FIV 113

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Moana si Danap, am incercat sa pun poze cu ajutorul Lianei care sare mereu in ajutorul meu! Sper sa se vada ceva si sper sa va ajute!

poze Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Melutzica,Liliana mult noroc fetelor!
Oana, Danuta va dulce!
simonette, ai un flacau frumos foc, iar ochisori lui te dau gata, iti vine sa il mamanci de scump ce este. Sa fie sanatos si norocos la fel ca si mamica lui.
va pup dulce pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Eu m-am indragostit de Luca. Simonetule sa-ti traiasca, e super dulce baietelul. Vreau si eu unul.
Cris Te rog spune-mi si mie de ce fabrica e produs prog tau. Jena cumva? Scrie ca e bun pt dupa ET ?

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Nu ma mai supartati,mei.....facui tesul ieri si fu tot negativ,asa ca...ma pregatesc de data viitoare si....basta,intre timp imi alint odorul de un anisor cat pot de muuult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Danuta,impresionanta povestea ta,sunt sigura ca acolo undeva bebele tau adoptat sau nascut te asteapta si cand va fi momentul decis de Dumnezeu va veni in bratele tale.Am sa ma rog pt tine si Oana sa treceti mai usor peste aceste clipe..
Simonette,intr-adevar ai o minune de baiat.Sa-ti traiasca sa fie sanatos alaturi de parintii lui.
Celluar trebui sa iei acid folic 1 tableta pe zi,iar de restul sfatul meu e sa-ti intrebi medicul.Progesteronul este un fel de utrogestan dar injectabil isi face mai bine efectul si nu se gaseste in RO.

Madalina
si maine e o zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Fetelor sunteti minunate, va multumesc din suflet, fiecare gand al vostru mi-a umplut sufletul.
Dupa ce marti am refuzat totul, ieri a trebuit sa ma ridic, sa ma reinventez, sa vad noi oportunitati si sensuri ale acestor clipe, sa ma ocup de sufletul si de pasiunile mele. De data asta am avut din partea celor din jurul meu suportul care in timpul FIV-ului mi-a cam lipsit, fapt pentru care astept ca vina CM-ul (care nu da niciun semn) si voi continua, schimband ceea ce nu a mers bine. Mi-e cam teama de acest CM care urmeaza, insa tre' sa trec si prin asta, sa ma calesc destul pentru viitorul rol de mama.
De fapt, 2 lucruri nu au mers bine: pe plan sufletesc la primul FIV am avut multe dezamagiri (am plans cat in 3 ani de viata, ceea ce pentru o astfel de procedura e total contraindicat, dar mi s-au incurcat prea multe lucruri in aceste luni, care oricum au fost cumplit de stresante din cauza procedurilor) si s-a intamplat ceva anormal cu embrionii.

