care vom reusi sa stergem durerea de acum e incercarea de a vedea, in adincul sufletului nostru, cu acea ultima licarire de speranta, un plan prin care sa ne mai dam o sansa.
E atit de greu cind iti dai seama ca nu poti controla total un mechanism atit de complicat si, totusi, asa sintem noi, oamenii, facuti sa incercam! Si, dupa ce suferim, sa ii vedem pe cei care au reusit sa se ridice:
Lachi, Sheri, Denisa, SaftouiGina sau fetele care si-au gasit implinirea dragostei lor de mama in bebicii ce le asteptau acolo, undeva!
Doamne ajuta-ma sa am puterea sa ma ridic!

Delia,
Pussi, tu trebuie sa re-invii speranta aici

Kora, in ce etapa esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Dany in saptamana luminata le voi bifa, poate aflu ceva ce poate fi corectat. Le voi face la Cantacuzino, am mai facut analize acolo si voi repeta si listeria, toxoplasmoza, CMV-ul si celelalte analize care se fac la ei + voi raface hormonalele sa vad cum stau cu FSH-ul dupa FIV.

Pe tot parcursul FIV-ului m-am tot gandit in ce lume imi aduc copilul/copiii. Nu ma intrebati de ce m-au apucat tocmai atunci atatea intrebari (de exemplu, de cand s-au dus, nici nu mi-am mai pus astfel de probleme), insa simteam cumplit de multa dezamagire fata de ce ii va astepta. Ma tot gandeam cum s-au comportat oamenii cu Isus si cum se comporta oamenii cu sufletele frumoase. Sa aduc pe lume niste suflete insensibile, nici nu ma gandeam si tot cugetam la cate vor avea de patimit.
Dumnezeu si-a dorit o lume perfecta formata dintr-un cuplu fericit. Eva a vrut insa mai mult, Adam s-a lasat si el amagit si astfel au ajuns sa renunte la rai si sa aiba parte de copii, sa traiasca dupa cum vor dori.
Primii copii, Cain si Abel sunt cea mai urata lectie de viata, iar exemplele urmatoare din Biblie sunt socante. A trimis Dumnezeu potop peste oameni (cred ca a plans si el ca mine, pana s-a format uraganul), apoi i-a iertat si a facut legamant de pace cu ei, daruindu-le curcubeul (zambetul de dupa lacrimi).
Dar oamenii tot n-au inteles nimic. E plina Biblia si viata de razboaie, de incesturi, de crime oribile. Apoi unicul fiu (iar o incercare esuata total) a avut printre oameni soarta nefericita pe care o stim toate.............
Poate si toate aceste lectii dure si tot realismul pe care il am in mine despre viata (desi il imbrac in forme poetice, de cele mai multe ori), m-au determinat sa jelesc pe rupte, inca din perioada de concepere a unor fiinte.
Poate infertilitatea generalizata din ultimii ani, e tot o LECTIE de viata, precum potopul din vechile timpuri, dar oamenii sunt prea grabiti sa inteleaga lectiile pe care le tot primim.
Eu din toata aceasta suferinta imi doresc sa fiu mai buna, mai echilibrata, mai cunoscatoare de oameni si mai indreptata spre bine, ca pana acum.

Ma scuzati, asta am simtit, asta v-am transmis in joia mare.

Mergi la inceput