ajutati-ma va rog!
Raspunsuri - Pagina 4
mirachi spune:
quote:
Originally posted by mamicapaulei
flavia e bine zis , ai citit corect
sunt asa intr-o stare ca scriu f prost:( dar nu-mi sta capul la asta
a zis ca daca ne separam ar vrea sa stea fetita la el, ca eu am cu ce sa ma consolez iar el e singur i-au murit de curand si parintii amandoi.aici il cred dar daca se va ajunge la tribunal eu am motivele mele pt care voi cere copilul ex. m-a dus un an de zile cu vb ca o sa facem nunta , nici macar pe cea civila nu am facut-o (macar si-a recunoscut copilul)
banuiesc ca este un argum,ent solidd in fata curtii.
precizez ca, comportamentul lui s-a schimbat pe la 5 luni de sarcina, atunci am inceput sa ne certaam.daca mi-ar fi spus in fata adevarul altfel ar fi fost situatia as fi stiut ce asteptari am de la el
nu l-a obligat nimeni nimic asta nu inteleg eu mreu a deschis gura despre nunta de la o luna la alta
mary
---------------------------------------------------------------------doar pt.atat isi doreste fetita?ca sa se consoleze dupa moartea parintilor?
tu iti dai seama cat de aberant este?;chiar daca este el asa mare scula pe bascula(printre primii 10 avocati)...este doar un barbat dintre atatia...un tata al unui copil accepta si fratele sau sora acestuia chiar daca pt.el este un copil vitreg...
citeste cu multa atentie ceea ce ti-au scris fetele...daca va trebui sa alegi...de fapt nu prea ai de ales(un barbat care te pune sa faci astfel de alegeri,nu prea merita atentie)...daca esti mama cu adevarat ai sa alegi copii...
cat despre sinucidere...pentru cine voiai sa iti iei viata?pt el...dar mama din tine doarme?la copii nu te gandesti?
iar daca alegi sa ramai cu el si sa renunti la baietel...gandeste-te bine...esti sigura ca ve-ti fi impreuna pt.totdeauna si ca vei putea privi in ochii baiatului atunci cand va creste si te va intreba de ce l-ai parasit? sau daca mama ta pleaca mai curand in lumea dreptilor ce se va intampla cu baiatul tau?
imi cer scuze pt.limbaj dar sunt foarte indignata de ceea ce ai scris ...trebuie sa fii tare si sa cantaresti optiunile cu gandul la cei 2 copii ai tai...
Mamica de alexuta mica
faceti ceva pentru copiii abandonati http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97403
UITAREA ESTE ULTIMUL LEAC PENTRU LUCRURILE PE CARE LE-AI PIERDUT
NU LASA SOTIA SINGURA LA NECAZURI,CA NU INTOTDEAUNA O GASESTI SINGURA SI LA BUCURII
NEPASAREA ESTE CEL MAI MARE HANDICAP
Kefi spune:
Mai fetelor dragelor,
Poate 'oi fi eu mai grea de cap, dar totusi eu inteleg ca alta este problema lui Mary. Ea stie bine ca vrea sa isi creasca cei doi copii impreuna, indiferent daca prietenul e de acord sau nu, nu asta este dilema. Problema ei este ca daca ea pleaca, el o ameninta ca ii va lua fetita, lucrul de care lui Mary ii este frica. Ea se vede intr-o situatie ca trebuie sa aleaga intre unul din cei doi copii. Si mai e un aspect al problemei: in felul asta o priveaza in mod constient pe fetita de tatal ei.
"Having said that" si eu sint de acord cu ceea ce s-a spus pina acum pe forum: Mary, ia baiatul cu tine si creste-ti amindoi copiii impreuna, cu sau fara acordul "prietenului" tau. Dpdv legal, sint convinsa ca el nu are cum sa iti ia fetita. Da, e posibil sa insemne lupta prin tribunale, batai de cap si bani cheltuiti (care poate nu ii ai acum), dar in final vei ramine cu cei 2 copii. Trebuie sa te lupti pt ei, cu dintii, cu mintea, cu inima, cu tot ce ai, si ai sa vezi ca ai sa reusesti. Dragostea pt copiii tai o sa iti dea puteri nemasurate de care nici nu visezi acum ca esti in stare.
Kefi
oana1177 spune:
eu n-am inteles ca nu stie intre cine sa aleaga: copii sau el...
Mary, corecteaza-ma daca gresesc; inteleg ca vrei sa-ti aduci baietelul aproape iar el nu este de acord; i-ai spus ca renunti la el daca nu-ti accepta baiatul, iar el iti raspunde ca poti pleca insa iti va lua fetitza.