De fapt, dupa atatia ani de lupta cu infertilitatea si de analize exceptionale, am banuit ca ceva se intampla la nivel genetic. Dupa primul FIV nu pot trage multe concluzii, insa la urmatoarele incercari (voi incerca si FIV-uri pe CM natural, eventual cu o stimulare usoara, fara inhibare, din care sa obtin 3-4-5 foliculi, pe care sa-i punctionam si sa vedem ce se intampla, Monseniorul a avut reusite pe asemenea situatii si chiar la femei care avusesera prin FIV clasic mai multe esecuri) sper sa aflu niste raspunsuri.
Totul a inceput sa se strice, sub acest al doilea aspect, al embrionilor, cam in ziua 10 de stimulare, cand aveam 3 foliculi de 21-22 mm (la aceasta dimensiune la mine foliculii deja se sparg, asta stiu dupa 3 ani de monitorizari, cu 6 inseminari), iar restul de 9 foliculi aveau dimensiuni intre 15 si 18-19 mm. Am mai primit 2 zile de stimulare (pentru acesti ultimi foliculi), in ziua 3 am facut pregnylul si peste 2 zile punctia.
Pana la punctie foliculii de 21-22 mm sigur s-au spart, fapt pentru care am avut 8 ovocite, care "pareau aplatizate". Atunci nici Profu' si nici eu nu am dat mare atentie acestui fapt.
In prima zi s-au fertilizat toate ovocitele, iar in a doau zi aveam 4 embrioni de 4 celule, 2 embrioni de 3, unul de 2 si unul care stagna. M-am bucurat, insa mi s-a spus ca noaptea care urmeaza e decisiva si a fost.
Am ajuns in ziua punctie supeeeer optimista, insa optimismul meu a ajuns la zero cand m-am uitat pe foaia cu rezultatele: primii 2 embrioni de 4 stagnasera, urmatorul crescuse numai pana la 7 (ceea ce nu e tocmai bine, implica existenta unor probleme), iar ultimul de 4 ajunsese la 8 celule. Cand ma uit in dreptul lui, mai vad un semn si aflu ca, de fapt acest embrion a fost sigurul dintre toti, care in ziua anterioara avusese o mica fragmentatie. Asadar, cea mai buna sansa a mea avusese in ziua 2 o fragmentatie, iar la 72 de ore isi revenise, ceea ce nu suna iarasi extraordinar. A mai fost un embrion de 3 crescut pana la 5 celule, iar restul stagnau, fapt pentru care i-am aruncat pe toti si am pus acesti 3 embrioni, fiecare cu povestea lui cam imperfecta. Sunt curioasa daca si la Cocei patesc la fel..........
Faptul ca alte fete au reusit exact cu aceiasi situatia a embrionilor sau chiar cu situatii mai putin fericite, mi-a ridicat moralul, insa ceva semne de intrebare au fost mereu in creierul meu. Embrionii au mers frumos mai departe, insa dupa 3 saptamani de la transfer s-au oprit in evolutie, fapt care demonstreaza ca ceva genetic nu e OK.
Am studiat dilema genetica pe toate partile, m-am interesat si am aflat muuuulte variante (si in Romania se va da drumul la astfel de studii, in colaborare cu alte tari, la un nivel deosebit de serios, se fac in Paris, unde deja am obtinut o programare, in Londra etc) insa problema sta cam asa:
- daca mi se va spune ca exista un defect genetic, cunoscundu-ma, tot voi spera ca macar un embrion se va forma sanatos intr-o buna zi (Cocei mi-a zis de un caz in care s-a descoperit la un cuplu ca avea un defect genetic incompatibil cu viata, doamna ramanea gravida, dar pierdea toate sarcinile in 7 saptamani, fapt pentru care a facut FIV, a avut 7 embrioni de 8 celule, perfecti, i-au pus pe toti, la sfatul geneticianului, iar acum doamna are un baietel de cativa anisori; a mai ramas gravida, insa la 7 saptamani a pierdut sarcinile);
- daca mi se va spune ca nu sunt probleme, tot voi avea in suflet temerea ca stiinta nu a ajuns atat de departe incat sa descopere toti cromozomii si sa citeasca toata informatia genetica...........
Asadar, as pleca sa aflu niste raspunsuri, dar cred ca m-as intoarce mai cuc inapoi si fara nicio rezolvare. Asa ca mai bine mai trag lozuri cu embrioni, sa vad ce iese. Tratamentul a fost bun, procedurile acum imi sunt cunoscute, cei din jur au inteles ce inseamna FIV-ul si sper sa fie mai cooperanti si sa nu-mi mai puna in carca suferinte care nu-si au locul. Asadar, la urmatoarele incercari am ce schimba.

