micro-dermabraziune
Raspunsuri - Pagina 2
Angelinne spune:
Eucunosc pe cineva care foloseste kitul de la Oriflame si e f incintata! La fel si de crema Glycon!!!
ciuf spune:
Fetelor, uitati-va de creme ce contin AHA (alpha hydroxy acids). Sunt niste acizi derivati din zahar din fructe si lapte. Cei mai comuni acizi folositi in cosmetica sunt acidul glycolic si acidul lactic (Cleopatra isi facea bai in acid lactic) - acestia sunt des folositi pentru ca penetreaza foarte usor pielea.
Acesti acizi au un rol exfoliator. Ei fac ca celulele din epiderm sa se dezlipeasca si sa iasa la suprafata, ajutand sa creasca o "noua piele", adica primul strat de celule moarte va cadea facand loc la unul nou sa creasca.
Pot inlocui o usoara microdermabraziune. Acum depinde de cantitatea de AHA si de ph cat e de mare. Pe piata gasesti pana la 10% concentratie (eu mi-am luat 8% si ph intre 3 si 4), la saloane, cabinete de cosmetica se fac tratamente cu o concentratie de 20-30%, iar la medic intre 50-70%.
Eu am inceput sa o folosesc de vreo 3 zile. Fata imi este mult mai neteda, mai luminoasa. Deci astea au fost rezultate imediate. Acum sunt curioasa pe o perioada mai indelungata cum imi va arata tenul.
Are rol de peeling chimic, de eliminare a ridurilor fine, a petelor de soare si a cicatricilor (hmmm, suna a crema din aia minune). Ma indoiesc ca la o concentratie atat de mica a acizilor sa aiba mari efecte miraculoase. Poate numai sa te duci la medic sau cosmetica.
Insa trebuie avut grija cu soarele. Pentru ca acesti acizi fac pielea foarte sensibila la soare si se poate irita usor. Asa ca daca se foloseste in timpul verii trebuie avut grija sa se aplice un strat de crema de protectie solara.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
Angelinne spune:
Eu am folosit serum AHA din gama Artistry de la Amaway...si mi s-a parut ca intr-adevar fata se exfolia putin si era mai luminoasa...parca avea efect si de lifting.