"citesc" o mare teama in mesajele tale... ti-e teama ca iti poate lua fetitza motivand la tribunal ca tu ti-ai abandonat primul copil??
habar n-am de "mizeriile" pe care le pot face unii prin tribunale si nici nu stiu in ce conditii iti este luat dreptul de mama;
daca asta intentioneaza el, nu poti face dovada ca tu nu ti-ai abandonat copilul ci pur l-ai lasat la mama ta ca sa-ti poti continua studiile, etc, etc??...
nu te mai gandi la sinucidere, copilasii au nevoie de tine; si poate el nici nu are de gand sa-ti ia fetita (am tot auzit povesti despre "super-tati" care au renuntat repede cand au "vazut" ce inseamna un copil), poate zice asta doar ca sa te sperie, sa nu-l parasesti;
iti doresc mult curaj si putere sa treci peste visul asta urat!
Oana
mamicapaulei spune:
oana , nu imi e teama ca imi va lua baiatul sau cva va zice ca sunt o mama rea ca nu sunt, daca eram nu-mi mai pasa de baiat si imi refaceam viata, dar eu nu pot dormi nu pot manac la gandul ca stau langa un cretin( asta s-a dovedit a fi de un an), dar el isi pune relatia cu mine in pericol dece? vreti sa stitit? din orgoliu . da da pur orgoliu, pt ca el este oltean si eu sunt moldoveanca si pt ca mama lui ( luaoa-r dracii) l-a invatat ca moldovenii nu valoreaza nimic are impresia ca baiatul meu si mama mea asa sunt dar eu ce sunt? daca ei sunt asa? eu nu sunt la fel?
i-am zis daca te casatoresti si respectiva iti va face un copil ca va dori, ce vei face?
vei accepta un fiu vitreg? dar pe al meu nu-l poti ccepta?
ai stiut de la inceput ca am obligatii ai stiut cum m-ai luat acum nu mai sti? ai impresia ca daca am nascut si fetita sunt mama numai pt ea?
ma rog l-am pus la zid rau aseara , recunosc ca ieri dimineata imi era tare frika dar aseara l-am asteptat si l-am provocat la o discutie, cred ca nu se astepta la asa ceva, intr-un final mi-a zis ca mai ecdeaza.I-am zis ca aici nu e loc de a mai ceda ori accepti ori nu, e simplu.
offff aproape ca iomi e rusine de ce ganduri mi-au trecut prin cap, dar eram disperata, acum am discutat si cu un preot pe mine ma ajuta emorm de mult. va multumesc pt tot ce mi-ati scris
mamicapaulei spune:
Oana , imn romania copilul ramane la cine are mai multe posibilitati, iar el a fost subsecretar de stat in ministerul de interne, cum sa nu ma tem? daca face ceva si... nu stiu poate face orice si raman fara copii? mai bine ma consolez cu vizite dar si mai bine ar fi daca ar ceda , nu stiu ce sa mai zic acum intelegeti ince situatie sunt?
adevarul e ca eu am mai multe ca el, dar raportat la banii de acolo din bacau, acolo sunt alte preturi am padure, terenuri, casa, vie etc.
dar tot ma tem
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Alex2
Mama esti ptr totdeauna, femeie poti fi ptr orice barbat.
Alexandru, tati de copil perfect
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Imi place foarte mult ce ai scris Alex, asta gindesc si eu.
Mamicapaulei, cred ca toate temerile tale s-ar risipi daca ai realiza ca o viata traita "in liniste", nu se compara cu una traita in zbucium.
Cred ca fetita nu are cum sa ti-o ia (oricit de mare avocat ar fi el), mai ales daca reactionezi cu calm. Nu uita ca atunci cind te enervezi (superi, sperii) nu mai esti la fel de capabil sa "joci" bine un "joc" si sa-l mai si cistigi.
Te sfatuiesc sa desfaci aceasta problema complicata in mai multe dar mai simple si sa le rezolvi pe rind. Din cauza ca totul pleaca (din cite inteleg) de la neintelegerile intre voi, cred ca ar trebui sa incepi cu ele si sa incerci sa repari ceea ce se mai poate repara. Daca nu, lasind frica la o parte, apuca pe alt drum.
Daca viata linga el ti se pare un conflict permanent si nu crezi ca puteti avea un viitor impreuna, angajeaza-ti un avocat (unul dintre ceilalti 9 mari, ca sa glumesc putin si sper sa nu te superi, ai putea chiar sa-l angajezi pe unul ce ii este si rival) si nu te mai uita inapoi.
Dar daca situatia actuala poate fi considerata trecatoare sau rezolvabila ( uite ca pot fi si "avocatul" diavolului)in sensul ca poate starea conflictuala e declansata de temerile lui cu privire la responsabilitatile ce i-ar reveni fata de celalalt copil al tau, atunci incearca sa faci ceva pe partea asta, ia-o cu ghinishoru' ( i s-ar cam strepezi soacrei tale gura daca ar auzi cuvintul asta, nu?).
De fapt, daca te poti intelege pe tine ca ai atitea spaime in ce va priveste, ca familie cu doi copii proveniti din tati diferiti, de ce nu l-ai intelege si pe el?
Evident, aceasta judecata e superficiala oarecum, nu cunosc substraturile rupturii sufletesti dintre voi doi.
Oricum, sper sa-ti gasesti putere si intelepciune sa iti refaci viata, cu sau fara "oltean", dupa ce te-ai asigurat ca e singura cale.
Si, nu uita, cu rabdarea treci marea.
http://www.youtube.com/watch?v=hWzrrwYMQ
Chuny spune:
Mary, fii ferma cand discutzi cu el! El nu are de ales, tu si baiatul tau nu trebuie sa fiti despartiti, nimeni nu are dreptul sa va faca asta.
Daca el e asa de mare si tare si tu ai putea sa-l ameninti cu ceva publicitate proasta ce ai putea sa-i faci. Presa asteapta doar atat! Inregistreaza-l cand iti mai tine un discurs despre copil sau regiunile Romaniei, cred ca ar fi f interesant asa ceva la dosar.
Daca si tu, si baietzelul, va doritzi sa locuiti impreuna, atunci trebuie sa-l iei la tine cat mai repede. Anii astia trec asa de repede ... daca ai un dram de constiinta nu iti vei ierta niciodata faptul ca ai renuntat la unul din copii pt a impaca un barbat.
Si cum mai spunea cineva : daca se intampla ceva cu mama ta, el cui ramane ?
Ai prieteni la Bucuresti ? Cineva in care sa ai incredere ? Mama ta ce zice ?
Ai grija de tine si fii tare!
mamicapaulei spune:
nu am pe nimeni in bucuresti:( nici macar o prietena , intelegerile au plecat mereu de la faptul ca sunt moldoveanca iar eu mereu i-am vb urat ca asa sunt chira daca el uita sau ma rog vrea sa uite.Nu imi permit sa angajez un avocat mai bun decat el pt ca e f scump, dar sa speram ca ne va spune ce sa facem pe cale amiabila si un medic de specialitate.mama mea cand am vrut sa-l iau pe baiatl la buc plangea saraca ca ramane singura, iar cand a stat singur la mine plangea mereu la tel sa vina acasa ca il cauta prin pat noaptea , etc. de aia l-am lasat acolo in plus mama mea cand mi-a murit ultimul din cei trei frati( avea 20 de ani si a murit intr-un accident) a facut un soc care a durat 4 zile in care nu ma recunostea. am vb si cu un preot:( el ma condamna pe mine, de ce? nu am reusit sa inteleg de ce daca eu doresc o familie si am 2 copii cu 2 barbati diferiti sunt privita ca o femeie usoara?
am trimis cateva intrebari la un pisholog on line si mi-a zis ca din cauza faptului ca am trait fara tata si am mai stat si 2 ani la orfelinat am tinut mortis sa ne casatorim si sa formam o familie.
ma rog inca nu stiu ce sa fac
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by mamicapaulei
Oana , imn romania copilul ramane la cine are mai multe posibilitati, iar el a fost subsecretar de stat in ministerul de interne, cum sa nu ma tem? daca face ceva si... nu stiu poate face orice si raman fara copii? mai bine ma consolez cu vizite dar si mai bine ar fi daca ar ceda , nu stiu ce sa mai zic acum intelegeti ince situatie sunt?
adevarul e ca eu am mai multe ca el, dar raportat la banii de acolo din bacau, acolo sunt alte preturi am padure, terenuri, casa, vie etc.
dar tot ma tem
mary
Eu zic sa stai sa judeci lucrurile la rece, sa-ti planifici "atacul". aici pe forum la probleme legislative poti posta problema. eu nu cred ca iti poate lua copilul. nu stiu unde ai auzit tu ca primeste copilul cel care are posibilitati mai mari.din contra, nici macar nu sunteti casatoriti. Tu, ca mama ai,LEGAL mai multe drepturi. din cate stiu eu, daca tu, mama lui pleci cu el peste granita, nu e rapire in schimb daca pleaca tatal fara acordul tau e rapire.intreaba la legislative.
informeaza-te, citeste tot ce poti in domeniu. el stie ca nu poate sa iti faca mare lucru, de aceea te sperie cu "nu vreau mama vitrega la fetita".mizeaza pe faptul ca tie iti e frica de influenta lui.
tot nu m-ati lamurit: cu ce sa te tarasca prin tribunale??.daca te apuca pandaliile, pleci cu fetita cu tot la mama ta si cu asta basta! n-are ce-ti face!nu te poate cadea din drepturile parintesti asa usor.
