Romanii din Marea Britanie (13)
Raspunsuri - Pagina 21

motanik spune:
Andrada, sper sa va placa! Daca mai ai nevoie sa te ajutam cu info, sa dai de stire!
--------------------
Andra

Andrada spune:
Multumesc Andra, o sa va scriu si impresii la intoarcere,
A
PS Marcu de abia asteapta sa mearga in London Eye si sa vada castele (acu vedem daca il lasa "mum")
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

ella_64 spune:
Motanik, e englez get-beget, din acela spalacit si taciturn de nu se poate. Parca ii tot ninge si ploua si e scarbit de toata omenirea.
Pe fiul nostru l-a consultat la urgenta un medic indian si am fost foarte multumiti de el. A si ascultat ce i-am spus noi, l-am rugat sa il asculte la plamani pentru ca el face complicatii pulmonare de obicei si l-a ascultat, ne-a explicat tratamentul. Ce sa iti spun, a fost ca doctorul nostru din Romania.
Medicul acesta indian este numai la urgenta, nu are cum sa ne consulte altfel. Si nu ai voie sa te duci la urgenta in log de GP. Pe mine nu ma deranjeaza nationalitatea medicului, atata timp cat stie ce face.
In sfarsit, din ce imi spuneti voi, se pare ca trebuie sa ma inarmez cu rabdare si sa fiu insistenta.
Va pup, dragele mele si va doresc o saptamana buna, plina de soare. La noi a fost ieri o zi superba. Azi ploua ca toamna, deh suntem in Anglia .

motanik spune:
Pai sa se urce si mum cu el, ca e usor, nu te ia ameteala, capsulele sunt inchise ermetic deci nu are unde sa se duca si urca atat de usor ca nu o sa va dati seama cand ati ajuns on top of the world.
Ella, cu siguranta tb sa mergi cu lectia invatata de acasa.
Pupici, la noi inca e soare si zapuseala, s-ar parea ca de maine pana vineri o sa ne ploua si pe noi si apoi e iar cald si frumos.
--------------------
Andra

Andrada spune:
Andra, "mum" tremura numai cind gugaleste imagini cu london eye (am o terbila frica de inaltimi).
Chiar ma uitam acu la Whispering Gallery de la St Paul-alta care o s-o pierd.
Marcu o sa fie extrem de "excited", ii place mult RP (received pronounciation) l-am mai lasat la desene englezesti si parca a mai vazut niste "doctor who",
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

mammy2706 spune:
quote:
Originally posted by mada_mxm
[br am fost cu ea la urgenta ca i=au aparut niste pete rosii pe tot corpul si dupa febra mare care a avut-o m=am temut sa nu fie meningita sau ceva si mi-au zis ca nu e si ca are rosu in gat si de aia a facut alergia asta e o reactie cica la febra si ca va fi ok. Acuma i-a trecut mai tuseste putin dar oricum as vrea sa ii fac niste analize sa fiu eu sigura ca e ok.
Mada, la un moment dat si baietelul meu a avut o criza asemanatoare. A facut febra timp de 3 zile, iar eu, crezand ca e de la dintisori, i-am dat doar medicamente usurele: calpol, panadol... sa scada febra. In momentul in care nu a mai vrut sa manance, si ii mai aparusera si bubite pe corp, am fugit la doctor. S-a dovedit ca era rosu in gat iar bubitele erau o alergie la medicamente (am banuit panadolul) - au trecut in 2 zile maxim cu peritol (e un antialergic). Iar gatul a trecut cu antibiotic.
Sper sa vii cu vesti mai bune data viitoare - sa va faceti bine bine (cum zice fi-miu). Apropo de el, a avut 2 saptamani pline de vizite la doctor + orl; si acum, chiar daca ia trecut raceala, se pare ca trebuie sa-i scoata polipii.

motanik spune:
Salut, am uitat sa va spun ieri, stiti ca cei care nu au obtinut extensie de viza pana in 1 ian 2007, nu mai pot aplica pt ILR pana la 1 ian 2012?
Ca si cum anii petrecuti aici inainte de 1 ian au fost stersi cu totul.
Daca ati obtinut insa extensie, cum e cazul nostru, puteti aplica pt ILR cand se implinesc 5 ani aici.
Astia sunt tampiti de-a binelea, cei mai multi prieteni ai nostri sunt in viza de 3 ani inca si pt ei abia de la 1 ian a inceput numaratoarea pt 5 ani pana la ILR.
--------------------
Andra

ella_64 spune:
Nu stiu daca sunt tampiti sau sunt hotarati sa restranga foarte mult numarul strainilor rezidenti in UK.
Cred ca asta se intampla din cauza isteriei din mass-media.
Nu stiu daca voi ati patit ce am patit noi la intrarea in UK, dar mi se pare relevant pentru tendinta catre control a autoritatilor.
Stiti si voi ca legea UE iti permite sa calatoresti pe baza CI. Bun, cand am plecat de Paste acasa, am iesit din UK pe baza CI, toti trei. Cand ne-am intors, eu si fiul nostru am venit mai tarziu. La iesirea din Romania si la imbarcarea in Amsterdam, am aratat CI si nu am avut absolut nici o problema.
Cand am ajuns la aeroportul nostru am aratat CI si am primit intrebarea: aveti si pasapoartele, pentru ca sistemul nostru nu poate citi CI? Deci cand am iesit din UK, sistemul a fost capabil sa citeasca CI. Atunci cand am intrat in UK, sistemul a avut o problema si era incapabil sa citeasca CI. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca am fi avut o totala incredere in ceea ce spune UE si am fi luat la noi numai CI? Am fi ramas la granita UK, ca in Terminalul?
Norocul nostru a fost ca nu mai credem de multa vreme in limba de lemn europeana si in discursurile privind drepturile omului, cam de cand am vazut ca sunt numai vorbe goale, si aveam la noi si pasapoartele.
Asa incat nu ma mira ceea ce spui tu, Motanik.

motanik spune:
Ella, nu ma speria, noi mergem in august acasa numai cu CI caci pasapoartele le trimitem la HO.
Nu am mai auzit de astfel de probleme pana acum, toti cunoscutii care au intrat cu CI au fost ok, nu li s-au pus intrebari. Sper sa fii caz singular.
Daca e sa puna cineva intrebari cred ca gura mea mare nu o sa taca, iau pt orice eventualitate copii ale paginilor din pasaport si a scrisorii de la HO care confirma perioada in care tb trimisa aplicatia pt ILR.
Cat despre restrangerea rezidentilor, Ella, s-au gasit sa restranga doar cu romanii si bulgarii ca alte natii nu intampina nici o pb cu aplicatiile. Home sweet home dar nu pt noi.
--------------------
Andra

ella_64 spune:
Eu te sfatuiesc sa iti iei toate masurile de precautie pe care consideri ca le poti lua, ca sa fii ferita de surprize neplacute.
Poate ca ceea ce ni s-a intamplat noua a fost doar o problema locala, pe Durham Tees Valley Airport. Poate pe Heathrow nu se va intampla asa ceva. Eu va doresc din tot sufletul sa nu se intample.
Ai dreptate in privinta rezidentilor. Poate este vorba si de atitudinea guvernelor noastre. Nu stiu, nu imi mai dau seama unde ar trebui schimbat ceva. Am obosit sa ma simt vinovata pentru ca sunt romanca.