Dura lex sed lex(Clubul Juristilor:)(7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Va invit la cafeluta,ceaiul de dimineata si va urez o vineri,13 cat mai norocoasa si lipsita de peripetii buclucase.
Aici fiind week-end si stand in casa (datorita unuei furtuni de nisip)nu ma astept la nimic spectaculos.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Luna, multumim
O zi buna tuturor!

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Cristina12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

#355;î]Luna, multumim pentru cafea! Cum te afecteaza o furtuna de nisip?
Lora, Claudiu este la bunica lui pentru ca eu stau sa invat, desi mi s-a scarbit. Cred ca exagerez. Azi mi s-a intors lucrarea cu niste modificari foarte mici pe care vreau sa le fac repede si poate apuc sa o si duc la legatorie, desi abia acum am citit ca e vineri 13. Poate ca voi amana pe luni. Iustina ce face?
Clau, am uitat sa spun, a fost in vacanta o saptamana si el ca si mine.
De pe 20 aprilie intru in ultima sesiune!
Irina[/b] sper ca esti mai bine.
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

am o intrebare:
sotia nu e asociat/adm. in SRL, dar SRL e constituit in timpul cas, fara stirea ei. Dupa ce a aflat a participat si ea cu bani(a lucrat inainte sa ramana insarcinata, dupa aceea a renuntat la job si lucra in cadrul SRL, dar fara carte de munca)..
Poate primi in caz de partaj o cota de contributie si din societate?
din dividendele sotului sau..?
multumesc..in caz ca aveti timp la o parere

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Cristina12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

buna fetelor. kriss din cate stiu eu are dreptul chiar daca nu este asociat sau administrator. atata timp cat srl-ul este facut in timpul casatoriei de ce nu ar avea dreptul.
eu sunt mai bine acum. am fost la control dr a zis ca e totul ok, sa astept primul ciclu si pot sa ma pun pe treaba. asa ca acu astept....
de luna viitoare imi vin si muncitorii la casa asa ca o sa fiu putin mai ocupata si banuiesc ca timpul va trece mai repede, dar nici bani nu voi mai avea.

Mergi la inceput

Irina, ma bucur sa aud vesti bune de la tine! Ce ai facut cu actele la casa? Cum ai reusit sa rezolvi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

cu putin scandal la notar am rezolvat. doar suntem in dulcea Romanie nu?

Mergi la inceput

Kriss iata ce spune Ion. P. Filipescu in Tratatul de dreptul familiei, editia V, an 2000:

"Consideram ca la constituirea societatii comerciale, chiar daca sotul sau sotii aduc aport social un bun comun, titlu de caloare, constituie bun comun a unui a din soti. Solutia rezulta din dispozitia potrivit careia contractul de societate trebuie sa arate, adica sa nominalizeze, aportul fiecarui asociat, in numerar sau alte bunuri si caloarea lor (art. 7, 8 don Legea nr. 31/1990 republicata). Aceasta lege constituie o lege speciala in raport cu codul familiei, astfel ca specialia generalibus derogant. Dar beneficiile realizate de sotul asociat prin societatea comerciala sunt bunuri comune potrivit art. 30 #351;i 31 din codul familiei."

Sper sa iti fie de folos.

Mergi la inceput

Scuze, m-am grabit si sunt multe greseli, in special c in loc de v, dar sper sa intelegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Buna dimineata!
Ce mai faceti? Noi am fost la Herculane si ne-am intors aseara, a fost f. cald si frumos!
O zi buna!
Eva, spor la invatat! Lasa ca o sa treaca si scapi!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput