Romanii din Marea Britanie (13)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna fetelor!

Ella, pe la noi vremea e... ca in Glasgow. Adica ba ploaie, ba soare...nu prea poti sa mergi nicaieri fara umbrela sau hainita cu gluga. Si bate vantuuuul... Nu e frig deloc, dar nici temperaturi din alea ridicate cum se preconizeaza. Desi in ziua de azi, cu schimbarile astea de mediu...cine mai stie?

Noi stam cam la 7 ore de Londra, cu masina. Oricum, in Glasgow se organizeaza intalniri intre romani cam in fiecare luna...toata lumea e binevenita.

Va doresc un bank-holiday week-end frumos

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

E bine ca se organizeaza intalniri asa des. Chiar daca nu te poti duce mereu, macar stii unde poti auzi limba materna. Probabil ca in Glasgow sunt suficient de multi romani.
In Darlington nu sunt alti romani in afara de noi. Recent am cunoscut o familie de romani care locuieste destul de aproape de noi, cam la o ora distanta cu trenul catre partea estica a insulei.
Trebuie sa le facem o vizita . Sunt tineri si draguti si reprezinta o variatie placuta in multimea de englezi care ne inconjoara .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Hello!
In sfarsit a dat soarele si pe strada noastra! Nu vreau sa vina canicula dar nu-mi place nici frigul de zilele trecute.

Vroiam sa va intreb: voi ca ce lucrati? sau care a fost primul vostru job in UK? Trebuie sa-mi gasesc neaparat ceva de munca, dar nici nu stapanesc foarte bine engleza si nu stiu sigur daca am dreptul sa muncesc aici. Mi s-a spus ca trebuie sa aplic cu BR4 dar sotul meu nu a aplicat cu BR1 (si nu are cardul de acces) are permis de munca obisnuit.
Voi ce stiti?

C

Mergi la inceput

Buna Mammy,

La noi nu se zareste pic de cer senin si s-au anuntat temperaturi de 1 grad la noapte . Cred ca vine iarna inapoi.
In privinta locului de munca, situatiile sunt amestecate.
Eu, de exemplu, nu am reusit sa imi gasesc nimic permanent de lucru pana acum. Am avut oferte temporare in domeniul meu. Am aplicat si pe alte domenii dar probabil nu ma nimeresc cu cv-ul pe cerintele lor.
Daca sotul tau are work-permit, tu poti lucra oriunde in baza permisului lui de munca pana la expirarea lui.

Mergi la inceput

Ella, tocmai ce am vazut previziunile meteo si pe la voi se anuntau "dushuri". Uite sa uiti de vremea urata.

In privinta domeniului de munca, nici nu ma gandesc ca voi putea lucra ca si economista aici. Ma gandeam la ceva mai putin pretentios pana imi dau drumul la vorbit. Impartim casa cu niste englezi, si vorbesc cu ei, dar am cateodata niste crize de amnezie si uit unele cuvinte usoare (pur si simplu nu-mi puteam aduce aminte cum se zice la sifonier, si doar am vazut Narnia).

Mergi la inceput

, multumesc pentru floricele, mammy.
Cat priveste faptul ca esti econimista, eu in locul tau as face niste cursuri de contabilitate sau alt domeniu de genul acesta (scuze, dar eu nu ma pricep prea mult la studii econimice - sunt biolog) si apoi as incerca sa ma angajez. Eu cred ca ai mai multe sanse daca termini aici vreun curs de specialitate. Poate chiar si unul de 1 an pentru inceput, ca sa te familiarizezi cu sistemul lor. Am vazut multe anunturi pentru contabili, mult mai multe decat pentru biologi.
Cat priveste limba engleza, te inteleg perfect. Si mie mi se intampla sa uit unele cuvinte. Cel mai neplacut este atunci cand te afli in mijlocul unei conversatii. Dar incerc sa definesc cuvantul uitat si ii intreb direct pe cei cu care vorbesc. De obicei se amuza putin si imi spun. Pe masura ce vei sta aici si vei vorbi mereu limba asta, te vei obisnui sa gandesti in engleza si sa vorbesti.
Uite si pentru tine o floricica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mamy, eu te sfatuiesc sa cauti joburi de office junior intr-un birou de contabilitate, desi jobul e simplut si faci ce face o secretara, inveti cate ceva despre contabilitate aici si apoi poti cauta ceva in domeniu, daca nu cumva vor vrea chiar respectivii sa te promoveze ca accounts assistant.

Eu mi-am gasit destul de repede jobul (receptionist) acum 2 ani si jumatate dar in Londra posibilitatile sunt nenumarate.

Cat priveste engleza, cred ca ni se intampla tuturor, dar ai sa vezi ca in timp vei gandi automat in limba adoptata daca trebuie sa o folosesti cel putin 8 ore pe zi la job.
Sotul meu a invatat engleza singur, aici, nu stia o boaba cand a venit si prietenul cel mai bun i-a fost televizorul cateva luni. Acum nu are probleme. Asadar, cat mai multe emisiuni si filme fara titrare sau dublura.

La mine a plouat si duminica si ieri iar azi intre doua reprize a iesit si un soare cu dinti. Gata, vreau caldura, nu rau sa scoatem limba dar mi-a ajuns ploaia pt primavara asta.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Nici mie nu mi-ar strica putina vara. Poate nu de azi, dar macar de la 1 iunie incolo .

Mergi la inceput

Ella, Andra, multumesc pentru sfaturi. E un colegiu aproape (in Crawley) si o sa incerc sa urmez niste cursuri.

Eu vreau caldura joia viitoare (nu ma intereseaza ce temperaturi, dar sa fie peste 20). Ne serbam 4 ani de casatorie si nu as vrea sa stau in casa. In plus, sotul mi-a promis o surpriza...

Mergi la inceput

Mammy, sa fiti sanatosi si fericiti in continuare!

Si sa aveti cea mai buna vreme posibila.

Mergi la inceput