Scafa

Scafa | Autor: principessa

Link direct la acest mesaj

Tot caut de nebuna pe net, inclusiv aici pe DC despre cum se construieste o scafa din rigips. In primul rand cred ca asa se numeste ceea ce am eu nevoie. Ne-am pus aer conditionat si as vrea sa maschez tubul ala d ela aparat care traverseaza camera intr-o chestie din rigips. Imi poate spune cineva cum se face? Ce materiale si scule am nevoie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai tu singura vrei sa faci asa ceva? Eu cred ca e cam greu, sunt niste cadre metalice pe care se aplica rigipsul- mie mi le-a lucrat un zugrav (alte scafe, ca tuburile de la aer conditionat eu nu le-am imbracat in rigips)
Exista si niste tuburi speciale de mascat cabluri, etc - poate e mai usor asa

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principessa spune:

Nu singura, cu sotul. Ma gandesc ca nu o fi mare lucru, de aceea ma interesau pasii care trebuie urmati in detaliu. Ca asa in mare imi imaginez. Stiu ca sunt cadre de metal care trebuie prinse de perete si in care vine prins rigipsul, dar ma interesa mai exact. Si da, cablul ala de la aer mi l-au ascuns mesterii intr-un pat de cablu, dar nu imi place, mai ales ca nu e pe toata lungimea peretelui camerei. Asta e.
Daca poti sa imi spui cum a lucrat mesterul... Mersi mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Nu m-am uitat, nu stiam cum sa scap mai repede de el...
Dar poate e cineva mai in masura pe-aici si mai priceput sa raspunda

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Draga mea ascunderea tubiulaturii de la aerul conditionat se face cu canal-cablu - asa se numeste -sunt un fel de cutiute de platic de diferite marimi, care ascund cabluri TV, fire dar si mai late pt. aerul conditionat. Ele pot fi date cu lavabil in culoare peretilor si ese gasec peste tot la magazine gen Bricostore, Praktiker. In mod normal firma care ti-a montat aerul cdt. ar fi trebuit sa faca ea treaba asta. Din pacate doar firmele mari si serioase fac treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Cred ca se poate face si de catre voi mai ales daca vrei doar o forma simpla. In principiu ai nevoie de rigips care se taie foarte usor cu un cuter. Profilele de metal, probabil niste UD si CD. Foarfeca de tabla pentru a taia profilul la dimensiunea dorita sau a decupa in zonele unde vrei indoituri. 2 sau 3 tipuri de holsuruburi: pentru prins profilele de perete, pentru prins profilele intre ele si pentru placa de rigips. Bormasina si surublenita din aceea cu acumulatori. Si eventual niste smirghel pentru a slefui placa de rigips la margine daca muchia nu iese dreapta. Poti intreba si pe forumul misiunea casa, unde pe mine m-au ajutat si cu schite despre realizarea tehnica, sectiuni, distante, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Pai daca faci o scafa in chisa de-a lungul unei muchii superioare a peretelui, iti trebuie profil de aluminiu pentru rigips in forma c, marimea cam 4cm pe latura. Cu asta construiesti sectiuni transversale ale scafei, cam 1buc/m liniar de lungime. Daca scafa e lipita si de perete si de tavan, sectiunea transversala din profil trebuie sa aiba 4 laturi. Pe latura care va fi asezata pe tavan si pe cea care va fi asezata pe perete, sectiunea asta dreptunghiulara se va fixa cu cate 2 holzsuruburi in dibluri de 8.

Deci:
1. se masoara lungimea scafei si se fac semnele pe perete si tavan din metru in metru (aproximativ pentru planele transversale in care vor fi date gaurile.
2. se dau gaurile in tavan, 2buc si in perete 2buc in fiecare plan transversal.
3. se pregatesc sectiunile din profil, dreptunghiuri sau patrate; unde vrei sa indoi profilul se cresteaza aripile laterale si dupa indoire in locul cu suprapunere se fixeaza (cu nituri daca ai cleste de nituit, cu suruburi autoforante daca nu)
4. se fixeaza sectiunile de profil la locul lor
5. se masoara si se taie placile de rigips
6. se fixeaza tot cu autoforante pe pozitie
7. se gletuieste, se vopseste, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principessa spune:

Miramar, am precizat ca deja cablurile alea de la aer sunt in pat de cablu care e exact ce povestesti tu. Nu ma intereseaza acest aspect pt ca nu imi place cum arata. Si chiar ne-am montat aerul de la o firma serioasa si foarte prompta, care au facut totul super ok, doar ca mie nu imi convine patul asta de cablu pe care l-au pus ei.
Multumesc mult de raspunsuri! Ati fost foarte prompte si la obiect. O sa il pun si pe al meu sot sa citeasca indicatiile date de voi si sa vedem cand ne apucam de treaba.
Mersi inca o data pt toti pasii de urmat pe care mi o-ati zis

Mergi la inceput