Cine stie sa inoate?
Raspunsuri - Pagina 2
mobriq spune:
An-k, nu pricep care-i "voiniceasca". Bras cumva ? poti sa te uiti pe linkul de la BBC pe care l-am postat mai sus.
Cand vreti sa exersati numai bratele, e utila aceasta "plutitoare" :
http://www.swimstop.co.uk/product.php?id=1036
Monica si Eduard (2 ani jumate!)
madalici spune:
eu am invatat sa inot in liceu, in clasa a 11 insa numa la un curs de inot. Alte metode nu au dat rezultat.
Acolo am invatat sa inot brass (sau stilul broasca in limbaj curent) cu capul in apa,pe spate (este ff relaxant) si crowl.
Sincer acolo am invatat numai tehnicile de inot pentru ca nu stiam sa imi coordonez respiratia si nu rezistam ff mult.
Am fost apoi 2 ani la piscina (in facultate) si acolo m-am perfectionat, singura, am invatat sa imi coordonez respiratia si deci acum nu mai am probleme.
Am observat si eu ca in alte tari oamenii inoata la piscina extrem de profesionist(am lucrat 4 luni in austria si mergeam la piscina (care arata ff bine). Acolo insa invata de mici sa inoate si apoi isi perfectioneaza stilul.
Eu zic ca depinde numai de tine sa incepi sa itzi coordonezi miscarile si sa fii rezistenta. Mie mi-a luat 2 ani , dar se merita, acum fac linistita destule bazine (ma relaxeaza si imi mentzin si silueta).
deci multa rabdare si sa nu itzi fie frica de apa.
Este cel mai important.
In fond si la urma urmei, pluta te salveaza.
spor,
madalina
madalici spune:
pentru mobriq:
stilul voinicesc este stilul crowl, sau stilul liber.
Potzi sa itzi faci o idee mai jos despre stilurile de inot:
http://www.eva.ro/dietafitness/articol118.html
ceau,
madalina
Delia spune:
Fetelor, coordonarea se deprinde in timp.Este greu de imaginat desi nu am cautat ca pe net nu sunt explicate tehnicile respective pe undeva dar totul tine de exercitiu.
Eu am facut inot cand eram copil vreo 4 ani si nu mi-am pus problema pana acum dar cu timpul deprinzi un stil, daca perseverezi desigur.
Daca inoti la mare sau la piscina de cateva ori pe an nu este suficient trebuie perseverenta.
Un abonament la piscina cateva luni este o solutie buna si o luati incet, incet pana cand va definiti stilul.
Succes la balacit!