Cine stie sa inoate?
Mentionez ca stiu sa inot, dar am invatat asa dupa ureche, nu cu un profesor. Problema mea e ca nu stiu sa-mi controlez respiratia si nici sa ma cobor pe sub apa. Cum sa ma invat singurica? Acum nici macar nu sunt in tara ca sa iau lectii cu un prof ... si aici piscina e atat de faina, ca nu ma pot abtine. Problema e ca in jurul meu toata lumea inoata ca si cum s-ar fi nascut in apa, atat de natural si frumos, incat ma simt pe langa ...
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Raspunsuri
Delidana spune:
Aceeasi problema o am si eu. Pot sa inot doar cu bratele pe sub apa, aduse apoi pe linga corp (nu stiu daca stilul asta are vreun nume) insa nu pentru mai mult de citeva minute pentru ca, la fel ca si tine, mi-e greu sa-mi controlez respiratia si trebuie sa ma opresc pentru ca simt ca n-am aer. As vrea sa inot ca inotatorii, sa ridic bratele din apa, dar la fel...nu pot sa respir si mi-e greu sa-mi coordonez miscarile: sa dau din miini si picioare in acelasi timp si totodata sa si respir cum trebuie (adica fara sa ma inec cu apa).
Chiar ma gindeam sa ma duc zilele astea la piscina si sa incerc sa mai inot, pina la urma invat eu si de una singura. Ma gindesc ca e cam ca alergatul, azi 5 minute miine 7 si tot asa...
Astept si eu sfaturi cu mult interes.
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog * www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
mobriq spune:
Io stiu, dar inot corect numai breaststroke. Am invatzat pe la 25 de ani, la curs de inot+ ajutor de la huzband.
Uite cum se inoata:
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/other_sports/swimming/4225756.stm
Ideea la breaststroke este ca respiratie e "naturala", scoti capu' afara la fiecare bataie si respiri. Nu e posibil sa cereti indrumari de la supraveghetori ? ... sau sa va interesati de cursuri de inot?
Incercati un exercitiu asa ( e numai exercitiu pt maini):
1. plutiti intinse cu fata in apa.
2. intindeti mainile inainte, le desfaceti in V cu palmele spre exterior
3. Le aduceti brusc sub piept, palmele impreunate http://imagesource.art.com/images/-/Olivier-Follmi/Salutation-Print-C10071561.jpeg. La aceasta miscare partea de sus a corpului e impinsa in sus, capul iese din apa si aveti timp sa luati o gura de aer. Literal, inghititi aer pe gura.
4. Lasati capul in apa, intindeti mainile in fata, cu palmele inca impreunate, intoarceti palmele spre in afara si reluati miscarea. Expirati in timp ce sunteti in apa, pe nas si pe gura.
Pt o plutire reusita, puteti sa cumparati o "plutitoare" de styrofoam care se tine intre picioare. De asemenea, recomand googles si casca de latex/silicon. Exista si o "prinzatoare" pt nas.
Monica si Eduard (2 ani jumate!)
lgireada spune:
Multumesc frumos! Oare am nevoie neaparat de prof sau o sa ma descurc si singura in timp? 
Liliana
Ramonika spune:
bine ca stii, eu nu sriu si nici nu pot invata 
Ramonika
si pisicile Vladutz
Bubulina
Maritza
Fulgushor
an-k spune:
mda... si eu am problema asta, stiu sa inot, si eu credeam ca bine dar ajunsa aici imi e si rusine sa "ma desfasor", as vrea sa inot 'voiniceasca' parca ii spune in ro dar nu intaleg miscarea care trebuie facuta cu picioarele.. ma ajuta cineva?
merci
Adriana- Deea- An-k- Cornelia
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
mamica dulce spune:
si eu am invatat sa inot dupa ureche cand aveam vreo 16 ani...adica sa nu ma inec
.Nu mi-a fost frica de apa,nici de mare ,nici de pa dulce,am sarit si la 3 metri cu feelingul ca macar nu ma sinucid...dar sa inot o lungime de piscina dura mult si ramaneam fara suflare...cam ca un catzel in apa![]()
Acum vreo luna am fost cu o prietena la piscina si m-a invatat breaststroke.Am prins repede ca stiam macar sa ma tin la suprafata si sa ma scufund si,desi inca mi se pare obositor,eu zic ca merge binisor.Pacat ca n-am ocazia sa exersez mai des.
liliana,dar in finlada nu se organizeaza cursuri de inot la piscina?Aici sunt si pentru copii,si pentru batrani,mai ales diminetile sunt full de cursuri.M-as fi dus si eu,dar piscina e departe tare si nu am masina ..Eu sunt convinsa ca sunt si la voi si daca ai timp du-te ca oricum prinzi mai repede decat sa pui in practica sfaturile de pe forum,doar nu te duci in picina cu hartiuta![]()
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
lgireada spune:
Eu nu am vazut sa fie cursuri. Cel putin nu sunt afisate, poate ar trebui sa intreb. Am vazut doar tipi care se antrenau pentru performanta, cu cronometru, etc. Ma gandesc ca exista sansa sa coste prea mult aici ... dar am sa ma duc sa ma interesez. 
Liliana
XIO spune:
Eu am invatat sa inot "din zbor" , fara profesor.
Cum aveam otita cronica ce se declansa la fiecare strop intrat in ureche inot doar bras. Pana acum nu am avut probleme cu respiratia , cand eram mica mergeam la Ilsa , un bazin de polo si inotam fara probleme(13 bazine in lung).
Cred ca trebuie doar ceva antrenament sa vedeti cum e mai bine ![]()
Darraa spune:
Pana anul trecut si eu stiam sa inot numai din ce invatasem singura. Puteam sa fac ambele tipuri de plute si sa inot stilul broasca cu capul deasupra apei. Nu puteam deloc sa coordinez respiratia.
M-am inscris la un curs de inot si din pacate bazandu-ma pe descrierea cursului si pe ceea ce stiam am nimerit la un curs la care ceilalti colegi inotau deja 4 stiluri cu capul sub apa. Mi-am dorit insa mult sa continui dar nu puteam sa coordonez deloc respiratia. La indicatia antrenoarei mi-am cumparat o clema pentru nas (speciala pentru inotatori). Din acel moment am putut urma toate indicatiile date la curs. Utili sunt si ochelarii de inot. 
Black_Forest spune:
eu stiu sa inot cu capul in aoa si oe spate.
e foarte relaxant pe spate.
daca nu reusesti sa inoti poti sa folosesti ceva care sa te ajute sa stai la suprafata apei : pool nudel
"We could never learn to be brave and patient if there were only joy in the world."