asa ca : pune-i legea in fata si spune-i calm,dar hotarat ca tu iti iubesti AMBII copii si ca-i vrei langa tine. fetita ta are un frate pe care probabil de-abia il cunoaste.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
pisigri spune:
1. ai un baiat (nu conteaza al cui, al cuiva care e renuntat demult la el
2. ai o fetita cu un barbat cu care locuiesti, care e mare avocat tralala
3. TU SI TATAL FETITEI NU SINTETI CASATORITI !!!!!!!
4. ai terminat o facultate, spui ca ai un job on-line, esti o persoana serioasa, nu esti adunata de pe drumuri, drogata, alcoolica, retardata
5. ai o mama care inteleg ca sufera enorm dupa pierderea a 3 copii din 4 (stiind asta eu nu mi-as fi lasat copilul la ea, ca uite-asa se naste santajul sentimental, nu prea pricep eu de la bun inceput de ce nu i-ai explicat clar mamei tale faptul ca baiatul tau trebuie sa stea cu mama lui, nu cu bunica)
6. la mama ta ai unde sa stai, aveti ceva bunuri, nu sinteti calice sa n-aveti dupa ce bea apa
CONCLUZIE
fata draga, NIMIC nu te tine alaturi de barbatul cu care esti acum. poate doar slabiciunea ta. atita timp cit nu sinteti casatoriti, ce drept are el sa ceara fetita? faptul ca e tatal ei biologic? vorba cui a spus, si in cazul cuplurilor casatorite instanta da copilul mamei (cu exceptia problemelor cu alcool, droguri, saracie lucie, retard mintal etc), daramite in conditiile in care nici macar nu v-at casatorit....? eu nu vad cum vine asta, serios te sfatuiesc sa apelezi la vreun avocat sa discuti posibilitatea ca acest copil sa-i fie incredintat LUI, nu tie....pentru ca eu cred ca tu te sperii degeaba.
apeleaza la un avocat bun din bacau, sau spune ca te duci sa-ti vezi baiatul si trage o fuga la iasi; nu te incurca cu avocati din bucuresti, ca nu e cazul sa stie el ce faci tu in privinta asta. nu uita, la iasi sau la bacau nu esti obligata sa dai numele lui; daca vrei sa fii mai sigura ca ceea ce ti se va raspunde e cit mai aproape de adevar, poti sa spui ca tatal e o persoana care a avut functii administrative in stat (sau ce-o fi avut), fara sa divulgi identitatea lui si fara sa dai indicii despre cine ar putea fi vorba.
daca raspunsul avocatului va fi cel pe care il banuiesc eu, profiti de un moment de libertate, iti faci ceva bagaje si pleci la mama ta si la baiat. si cu asta basta.
nu uita ca:
1. barbati sint destui pe lumea asta, si mai bine unul mai putin "important" dar cu suflet, decit VIP-uri de doi bani
2. baiatul tau va ajunge la un moment dat sa aiba neevoie de tine efectiv (asta ca sa nu discutam despre nevoia de mama etc) si tu nu vei fi lasata sa il ajuti
3. chiar daca iti va permite sa aduci copilul acasa acum, barbatul asta nu va fi NICIODATA tata si pentru el.
4. frica de partener intr-o relatie nu duce niciodata la nimic bun; azi te ameninta, miine te va da afara din casa sau te va bate
fii tare si calma si nu mai ceda presiunilor. o persoana spumegind de furie sau umflata de plins nu va inspira niciodata respectul pe care il inspira cineva cu un calm inghetat si cu capul pe umeri. nu vei fi luata in serios daca plingi o saptamina si apoi te porti ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat (adica daca esti "demna si tii durerea numai pt tine")sau daca la fiecare discutie esti dispusa sa cauti noi si noi compromisuri numai "ca sa fie bine".
parerea mea sincera este ca la ora asta ai doar doua variante: ori singura cu amindoi copiii (si temporar la bacau), ori cu fetita si cu tatal ei biologic. eu personal as alege-o pe prima.
daca o sa doresti, ma pot interesa de un avocat bun din iasi (nu cunosc personal pe nimeni, ca nu am avut nevoie pina acum). o consultatie la un avocat nu poate costa o caruta de bani; in fond e vorba despre o discutie de principiu si atit.
NU UITA sa-i ceri avocatului sa-ti indice toate articolele de lege si toate legile care reglementeaza situatia copiilor in cazul despartirii parintilor; in cel mai rau caz ajungi la forumuri europene, si tot nu-ti poate lua fata. dar....trebuie sa discuti tu, sa te lamuresti singura.
mult noroc si capul sus.
a. si un ultim sfat: daca vrei sa mai discuti cu el pe tema copiilor, alege-ti un moment in care sa poti fi tare, in care sa stii foarte clar ce anume vrei sa spui si in care sa nu te pierzi cu firea. o singura discutie clara si la obiect e mult mai buna decit 100 de discutii in care nu-ti mai sustii punctul de vedere pt ca te apuca plinsul.