ce facultate?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Marketingul si Managementul sunt discipline la care Romania nu are nici un fel de traditii. De aceea nu are profesori. Eu am terminat la ASE facultatea de Management. Astazi imi vine sa rad cand imi citesc cursurile. La Marketing lafel. E dezastru.

Am vrut sa fac si o specializare prin ID la o universitate particulara (pe drept international) si sunt de acord cu cine a spus mai sus ca nu inveti nici macar atat cat sa poti sa practici profesia la un nivel mediu. Bani aruncati pe fereastra.

La Relatii economice internationale (la care am facut o specializare post universitara tot la ASE pentru ca lucrez in domeniu) avem profesori foarte buni in Romania si se vede ca este o meserie care s-a practicat cu oarece profesionalism.
Si finante banci e o facultate serioasa.
Management si marketing in Romania - alti bani aruncati pe fereastra.

Bine se mai fac medicina, stomatologia, facultatile tehnice, dreptul la stat.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Votez pentru finante banci..

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Multumesc mult de tot pt.sfaturi!

Aveti dreptate cu ID...ma gandeam eu ca nu ai cum sa inveti daca nu frecventezi cursurile si eu chiar vreau sa invat!!!
Nu stiu de ce ,dar am asa un chef si dorinta de facut ceva(invatat)cum n-am mai avut in toti anii mei siiiiii ,daca tot am cheful asta ,m-am gandit,de ce sa nu fac ceva care sa-mi ajute intr-adevar?!

M-am interesat si aici ,daaaar costa asa de mult ca...mai bine fac facultatea in Ro si doctoratul ex.:in Germania.Nu e o idee buna?

Imi trebuie o facultate ca sa fac un master/specializare buna,nu?Deeeci,ce sa fac?Nu stiu fiindca sunt plecata de 7 ani si nu m-am mai gandit la asta ...chiar nu stiu ce ar renta ...sunt paralela si dŽaia intreb ...ca in funtie de raspunsuri sa ma hotarasc!In plus ca ,totul suna asa pompos de ma induc (denumirile)in eroare si nu stiu ce-as putea "iesi" dupa...

Trebuie,ca anii trec si sigur o sa-mi para rau mai tarziu ...

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Livia, dar scriai mai demult ca ai vrea sa faci germana-engleza, eu asa tin minte. Nu ti se mai pare o optiune buna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

io as evita relatiile internationale...sincer inca ma intreb ce am invatat in facultatea aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

Eu am facut ASE - ID si chiar se invata.
Liana&Luana(17.09.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Livia, bani dai si in Ro si in Germania, si daca in Germania vrei sa faci economie la stat nu e cu mult mai scump decit in Ro! In plus ai siguranta ca iti e diploma recunoscuta si acceptata. Nu stiu cit de mult inveti in Ro, dar am cunoscut studenti la economie veniti aici, care nu aveau o viatza asa de usoara (dar asta se poate schimba, deasemnea nu stiu exact la ce uni studiasera in tara).

Sfatul meu este:
- incearca sa te interesezi ce e recunoscut pe piatza muncii in Europa dintre diplomele de economie
- intreaba alti romani in Ge (mai sunt si alte forumuri, pe unde se plimba mai multi studenti) cum le e privita diploma in economie, ca sa vezi daca se merita
- nu intotdeauna e usor sa intrii la un doctorat aici, uneori iti cer sa recuperezi examene
- nu toate doctoratele sunt platite in Ge, cele umaniste cu mai mare dificultate (multi dintre umanisti le fac pe linga serviciu, de ex, in timp ce pt cei de la stiinte exacte doctoratul le este serviciul!)
- planul este in Ge ca numai jumatate din studenti de la bachelor sa aiba loc la master. In cazul asta batalia va fii mare si trebuie sa te interesezi ce sanse ai sa fii acceptata cu o diploma romaneasca.

Facit: decit un ID in tara mai bine un studiu aici, daca vrei sa ramii in urmatorii ani aici. Vei gusta si mai mult din viatza si atmosfera de student decit o face cineva la ID. Cred ca si motivatia va fii mai mare sa inveti cot la cot cu altii decit tu singurica. Daca pui si drumul pina in tara la sesiuni, inscrieri, etc, nu te duce la aceeasi bani?

-------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

as fi vrut sa fac o facultate in lb.germana(si lb.straina engleza) dar nu am gasit, asa ca ,am schimbat putin,adica sa fac o facultate(care sa renteze)si master si doctorat in germana.E o idee buna?

multumeeeesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, succes!
Sau o alta facultate terminata in Ro care sa-ti fie recunoscuta integral aici (dar n-am exemple).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu stiam ca toate diplomele sunt acum recunoscute in EU.
O intrebare: chiar iti foloseste masterat/doctorat in germana traind in germania?

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput