ce facultate?

ce facultate? | Autor: livia

Link direct la acest mesaj

fetele ce facultate ati crede ca ar fii mai de folos in ro la ora actuala?as vrea una la ID si nu stiu practic ce sa aleg sau mai bine spus ce renteaza?

am ales 4 spre care as avea inclinatii dar vreau doar una!

Relatii internationale si studii europene
Finante si banci
Marketing si afaceri economice internationale
Management financiar-contabil

Va rog din sufleeeeet sa ma ajutati !

De ce vreau sa fac? Fiindca tata si-a dorit mult pt.mine si asta m-a determinat, si...acum chiar vreau !

imbratisari!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Parerea mea ca IT si sa prinzi contract si sa pleci din tara.
Dar, la cele date de tine (daca as avea din nou 18 ani) as opta pentru Marketing si afaceri economice internationale.
Eu am facut Management in Turism si Comert, am lucrat in marketing (dar din pacate nu am facut nimik din ce am invatat la scoala-pt ca in romania daca ai marketingul esti bun la toate pt patroni-decat daca esti la ceva multinational)
Succes!!! eu cand ma gandesc la invatat...... mi-a ajuns

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Livia, unde vrei sa profesezi pe urma: in Romania sau in Germania?

----------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

finante si banci

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

as vrea sa invat in ro si sa pot profesa si peste hotare(daca se poate)dar daca nu ,ceva care sa aiba arie de acoperire mai mare...adica sa pot,un ex.:sa lucrez la o firma romano-germana /firma germana (care are filiara in ro),cam asa ceva...sau ,cum am mai spus,om bun la toate care sa acopere mai multe tipuri de joburi...Scuzati-mi incoerenta dar am vrut sa explic cat mai bine...!!!

pup si imbratisari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Daca vrei sa profesezi in domeniul pe care il studiezi nu e de optat pentru ceva la ID facut in tara. De regula la aceasta forma de invatamant se studiaza dupa niste sinteze insuficiente iar examenele sunt o formalitate ca sa ma exprim elegant.

Parerea mea este ca forma ID, asa cum este ea practicata acum in Romania nu asigura bazele necesare pentru a putea profesa la un nivel mediu.

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

votez marketing.
Finante banci si man. financiar contabil sunt tot pe-acolo. Relatiile internationale si ORICE european e in acum la mare cautare in ro si peste cativa ani se va dovedi un mare fas... Eu asta zic.

Si sunt de acord cu Mihai, ID e vax. Eu fac la zi si merg zilnic la scoala, ma strofoc si ma oftic de numa cand vad ca colegii mei chiulangii isi iau examenele bine mersi, asa tarsh grapish, cu note proaste, dar cine o sa-i caute mai tarziu la note? Nimeni. Deci daca la zi e asa imagineaza-ti cum e la ID. Daca vrei s-o faci doar pentru palmares atunci merge...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

cand spui marketing si afaceri economice internationale te referi la cea de la Spiru Haret?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu zic sa faci ce ti-ar placea.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

buna!
Parerea mea este k domeniul ales trebuie sa corespunda , in primul rand abilitatilor si inclinatiilor tale.Orice munca silnik...da rezultate ca atare!
In al doilea rand , dak am inteles bine, ai prefera, in limita posibilitatilor sa lucrezi si afara.Atunci studiaza si piata muncii din Germania si vezi care domeniu este cautat, usor accesibil si bine remunerat!Tu ai avantajul limbii germane, nu uita k acesta este un AS in maneca ta, mai ales aici, in Romania!
Si dak ai timp si nu lucrezi ff mult,ar fi pacat sa fii studenta la ID!In plus, nu uita ca si in Romania, dupa ce universitatile s-au conformat prevederilor acordului de la Bologna(cursuri de 3 ani majoritatea),este important sa urmezi un master profesional, etc.!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Draga, cred ca nu pe noi ar trebui sa ne intrebi ... ci pe tine. Poate de la noi iti mai clarifici cum e viata profesionala in ce-ti doresti, dar ... tu ce te vezi facand in fiecare zi 8-10 ore pe zi, timp de fr-o 30 ani de aku incolo????
Si crede-ma ca nu-ti spun asta cu ironie, ci din experienta, m-am vazut facand turism ca vai ce tara frumoasa avem ... si aku lucrez in it (asa ca am mai facut o facultate ca de, imi trebuiau si studiile nu erau de ajuns doar cunostintele). Io as incerca sa acumulez experiente (chiar si scurte, pot fi concludente) din domeniile interesante pentru tine si m-as opri la unul care mi-e cel mai aproape de suflet.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput