Romanii din Marea Britanie (13)
Raspunsuri - Pagina 10
ella_64 spune:
Cred ca este vorba si de pasapoarte romanesti. Noua ne-a spus clar notarul ca vom avea nevoie de procura pana cand copilul implineste 18 ani, indiferent daca are si cetatenie britanica. Atata timp cat nu renunta la cetatenia romana avem nevoie de procura.
Oana,mai repede ii facea o procura la Ambasada romana si i-o trimitea prin posta rapida.
_
Get busy living or get busy dying.
motanik spune:
Crystina, salutare! Mergem in august in .ro pt 2 saptamani, desi aplicam si pt rezidenta si vom merge cu buletinele doar.
Tu ce mai faci?
Salutari fetelor, ce ziceti de ziua asta super calduroasa? Pacat insa ca pt bank holiday se anunta ploicele si temperaturi de 13-15 grade.
--------------------
Andra
cristina1974 spune:
Salutare, fetelor!
Vad ca v-a zis Oana ce mi s-a intamplat.Mi se face greata, da' tare de tot.JUR ca nu mai vin in Romania cu pasapoarte romanesti.De fapt, poimaine vine Kaveh aici, in Romania, sa-si recupereze familia, si aduce pasaportul britanic,al meu si al iasminei, iar cele romanesti isi vor da obstescul sfarsit probabil in cosul de gunoi al maica-mii.
Mai fetelor, ma simt ca o prizoniera in r....l asta de tara. Multumesc lui Dzeu ca nu mi-a dat prin cap sa-i facf cetatenie romana si Georgiei,ca aveam si alte belele. M-a apucat patriotismul numai la iasmina, ca aveam mai mult timp atunci.
Aveti grija, daca vreti sa plecati cu copiii in Romania fara sot,mai bine faceti rahatul ala de procura, ca cei de la Otopeni nu sunt in stare sa gandeasca, sau pur si simplu traiesc sa te vada disperat. Asa eram eu cand ma gandeam la 400 km inapoi, spre iasi, cu un copil de cinci luni si jumate care nu mai putea de oboseala si cu inca unul dde patru ani si jumate care plangea non stop. In cazul in care sotul nu are nici o legatura cu romania, cum e si cazul meu, nici nu va mai pierdeti timpul pe la ambasada romana. Trebuie sa mergeti sau sa trimiteti prin posta declaratia, in engleza, spre autentificare, la Foreign Office and Commonwealth ( nu garantez ca asta e ordinea cuvintelor, ca nu mai tin minte).Taxa e de 27 de lire, insa trebuie sa faceti asta din timp, pentru ca lista de asteptare e lunga. Sfatul meu e sa faceti asta, sa nu patiti ca mine, Doamne fereste.ca uite asa mi s-a pus o pata cat China de mare pe romania asta,ca nu mai imi trebuie mult timp de acum incolo.
In rest, ce sa va mai zic? fetele sunt ok, insa cea mare plange mereu ca ii este dor de casa. Georgia gangureste deja,ea este singura care nu are nici o problema. In rest, eu simt ca ma urc pe pereti,Kaveh plange si el de dorul nostru, Iasmina vrea si ea acasa,mereu imi spune asta.... Si toate din cauza capsomanilor romani,care scot legi fara sa gandeasca macar o secunda.
Hai, ca va las aici. Numai bine la toate!
Cristina, Iasmina si Georgia
cristina
ella_64 spune:
Cristina, imi pare rau ca ati avut problemele astea. Stiu cat de frustrat te simti in situatii de genul asta; parca nu esti la tine acasa ci intr-o inchisoare. Si eu am trecut prin aceeasi stare de spirit cu privire la procura asta.
Va doresc multa sanatate si nervi tari .
_
motanik spune:
Cristina, iar probleme? Of, sper sa scapati mai repede si sa va intoarceti cu bine aici. Pupa fetele frumoase!
--------------------
Andra
Luna1 spune:
Cristina imi pare rau de ce ati patit.
Ca sa ma lamuresc si eu, am inteles bine: nu conteaza cetateniile (ma gandesc ca oricum nu au cum sa verifice in cateva minute la vama) daca circuli pe britanic romanii nu se ating de tine, iar pe british nu-i intereseaza procuri sau mai stiu eu ce. E corect?
Situatia mea: cel mare cetatean roman dar vom scoate britanice in noiembrie la anul, iar cea mica cred ca va fi doar englezoaica pt ca n-am nervi sa merg pe la ambasada. Insa la cel mare vreau sa-si pastreze si catatenia romana.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
cristina1974 spune:
Fetelor, mersi mult de incurajari!
Andra, dupa cum vezi, iar probleme.....Of, de s-ar termina mai repede,ca nu mai pot. Da' imi scot eu parleala in iulie , in Madeira, si in august, in State.....Si, oricum, o sa-mi creasca inima cand o sa vad pasapoartele alea nenorocite la gunoi...
Luna, fii atenta: daca vii in Romania cu copiii,du-te din timp acolo si fa minunea aia de procura din partea sotului. este exact cazul meu.Eu am venit, din bun simt sau mai stiu eu ce a fost in capul meu, cu pasapoartele romanesti9 pentru mine si pt Iasmina). De altfel, venirea in Romania era singurul motiv pt care le-am pastrat.Sotul...cetatean britanic,fara nici o legatura cu Romania. Si, uite asa, nici nu au vrut sa auda cei de pe aeroport. A fost saracul si la ambasada romana, ca asa mi-au spus nenorocitii aia de la Otopeni. Acolo, dupa o coada de i-a venit rau, i-au zis ca el nefiind cetatean roman, nu are ce cauta acolo. Si dde acolo l-au trimis la biroul de care va spuneam,numai ca el a preferat sa se urce in avion si sa vina sa ne ia pentru ca altfel dura prea mult.
Deci,atentie mare, fetelor,daca nu vreti sa va perpeliti ca mine cu copiii prin Romania.
A,si sa nu uit: la iesire din UK, britanicii nu au avut nimic de omentat in privinta Georgiei,care avea numai pasaport britanic si nici un fel de consimtamant din partea lui Kaveh.
cristina
Luna1 spune:
Ok, mersi Cristina, m-am lamurit, deci cum obtin britanicile uit ca mai exista cele romanesti.
Tare rau imi pare de ce ati patit. Imi dau seama ce dezamagita ai fost.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
cristina1974 spune:
Luna, ti-am vazut pozele. Arati foarte bine, iar burtica,...nu mai zic. sa ai o sarcina usoara in continuare si o nastere asa cum ti-o doresti:rapida si usoara.Iar bebelina sa-ti fie sanatoasa,cuminte si sa creasca mare asa cum creste si a mea,adica fara sa-mi dea nici cea mai mica bataie de cap.
Unde stai?
cristina
lau10 spune:
Cristina, imi pare rau sa aud ce ai patit. E intr-adevar o bataie de joc, dar ma rog, pe de alta parte se intampla atatea incat nici ei nu mai stiu ce legi sa ma bage ca sa opreasca nenorocirile care se intampla.
O intrebare te rog, eu acum pe ste 3 saptamani plec in Romania cu fata mea sa o duc la bunici. Eu merg cu pasaportul romanesc dar ea are spaniol. Vom avea probleme la vama? Sau numai pt copiii care au pasaport romanesc trebuie procura?
Multumesc mult