ce facultate?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns livia spune:

cred ca nu m-am exprimat bine...
masterat,doctorat in germana daca fac fac in ro.

e rau daca fac aici ca trebuie sa fac naveta in alte orase iar in ro am pe mama +socrii+sora+etc.care ar putea lua copilul de la scola...

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

quote:
Originally posted by Androix

Eu stiam ca toate diplomele sunt acum recunoscute in EU.
O intrebare: chiar iti foloseste masterat/doctorat in germana traind in germania?

Recunoasterea teoretica e una, sa te angajeze firma pe baza diplomei e alta. De asta vorbeam eu de "acceptare". Iti accepta titlul, dar te considera la fel de calificat ca ceilalti care au terminat o facultate in vest? Daca iti trimiti scrisoarea de intentie cu altii din vest, te considera egal cu ei? Astea sunt intrebari la care trebuie cautat raspuns.

Masteratul e f dorit in Ge! Practic acuma bachelor+master e ceea ce era inainte "diplom" la ei. Cineva numai cu bachelor are sanse f mici, pt ca aici exista si alt tip de facultati, un fel intre facultate si post-liceala, f orientata pe practica. Intre un bachelor care a invatat teorie 3 ani si unul cu aceasta pregatire practica, va fii ultimul preferat. Doctoratul e necesar sau nu in functie de profesie. Sunt unele in care cam 80% fac doctorat, deci e musai sa il ai si tu, altfel nu ai nici o sansa. Asta insa se intimpla mai ales in domeniul stiintelor exacte, a ingineriei mai putin iar in partea de stiinte umaniste nu cred. In Germania titlul este o chestie de prestigiu: il tragi pe urma peste tot cu tine (chit ca vrei, chit ca nu vrei) si vei fii peste tot chemat cu acest titlu.

Livia, acu am inteles... credeam ca vrei sa faci masteratul sau doctoratul pe urma in Ge. Exista masterate in germana in Ro? Doctoratul nu stiu cit e de permis in limba germana (in afara de germanistica), de obicei se prefera romana sau o limba de circulatie internationala de prefereinta engleza. De germana nu am auzit. In Germania de asemnea poti sa scrii lucrarea fie in germana, fie in engleza (si asta cu aprobarea fie a profesorului conducator de lucrare, fie a facultatii, depinzind aici de propria lege de functionare care e diferita de la facultate la facultate).

-------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Livia,
Si eu te sfatuiesc sa faci o facultate aici.Si daca te mai tin puterile,un doctorat.Asta sa socotesti asa la vreo 6 ani impreuna,e foarte greu dar nu imposibil.
De ce mi se pare mie cel mai greu?Vorbesc doar in cazul meu(nu generalizez,sa nu primesc rosii ).Pt ca un studiu serios cum e doctoratul,de ex,implica foarteee mult timp dedicat si in cazul tau(ca si in al meu ),cu familie si copil,e mult mai dificil.Dupa 8 ore de studiu(uikenduri sau mai mult),tre'sa vin acasa fresh,nu vreau sa ma aiba copilul obosita,plictisita.Eu o sa-mi scriu lucrarea in germana dar literatura am 70%in engleza,restul in germana si efortul mi se pare mai mare decit in limba materna.
Nu fac nici una din fac.enumerate de tine dar efortul e comparabil.

Succes iti doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

Sub nici o forma marketing la IDD in cadrul ASE-ului.Bani si timp irositi.Eu termin anul acesta si imi pare rau pentru alegerea facuta.

FlorentinaE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Dar tu in Germania ce faci? La profil scrie asistent medical. De ce nu faci ceva in domeniu medical in Germania? De ex: cursuri de medicina complementara, acupunctura, etc. Sau un master in domeniul in care profesezi acum. De ce vrei s-o iei de la capat?

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyana spune:

Eu din cate stiu acum sunt la "moda" studiile de comunicare. Acum nu stiu..depinde de fiecare. Dar daca ai sansa sa faci facultatea in Germania...nu mai astepta. Am ajuns la concluzia ca in facultatile din Romania se invata multe dar la sfarsit nu stii sa faci nimic practic. Mult succes

mami &Andrei

"Esti absolut in sigurantza cand nu te afli nicaieri..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

ce stiti de facultatea de comunicare si relatii publice David Ogilvy ?

Tot nu m-am hotarat...Greu nene greu de ales...!

pupicei multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

livia, ai mai decis ceva intre timp?

Alina

Mergi la inceput