Cum pot obtine ajutorul pentru deces?

Cum pot obtine ajutorul pentru deces? | Autor: mariarusu

Link direct la acest mesaj

Mama mea a murit pe 18 martie , din pacate ea nu a fost asigurata si nu m putut incasa ajutorul pentru deces. Citind legea mai atent si am mai citit si pe net ca in cazul in care decedatul nu era asigurat , cineva din familie care poate face dovada ca a suportat cheltuielile de inmormantare poate cere ajutorul pentru deces , jumatate din suma care se da pentru decesul unui asigurat.Problema mea este ca oriunde am intrebat la serviciul meu si la al surorii mele toata lumea da din umeri nu cunoaste aceasta lege desi citeam intr-un ziar ca anul trecut 6000 de romani si-au incasat acest ajutor de la stat.ste posibil ca un angajat la resurse umane din cadrul unei primarii unde lucreaza sora mea si de la o firma cu peste 1500 de angajati sa nu stie despre ce vorbesc eu ? Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg acest fenomen.
Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Condoleante!

Din pacate nu cred ca se acorda ajutorul de inmormantare persoanelor neasigurate, dar mama ta nu avea pensie de nici un fel?
Nu sunt 100% sigura, dar acest ajutor este prevazut in legea asigurarilor sociale si parca n-am citit sa se atribuie si neasiguratilor.
Dar daca tu stii ca ar avea dreptul atunci cred ca la casa de Pensii ar trebui sa soliciti. (cupon de pensie, copie certificat deces, copie act de indentitate al pesoanei care a suportat cheltuielile si actele doveditoare: factura sicriu si tot ce tine de asta).

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput