Romanii din Marea Britanie (13)
Raspunsuri - Pagina 22

ella_64 spune:
Motanik, tocmai am vorbit cu sotul meu. El a aterizat si pe Heathrow de curand si a putut intra in UK cu CI fara probleme. Sper ca vestea aceasta sa te linisteasca oarecum.
Probleme au fost in cazul nostru, care am aterizat pe aeroportul de langa Darlington. Aici nici el nu a putut intra pe baza CI si a fost nevoit sa arate pasaportul.

motanik spune:
Multumesc Ella.
De pe Luton zburam ca m-am zgarcit sa iau bilete la Wizzair cand British era cu doar 20-30 lire mai mult.
Sper sa nu avem probleme.
Ce faceti fetelor?
--------------------
Andra

ella_64 spune:
Sa speram ca nu veti avea probleme. Oricum Luton cred ca este ceva mai mare decat Teeside si pana acum or mai fi intrat in UK romani cu CI pe acolo.
Eu ma tot invart printre retete de dulciuri sa le fac baietilor un chec sau altceva bun sa mai uite de ploaia de afara. La noi parca este noiembrie, asa ploua. Abia astept sa se faca frumos din nou.

motanik spune:
Uite o reteta care nu da gres, e un chec f pufos si bun, original postata de Salmida pe Culinar:
Ingrediente:
6 oua
12 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri apa
1 lingurita praf de copt
9-10 linguri de faina
2 lingurite zeama de lamaie
coaja rasä de citrice, zahar vanilat, esente, cacao ...
Preparare:
1. Se separa albusurile si se bat spuma tare.
2. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste albus batandu-se in continuare (eu pun zaharul netopit, cand bat albusurile)
3.Se lasa cateva minute sa se raceasca si se adauga zeama de lamaie.
4. Se bate iar albusul panä se intareste.
5. Se adauga galbenusurile pe rand, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Ingredientele se adauga treptat batand albusul tot timpul.
6. Se toarna compozitia in forma sau in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina; sau se poate folosi hartie de copt.
7. Se pot opri cateva linguri din compozitie in care se adauga cacao (la 4 linguri compozitie - 1 lingura rasa cacao) si se toarnä deasupra amestecand usor la suprafata.
8. Se coace la 180-200gr C timp de 45-50 minute in functie de cuptor, incercam cu scobitoarea...dar pe cat posibil sa nu se deschida usa cuptorului in timpul coacerii
--------------------
Andra

motanik spune:
Sa ne aduci si noua!
La mine a plouat putin aseara, dar zapuseala tot e. Se pare ca de samabata incepe sa se mai invioreze cerul.
--------------------
Andra

cait spune:
Fetelor am si eu o intrebare plecam maine la Londra pana luni si vroiam sa stiu care e cea mai ieftina varianta pentru biletele de metrou.Am auzit ceva de Oyster Card dar nu prea am inteles daca este folositoarea pentru 3 zile.Merci mult.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

MissJJ spune:
Buna fetele!
Sorry da nu prea am apucat sa mai scriu ca sunt non stop inconjurata de cutii si saci si bubble wrap si banda adeziva etc. Ma doare mintea deja. Fata se simte mai bine dar tot cu gatutzul se chinuie ca astia nu au vrut sa ne dea antibiotic ca nu are puroi si atunci nu ne da antibiotic.
Sper sa ne treaca cat de curand.
Si azi am mai primit o veste bomba aia din casa unde tre sa ne mutam au rezolvat toate actele dar mai stau inca o sapt deci in loc sa ne mutam la sf lunii ne mutam dupa 6 iulie.
Morr urasc oamenii astia care nu pot sa dea o data si sa se tina de ea, eu cand zic la cineva ceva apai asa ramane nu ma tot schimb de la o zi la alta.
Legat de CI si aeroporturi si pe Luton se poate sa iti ceara pasportul. Un prieten bun de al meu a venit si a aratat CI si aia rapid sorry dar ne trebuie si pasaportul si el i-a zis pt ce? Pai nu putem sa va lasam sa intrati numai cu CI si noroc ca avea pasportul la el ca altfel creca statea prin aeroport. Cand iesi nu cer ei tare multe ca nu ii intereseaza pleci bun sa iti fie drumul cand vrei sa intri e pb. Asa ca Motanik mai bine te inarmezi cu acte si scrisori doveditoare ca altfel mi-e sa nu ai experiente neplacute.
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

MissJJ spune:
Ella, Cristina vreau sa merg cu fata sa ii facem toate analizele numai ca acum chiar nu putem ca na ne zbatem cu mutatul apoi daca ne mutam tre sa ma apuc de curatenie si varuit ca vin ai mei si tre sa rezolv dormitoarele rapid si apoi facem taierea motului la fata si vrem si noi starea civila sper sa reusim si apoi sa ne linistim oleaca si sa ne intram in ritm cu noile cheltuieli ca ne trebuie si masina de spalat acuma si mobila si na facem si curat asa ca is o multimea de bani. Si plus vreau sa ii fac si ei pasportul sa imi schimb si eu actele si abia dupa ce terminam cu toate astea speram de sarb de iarna sa reusim sa mergem acasa tot familionul.
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

ella_64 spune:
Mada, esti ocupata ca o albinuta, pe termen destul de lung. Imi pare bine ca fetita se simte mai bine. Incet-incet se insanatoseste ea. I-au dat dintisorii? Ma gandeam ca poate i-ai luat o jucarie din acelea de plastic mai moale care pot fi roase de copilasi, fara probleme. Ii mai trece starea de iritare de la gingie. Cred ca ai dreptate sa ii faci analizele dupa raceala pe care a avut-o, sa vezi si tu cum sta. Numai sa fii tare cand te vei duce cu ea acolo sa ii ia sange, ca astia mici te impresioneaza rau de tot cand ii vezi cum plang si se zbat. Eu i-am facut o data analizele fiului nostru cand era mic si am plecat plangand de la laborator. Plangeam amandoi, el plangea ca de ce l-au intepat, eu plangeam de mila lui.
Din cate spui si pe Luton se practica metoda cu controlul pasaportului. Probabil ca fiind un aeroport pe care aterizeaza curse mai ieftine vor sa controleze strict intrarea in tara a romanilor. Asta este discriminare clara, dar cui sa ii spui?
Cat priveste mutarea, si pe mine ma enerveaza oamenii astia care se folosesc de bunul simt al altora ca sa isi faca viata comoda. Cred ca daca ati fi pus voi piciorul in prag si ati fi insistat sa elibereze casa la termen, nu ar fi avut altceva de facut decat sa plece. Numai sa nu va duca din nou cu vorba si sa va lungiti asa cu mutatul inca o luna.
Iti doresc spor la impachetat si multa sanatate micutei .
Motanik, multumesc pentru reteta de ieri . A iesit un chec foarte bun, chiar si cu faina de aici. Eu folosesc faina de patiserie dar tot nu mi se pare la fel de fina ca cea trei nule de acasa. La chec merge, dar la cozonaci este un dezastru. Ma rog, prietenilor nostri le-a placut cozonacul, atunci cand l-am facut, ca nu stiau cum trebuie sa iasa. Mie mi s-a parut cam de nota 7 pe o scala de la 1 la 10.