aer conditionat

aer conditionat | Autor: giliola

Link direct la acest mesaj

V-ati montat aparat de aer conditionat? De care? Ce efecte are asupra sanatatii?
Locuiesc in Bucurestiul poluat si supraaglomerat, intr-un apartament de 2 camere situat la ultimul etaj, care vara se incinge insuportabil. Ma bate gandul sa montam un astfel de aparat, insa nu as vrea sa avem probleme de sanatate de la el si nici nu stiu ce ar trebui sa aleg. Mi-ar prinde bine ceva sfaturi.
Giliola, cu multumiri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

La 3 camere eu am 3 aparate. Vara trecuta a fost super cu ele. N-am racit dar am avut grija sa am 25-26 de grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliola spune:

quote:
Originally posted by grati.ela

La 3 camere eu am 3 aparate. Vara trecuta a fost super cu ele. N-am racit dar am avut grija sa am 25-26 de grade.

Prin urmare, conteaza ce temperatura setezi la aparat. Imi poti spune, te rog, ce capacitate de debit au aparatele tale (cati BTU/h? Si cam cati kw consuma aceste aparate? Se intampla sa functioneze toate in acest timp si daca da, nu iti sar sigurantele la tabloul electric?
Multumesc frumos pt raspunsuri :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia76 spune:

gratiela, ai 3 aparate in casa si o unitate de racire afara sau 3 unitati de racire separat? M-ar interesa si pe mine sa pun in 2 camere cel putin dar nu am unde pune unitatile de racire iar sotul meu zice ca nu sunt eficiente cele cu mai multe capete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai eu am 5 aparate distincte la 4 camere, ca a fost necesar si in bucatarie - unitatea exterioara e prinsa in afara, sub geamul de la camera respectiva/balcon, pe zidul exterior de bloc - imposibil sa nu aiba loc (se pot monta si in lateral, si pe balcon in exterior, etc).
Loc sigur se gaseste, insa daca aveti galerii pentru perdele sa aveti grija exact unde va monteaza partea interioara pe perete (daca este peretele cu pricina) - eu a trebuit sa le remontez mai sus, sa am loc de galerie (nu am vrut sa renunt la perdele sub nici o forma)

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Sigurantele nu mi-au sarit, ca am refacut toata partea electrica cu instalatii pe cupru (parca asa se zice) - dar poti intreba un electrician.
Au intre 7000-9000 BTU. E bine sa-ti calculezi cat iti trebuie pe spatiul respectiv. Maica-mea si-a montat la ea primul cu 12.000 BTU, pe logica ca o sa lase usa deschisa sa-i ajunga si la dormitor. Ulterior si-a montat si in dormitor unul, asa ca nu i-a folosit rationamentul.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

3 de 12000BTU. Camerele sunt obisnuite (18m2, 12m2, 11,6m2) dar cei care ne-au montat aparatele ne-au spus ca fiecare sursa de incalzire face sa-ti ceara mai multi BTU. Conteaza si cate pers. stau in camera. Oricum eu iarna am 24 de grade( ziua am programat la 22, noaptea 24) si ar fi fost penibil vara sa-mi fac sub 24. Cu consumul nu mai stiu dar nu folosesc toate aparatele in acelasi timp (1 sau 2 de regula) si in iulie anul trecut am platit 1,2mil lumina (fata de 600). Cat despre sigurante...da, daca merg 2 si ma apuc de calcat se supara.

Mergi la inceput