Simonica adoptia ramane o varianta, dar anul 2007 vreau sa-l dedic acestor cautari prin FIV. Chiar azi ma duc sa vad un copilas adoptabil, e adevarat cam marisor, de aproape 3 ani, crescut de mic de o asistenta maternala, insa vreau sa fac acest pas. Luca este un inger si pe langa aspectul exterior, are si un interior minunat.
Mi-e foarte greu sa adopt, apoi sa fac un FIV (care presupune sa stai la pat, fara efort), mai ales daca si prin urmatoarul FIV se prind tot 2 embrionasi.
Daca pana la anul pe vremea asta nu mi se implineste visul si embrionii mei refuza sa se dezvolte, la 33 de ani voi adopta, continuand insa sa sper ca poate NATURAL se va intampla o minune. Mai mult de 1 an de proceduri nu-mi dau, insa in anul asta vreau sa lupt cu tot ce pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Oana fata luptatoare!
stiu ca parca Thea M a inceput cu inseminare ...parca a avut doar 2 foliculi carora li s-a facut FIV si acum are . Din pacate ea nu a mai intrat sa ne mai dea detalii ce si cum!

Delia imi pare tare rau...dar nu-ti pierde speranta...toamna va fi bogata!
Simonettu- eu nu te cunosc personal... dar am fost cu fetele la tine si am papat o pizza ...nu ma pot abtine sa-ti spun ce cupil frumoooos ai!!!!! Bafta in orice varianta de dr. ai alege...si va veni si barza...
dany
va urez o zi buna...afara nu prea pare...brrr...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Este cumplit sa obtii ceva, dupa eforturi indelungate, ceva ce iti doresti enorm de mult si apoi sa pierzi... Ramaii cu sufletul sfasiat, chiar daca timpul mai pune praf pe rana. Doare al naibii de tare… Simti ca nu mai poti respira si ca cerul se prabuseste pe tine.... Nu am cuvinte. Am incremenit cand am citit despre MOana si Danap. M-am ascuns in spatele monitorului si am lasat lacrimile sa curga in voie... Doamne, ce nedreptate !!!!
Oana si Dana va doresc din suflet sa aveti putere sa treceti de aceasta incercare grea …

toate fetele fara deosebire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galuscuta spune:

MOana , Dana
Delia -
LilianaFI- sa dea DD sa se prinda embrionasii
Pussi - sa-ti iasa o valoare mare, pe masura asteptarilor
Restul fetelor , eu m-am intristat foarte tare din cauza nereusitelor.Ma tot intreb ,fara sa gasesc un raspuns , oare cu ce am gresit noi?Avem atata dragoste de dat unui sufletzel care intarzie sa apara....de ce altor femei care isi abandoneaza prunciii sau mai rau le da DD acest dar? Nu e drept...nu e drept

galuscuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

dana_p, MOana Faptul ca voi ati reusit mie mi-a dat sperante sa merg mai departe. Eu cred ca foarte curand veti tine fiecare in brate vostru.

Se pare ca prezenta anticorpilor (antitiroidieni, antifosfolipidici, anticardiolipinici, antinucleari, antiovar....) poate produce sterilitate, nereusita FIV si pierderea sarcinilor mici.

ANDRA0 Iti multumesc pentru detalii. Intr-adevar tratamentul nostru a fost diferit (eu am facut inhibarea cu Diphereline din ziua 2 si stimulare cu Menogon 3/zi). Din cate am citit eu modificarea doza de stimulare in timpul stimularii nu are nici un beneficiu pentru ca totul depinde de foliculii care au fost deja recrutati inainte de stimulare. In privinta pastrarii fiolelor de Puregon scre-mi te rog care sunt conditiile de pastrare trecute pe ambalaj. Daca scrie sub 25 sau 30 de grade atunci nu trebuie sa le tii in frigider. Dupa ET nu cred ca e necesar sa stai in pat mai mult de o ora. Intr-un studiu pe care l-am citit scrie ca cele care au stat doar o ora in pat au avut rezultate mai bune decat cele care au stat 24 de ore in pat.
In privinta transferului embrionilor la 48 de ore acum sunt convinsa ca a fost bine, in cazul meu. Daca ii mai lasau si nu-i mai aveam nici pe astia 2 in ziua ET ce faceam? ASa li s-a dat o sansa in mediul natural. Nefructificata, dar sansa.
Iti doresc succes!

De ce cadem? Ca sa invatam sa ne ridicam!
marrina

Mergi la inceput