Inimioare de iulie-august 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 22
lulu75 spune:
emaaimee, sanatate multa lui Oani!
Luminita si
Andrei Tudor - iubirea mea (16 august 2005)
Album Andrei
www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii ingerasului nostru
ema.nu.ela spune:
salut!
irina,
eu crema de protectie solara acuma o dau doar pe bucatile neimbracate. depinde de tenul copilului eu pe-a mea o dau cu spf 30. acu daca s-a innegrit deja cred ca poti s-o dai si cu 20-25. asa exista si pe la 50 parca pt copii cu pielea f alba si mai sensibila. si sunt tot felul de firme. am vazut acum reclama misto la unele de la Avene care sunt speciale pt pielea atopica. eu am una de anu trecut de la Nivea Baby.
ema,
sanatate multa oanei!
irda,
si a mea zice tot felul de fraze dar nu cred ca le intelege f bine unele le repeta dupa noi...oricum e f haioasa.
noi cu mancarea avem un meniu f limitat pt ca a mea nu vrea decat: lapte, cereale solide, fructe (de toate), legume crude (rosii, castravete, ridichi), legume fierte (de toate in afara de cartof; in special brocoli si fasole dar musai sa fie bucati - deci nu piure), si carne la greu (pui, perisoare vita, ficat pui, peste).
asa ca noi avem programul de masa astfel:
la trezire (6-7): 300ml lapte + 1 biscuite grau expandat
la 10: 1/2 mar
la 12: cioarba de peste (luni), supa de pui (marti, miercuri), ciorba de perisoare (joi, vineri), pulpa de pui + ficat la gratar cu legume (sambata, duminica) + 1 felie paine + cateva boabe de struguri fara samburi
la 17: fructe crude diverse si uscate (stafide, caise)
la 19: pui/omleta fiarta + legume crude (meniul de-acuma: bucatele de piept de pui rece + 3-4 rosii cherry + 1 castravete + 1 ridiche)
la 21: 200 lapte + 1 biscuite multicereale expandate
eu paine ii dau doar intermediara sau neagra. masa de la ora 19 i-am bagat-o de vreo 2-3 zile pt ca in ultimele 2 sapt se trezea noaptea si tot bea lapte si-am ajuns la concluzia ca-i era foame.
daca ar manca si a mea lactate i-as mai da cascaval, branza, iaurt la masa de la ora 19. sau papanasi fierti, budinci, tot felul dar ea nu vrea. am incercat supa de rosii nu vrea. intr-un timp mai manca paste (un fel de budinca cu paste in care ii puneam si smantana si branza de vaci si fructe) dar acu nu mai vrea.
mamica de maria, 1 an si 9 luni
ema.nu.ela spune:
delia,
si socrul meu a fost bolnav in ultimele sapt si a fost cam nasol ca mie bona imi acopera doar 8 ore si a venit doar soacra-mea. acum am vorbit cu bona sa stea 11 ore insa vad ca nu prea ii convine desi acu un an mi-a zis ca ar fi dispusa...acu zice ca-i obositor...sa vad ce-o sa fac si eu.
eu cu bona de la inceput i-am prezentat fisa postului ca sa vada ce responsabilitati are s-o citeasca si sa-mi zica daca e ok. i-am oferit un salariu si am asteptat raspuns de la ea. am scris acolo tot ce vreau sa faca. si altceva nici ca face - acu depinde de bona unele cand doarme copilu mai fac curat de la ele dar nu te astepta din start la asa ceva.
a mea gateste doar de 3 ori pe sapt: luni, miercuri si vineri. asta pt ca oricum maria mananca putine feluri si n-are sens sa-i faca in fiecare zi. plus ca face mancare tare incet ii ia cate 2-3 ore. gateste cand doarme maria dupa masa de pranz pt a doua zi.
de vaccinuri ar trebui sa ma uit pe lista ca eu chiar nu mai stiu exact ce-am facut.
ema,
acum am citit de oani. inseamna ca are o enterocolita virala. hai ca se pune ea pe picioare. cand are si diaree la febra poti sa-i dai 10 picaturi nevralgin. altfel enterol, lapte special si rabdare c-o sa treaca. da voi de ce-i faceti asa des radiografie la plamani? eu stiu ca un dr bun isi poate da seama ascultand cu stetoscopul nu-i nevoie de radiografie.
febra mare are trei zile chiar sub antitermic dat la 4 ore? n-o lasa asa multe zile cu febra mare da-i antitermic la 4 ore alternativ si daca nu cedeaza dupa 2 zile si se simte rau e probabilitate mare de infectie. poate n-a fost antibioticul bun chiar nu stiu ce sa zic. sau poate dupa infectia aia fiind organismul mai slabit a luat enterocolita virala. sa nu uiti de baby biotics pt burtica! multa multa sanatate!!
hai ca eu m-am intins mult de sapt viitoare nu cred ca mai apuc sa intru ca-mi schimb serviciul. poate in wk desi nu prea ma lasa fata vrea multa atentie. mi se pare ca s-a schimbat e mai agitata, mai pusa pe ghidusii..dar imi place mai mult de ea asa.
mamica de maria, 1 an si 9 luni
valcampan spune:

Copilul meu e in spital la "Victor Gomoiu", internat de simbata seara. A facut febra 39 cu 9 i-am facut impachetari si m-am dus cu el la camera de garda. Bineinteles ca ne-au orpit acolo, am dormit chircita intr-un patut de copil si acum facem investigatii. Ziua David sta cu mamaie iar noaptea dorm eu cu el ziua fiind la scirbici. A mai facut un puseu de febra duminica dimineata 39 cu 2 iar azi la vizita doctorei avea 38 cu 2. Doctorita a zis ca are rosu in singe si ne-a pus sa repetam analiza de urina caci la prima urina i-au gasit nisip. Eu sunt obosita la maxim ma gindesc cu groaza la noapte cind iar voi dormi in patutul afurisit de spital. Pling mai mereu sunt darimata abea astept sa scapam de acest cosmar.
Irda vorbeai de auchan. inseamna ca stai pe lnga mine.
Lulu sa-ti traisca cheliosul cu ochisori albastrii !!!
Caldura v-a scos pe toate afara ? Ce faceti mamici ????
Poze cu noi la http://photos.yahoo.com/valy_david2005
Irda spune:
Salutare fetele!

Anca...multa sanatate Oanei mici si scumpe!
Emanuela......multumesc pentru raspunsul cu mancarea....la noi e un haos total, vad ca vi sunteti foarte organizati ...ceea ce e super!
Pupicim Maria isteatza!
Vali...sanatate multa lui David!Pupicei
Eu stau langa circa 13 de politie.....Auchanul e magazinul din "spatele blocului" pentru noi!![]()
Am fost la eco si ii bate inimoara lui grauncior! E ok pentru saptamana de sarcina! M-am mai linistit!
Pupicim copilasii si mamicile

Irda
cu
Daria 13 iulie 2005 si
6s+ 3z
Poze Daria 
mamini spune:
Anca, Vali, sanatate multa pt puisorii bolnaviori.
Lulu, sa va fie de bine si sa fiti sanatosi!
Irda, a mea papa de la borcan, aici sunt mincaruri gatite pt copii peste 1 an sau peste 1 an jumate: musaca, paste cu pui sau cu jambon sau cu peste, cu carne tocata, tocanite de legume cu carnita, rizotto, wok cu pui. uneori papa borcanele de bebe- conopida, brocolli. cu noi nu papa decit chiftelute sau crenvursti cu piure de cartofi sau legume fierte sau la cuptor. ii place spanacul cu unt, la ai mei a mincat loboda cu ficatei de pui, ou fiert cu piine si cascaval.
Irina, Ioana este SUPERBA.nu am mai apucat sa sun,cum spuneam domnisoara mea a facut o enteroviroza de toata mindretea, am ajuns cu ea lesinata, dupa 3 zile de vomitat si diaree si ne-mincat. acum, dupa o saptamina de bolit pot sa spun ca e bine, a fost si la gradi.
pupam
M
ema.nu.ela spune:
vali,
parerea mea este ca puteai sa-i faci investigatii si stand acasa: analize sange, urina. nu cred ca e bine sa stati in spital doar pt asta...mai ales ca acum e epidemie de varicela si alte viroze urata.
sanatate multa sa nu va intoarceti si cu alte boli!
irinabungau spune:
Irda, eu ii dau acum in perioada aceasta cu SPF 30 , dar cand vom merge la plaja si-i voi expune la soare parti mai sensibile, o voi da cu SPF 50. Nu conteaza marca, important este sa aiba un factor de protectie solara cat mai mare!!
Emaimee, ce rau imi pare ca Oani sufera, mititica de ea!!! Pupici multi si refacere cat mai rapida!!
Vali, multa putere sa treceti si peste greutatile acestea, pupam gandacelul sa se faca bine cat mai curand!!!
Mamini, imi pare sincer rau ca ati avut probleme, lasa ca avem noi timp sa mai vorbim la telefon!! Poate data viitoare trageti o fuga si pana in Constanta!!!
Va pupam,
valcampan spune:
Ema la fel m-am gindit si eu dar mi-a facut febra mare 39 cu 9 i-am facut impachetari si tot nu-i scadea febra si am fugit cu el la spital. Ieri o mamica si-a luat copilul acasa pe propia raspundere si au facut doctorii mare scandal.Stiu doar ca baietelul ei avea tot rosu in git ca si David dar tusea foarte des si cu intensitatea de nu puteam sa dorm noaptea. Au plecat ieri cu mare scandal.
Daviduta e ok vesel din nou, pus pe sotii si a devenit si mai mare rasfatatul. Diagnosticul pus de doctorita a fost rosu in git si trebuie sa repetam analiza de urina pentru ca i-au gasi nisip in urina. De simbata bagam la greu penicilina timp de 5 zile si sper ca vineri sa vina puiul meu acasa. Diseara voi dormi eu cu el aseara mi-a tinut mama mea locul caci eram frinta. Ma refac eu doar sa-mi tin baiatul in brate si imi revin pe loc. Multumim pentru incurajari.
Irda noi stam la Piata Trapezului.
Poze cu noi la http://photos.yahoo.com/valy_david2005
andre_ea spune:
Fetele, despre protectia solara cititi aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99214&whichpage=3 (de la postul Sabinei mai ales)
Sanatate multa puiutilor bolnavi!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'