Romanii din Marea Britanie (13)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

quote:
Originally posted by cait

Fetelor am si eu o intrebare plecam maine la Londra pana luni si vroiam sa stiu care e cea mai ieftina varianta pentru biletele de metrou.Am auzit ceva de Oyster Card dar nu prea am inteles daca este folositoarea pentru 3 zile.Merci mult.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Sper ca nu e prea tarziu pt raspuns. Oyster Card e mai ieftin cu 50p pt o cartela de o zi, valabila pe toate liniile de transport in zonele 1-4. Un travelcard 1-4 costa 5.70 in mod normal iar daca iei pe Oyster costa 5.20.
Cartela Oyster insa costa 3lire. Asa ca nu iesi mai ieftin.
Cea mai ieftina varianta e in fctie de ce va trebuie voua un travelcard sau un bus pass.
Repet un travelcard pt o zi valabil in orice mijloc de transport in zonele 1-4 costa 5.70.
Un bus pass e valabil in orice autobuz, in orice zona, pretul nu-l mai stiu dar undeva la vreo 4 lire si el.

Calatorie frumoasa!

Mada, sanatate multa la fetita!
Cu mutatul si mie mi-e groaza acum, am vazut aseara o casa asa naspa...sper sa gasim si noi mai repede.

Ella, ma bucur ca ti-a iesit checul, n-avea cum altfel.
Eu folosesc la toate prajiturile (si fac foarte des) faina self raising, cea in punga albastru cu crem si nu am pb cu ea. Cozonacii au iesit f buni cu ea.

E vineri! Incepe weekendul!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Merci Motanik nu este prea tarziu si macar m-am lamurit.
O zi buna tuturor.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ella i-am luat la fata de rontait toate minunatiile care exista pe piata si nu ii prea plac ce am gasit acuma sa ii placa si sa mai roada e o linguritza din aia de silicon pt bebelusi ca si asa de mancat solide ea nu prea papa, macar roade linguritza.
Legat de analize stiu ca o doare daca o inteapa si etc dar eu is mai cu sange rece ca mama mea lucreaza la sectia de oncologie si eu practic am crescut in spitale si policlinici si am vazut destule chestii, uneori chiar urate de tot, deci nu ma inmoi asa usor. Si la vaccin cand am mers cu fata asistenta imi zicea mie sa nu plang ca sa nu sperii mai tare copilul si i-am zis sa nu isi faca griji. Si in timpul sarcinii cand imi lua sange imi tot zicea nenea ala sa ma uit la pereti sa nu lesin si etc si i-am zis stai draga calm nu patesc nimic, fa-ti treaba mai repede ca amortesc aici pe scaun.
Faza cu mutatul eu le-am tot zis ca na sa inteleaga ca si noi tre sa ne mutam si etc, faza e ca scuza lor era ca na nici ei nu au unde sa se duca si etc si nu am vrtu sa ma cert dar i-am zis la tipa de la agentie ca daca pe 7 casa nu e goala eu ma mut oricum ca nu am unde sa mai stau in locul nostru aici vin altii si nu vreau sa ajung in drum asa ca faca ce or vrea eu pe 7 astept casa sa fie goala, ca asa pasnica cum sunt ca mie nu imi plac conflictele si etc stiu sa fiu si al dracului si sa fac scandal cand ma calca pe coada (bine prefer sa nu dar daca sunt obligata i do bite back).
I-au iesit in final si dintisorii de sus se vad deja deci suntem mandra posesoare a 4 dintisori mici si albiciosi.
Legat de Luton eu si inainte de a intra noi in Uniune am plecat in Ro cand a murit bunicul meu in decembrie acuma doi ani si cand am iesit toti erau tare draguti si simpatici si vai sa aveti drum bun etc bla bla. Cand m-am intorsc cu toate ca aveam viza si toate actele in regula am dat peste un nene de culoare f "dragut" care vazand ca sunt din Ro s-a pus sa ma ia la 11 metri cu toate ca aveam toate actele in regula si mi-a pus o mie de intrebari si mi-a vb pe un ton care la ora 10 noaptea dupa un drum lung si obositor numai chef de figurile lui nu aveam. Si cand tot verifica hartiile mele ii zice al altul care era langa el m-am saturat de cei de genul asta, adik???? Anyway nu avea rost sa ma cert cu el ca riscam sa stau pana a doua zi dim sa ne tot certam si atunci am ales sa tac eu si sa raspund la cele nspe mii de intrebari pe tonul ala "placut" ca sa scap mai repede. Deja numai bagajele mele ramasesera pe banda aia.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Acum ca i-au iesit dintisorii poate se mai linisteste ca asta era durerea mare: pana sparg gingia. Urmatorii poate nu vor mai fi atat de durerosi.
Si pe mine ma enerveaza functionarii astia de la granita care se cred al doilea Dumnezeu. Acum cu intrarea noastra in uniune speram sa scapam de ei, dar se pare ca trebuie sa mai avem putina rabdare.

Fetelor, va doresc un week-end placut si cat se poate de insorit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Multumim ella, si tie la fel.

Fetelor, stiti ca acum ceva timp ma plangeam ca nu sunt mai multi romani pe aici? Acum mi-a dat Dumnezeu sa ma sature .
In week-end-ul asta se muta 4 (patru) romani in casa in care stau. Nu stiu ce e cu ei, se pare ca lucreaza undeva pe Gatwick, dar au si scoala... Ii astept sa se mute si o sa-i bombardez cu intrebari. Deci in afara de cei 5 romani de la hotel, carora le vin si rude la sfarsitul lunii, o sa aud si in casa mai multa romana. Un pic cam nasol pt imbunatatirea vorbitului meu in engleza...

Andra, planuri in week-end? pe unde te distrezi?

pupici

Mergi la inceput

Ella multumim la fel iti dorim si tie.
Mammy eu sincer sunt satula vreau sa scap de romani si de restul natiilor de pe aici. Nu ca as fi rasista, nu mai intelegeti gresit dar sunt satula de toate natiile e obositor cum stam aici si de romani is satula ca aici unde stam s-a umplut de tigani si de badarani nicidecum nu am dat peste oameni mai civilizati asa ca decat cu din astia mai bine fara.
Si ma enerveaza ca romanii de care am dat pe aici pana acuma sunt genul vai ce faci de unde esti din ro si apoi si cat castigi si din astea. Cand eram in Devon atunci abia asteptam sa ma intalnesc cu romani si etc de cand stau in Londra mi-a ajuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Mada, inteleg ce vreau sa zici. Seful sotului si sotia lui, romani din Brasov, nu sunt chiar genul meu, ba dimpotriva: iscoditori, profitori... Si as fi preferat sa ramana casa mai goala, sau cel mult inca una - doua persoane.

Pana una alta abia astept finala la 'Britain got talent' - eu tin cu fetita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza P. spune:

Buna seara tuturor! Scriu si eu dupa multa vreme.
mada, sanatate mult fetitei si succes la noua casuta! Lasa, macar stiti ca va mutati acolo si cinci ani, cu putin noroc, aveti casuta asigurata. La mortgage in zilele asea este foarte riscant sa ne bagam -cred eu care nu ma scald in bani- si inchiriatul ramane solutia ideala. Ati si gasit foarte bine la pret! Eu platesc atat pe o garsoniera in Londra, dar nu am vrut sa impart casa cu nimeni. Avem cunostinte care fac asta, si nu-mi place ce vad la ei.
Motanik, nu renunta la rezidenta si cetatenie, ma ales daca planuiti sa plecati. Nu stiti ce va rezerva viitorul si daca aveti ocazia sa beneficiati de un pasaport extra, nu ratati ocazia. Pasaportul British nu este de colo. Succes!
Am si eu o intrebare pentru mamicile de aici. Un prieten vrea sa-si aduca nevasta cu un family residence card, insa azi au aflat ca ea a ramas insarcinata! Aveti idee ce ajutor ar primi ea? Ma refer la ajutor medical si evident financial dupa nasterea copilului in UK?

Mergi la inceput

Gabitza multumim de urari! Ma bucur ca mai scrii si tu. Si noi am zis ca e bun pretul. Cei cu care stam acuma vai sunteti nebuni dati atatia bani si etc dar sincer prefer si sa am liniste decat sa imi mananc ficatii day by day. Si mai ales pt fata vreau sa aiba camera ei locul ei de joaca gradina ei etc.
Mai ea daca vine aici tre sa se inscrie la Gp si va primi NHS card-ul si va fi tratata bine pe timpul sarcinii nu cred sa fie pb bine depinde si de ce spital va apartine si legat de ajutor pt baby dupa ce naste poate aplica pt child benefit care acum e 60 lire pe luna si poate fi backdated pe 3 luni. Asta din cate stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Salutare si de la mine!
Am gasit si noi o casa perfecta pt noi, 2 bed cu numai 700 chirie pe luna, asta dupa ce zeci de agenti ne-au ras in fatza ca e imposibil pretul, am fost si la o agentie unde lucreaza o romanca si dansa a zis ca 700 e pret de 1 bed si ca va fi imposibil sa gasim 2 bed in banii astia...si uite ca am gasit. Ne mutam in 2 saptamani ca mergem intai la smotru duminica ce vine, atunci semnam si contractul. Of, sa ma vad mutata in casa.

Vroiam sa va intreb daca aveti careva telefon fix, net sau/si televizor prin cablu de la Virgin Media. Ma gandesc sa bag la noua casa pachetul de 30 lire cu fix, net si tv, desi avem si cutie pt tv si prindem destule canale cu ea..

Cam asa deci ne-am distrat noi in w/e, cautand case.
Vad ca se anunta ploaie pt saptamana asta, of of.

Va pup pe toate, Gabitzule vino mai des pe aici!
O saptamana usoara si frumoasa tuturor!

--------------------

Andra

Mergi la inceput