*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (47)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Ella, nu ai pm-ul activat asa ca te intreb pe forum - tu ai inteles cum e cu plafonarea la 12 salarii minime pe economie pentru pre/post natal? Era o cearta - ca nu poti lua mai mult de 85% din 12 salarii minime pe toate cele 126 de zile / sau ca nu poti lua mai mult de 85% pe luna
Eu nu am inteles nimic - si nici un ma pricep deloc.
Nu stiam de completarea pentru 6 saptamani. Si ce se retine din brut - 9.5% + 6.5% sau numai una dintre cele 2 taxe?

Anca 31+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu26 spune:

numai cand ma gandesc la nebunia cu alergatura pentru si dupa acte...ma iau fiorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu26 spune:

Amely eu am luat o pernutza pentru gravide care ar fi buna si la alaptat de la un binecunoscut magazin virtual. am dat 110ron pe ea si pana acum a facut toti banii...dorm foarte bine...mai putzin in noptzile cand ma doare una alta sau cand ma loveste fii'mea ca are chef de joaca sau ca nu-i place cum stau
Balansoar pt bebe sau pentru tine la alaptat? Daca vrei pentru tine iti pot da o oferta a unui nene de la care am luat eu din lemn masiv si la pretz mai mult decat acceptabil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Buna ziua, fetelor!

Am pierdut mesajul anterior dar il rescriu acum!

Mor de suparare! Pana acum ma laudam ca am luat doar 5,5 kg si de cateva zile ma tot umflu si azi cantarul arata 7kg in plus spre 8. E posibil in 3 zile? Gafai si respir mai greu! Obosesc mai repede! Mi se umfla mainile si picioarele ! E drept ca am avut o saptamana mai agitata si obositoare ... dar ma sperii!

Kay, ia-o mai cu calm! Trebuie sa fii mai relaxata (pentru tensiunea ta si pentru bebelina). Noi suntem alaturi de tine!

Andrada, tare dragute glumitele... eu sunt leu!

Merg sa stau nitel intinsa si cu picioarele mai sus pe o perna. Vorbim mai tarzior! Pupici!

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 32+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

quote:
Originally posted by poohy

, nu ai pm-ul activat asa ca te intreb pe forum - tu ai inteles cum e cu plafonarea la 12 salarii minime pe economie pentru pre/post natal? Era o cearta - ca nu poti lua mai mult de 85% din 12 salarii minime pe toate cele 126 de zile / sau ca nu poti lua mai mult de 85% pe luna
Eu nu am inteles nimic - si nici un ma pricep deloc.
Nu stiam de completarea pentru 6 saptamani. Si ce se retine din brut - 9.5% + 6.5% sau numai una dintre cele 2 taxe?

Anca 31+

poze
bebelusa

pai cred ca e de interes si pentu celelalte fete...

cu plafonarea e simplu : te uiti in contractul colectiv pe 2007, acolo scrie ca sal minim pe 2007 e 440 RON insa exista acolo un coieficient cu care se mareste acest brut in functie de pregatire/studii.

Io ma incadrez la studii superioare, deci pt mine minimul brut este 440 x 2 (asta e coieficientul), deci 880 ron.

OUG care reglementeaza indemnizatia de maternitate, plafoneaza intr-adevar la 12 salarii brut minim /lunar , deci ar trebui sa ai un salariu mai mare de 105 milioane ca sa nu poti lua 85% din brut;

In ceea ce priveste retinerea, procentul corect e 6.5%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Motannel, eu stiu ca acum nu neaparat ne ingrasam caci mancam si ne umflam pt ca incepem sa retinem mai multa apa in corp!Si eu am patit ca tine:azi aveam 61kg si peste 3 zile aveam 64kg!Insa peste alte cateva zile am revenit la 61 kg!Nu stiu cum si de ce......dar asa patesc de un timp:ba pun pe mine, ba slabesc!Nu mai inteleg nimik!Oricum eu incerc sa nu depasesc 65 kg totusi!Acum am deja 63kg!

Amely, foarte frumos ai punctat problemele !Exact asa se intampla si la mine!Cred ca ni se trage de la stat acasa si lipsa de ocupatie!Astazi, de ex, am innebunit in casa!M-am invartit prin casa ca un leu in cusca!Nu stiam ce sa-mi mai gasesc de facut!Si de TV nu aveam chef......Apropo, voi cu ce va ocupati timpul pe acasa?

Alyna 33+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

saru`mana mult, fetelor ! m-am mai inveselit putin, am fost la facultate, m-am intors... chris, acum caut poezia !!! o citesc si-ti zic daca mi s-au innodat lacrimile in barba !!! dideip, mult ! am zambit la mesajul tau ! primul zambet din suflet de azi ! sa-ti traiasca sotul si sa stii ca la tine ma gandesc cand nu mai am putere : "cum poate dom`ne Paula sa le faca pe toate si eu nu???" !!!

eu iau foarte in serios problema cu tensiunea si nu ma enervez nici un sfer din cat m-as enerva daca nu as avea probleme, dar ajungi la o limita !!! imi iau constiincios medicamentele si ma odihnesc, nu plec urechea la majortatea prostiilor, dar cand nu mai pot, nu mai pot
!!!

va multumesc mult de tot pt toti -icii, pt toate vorbele bune si toata caldura pe care o simt venind de la voi !

oana 27 cuSonia
mami,tati si Sosonica

rosioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Alyna, multumesc petru raspuns! Cred ca daca toate experimentam aceleasi senzatii ma mai linistesc... altfel ma panichez... desi nu am avut o sarcina cu probleme! Sper sa o inchei la fel de usor si frumos!

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 32+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Chris, am zambit !!! multumesc mult, mi-a dat asa o stare... nu stiu cum sa-ti explic ! acum citec poezii si mi-e bine ! multumesc !
p.s. ii citesc si Sosonicii si ii plac !!!

oana 27 cuSonia
mami,tati si Sosonica

rosioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Kay, ma bucur ca te-ai mai inveselit un pic!Ai grija de tine, da?E cel mai important!

Motannel, pentru putin!Eu dintotdeauna am avut o obsesie cu kg in plus(desi nu am fost prea grasa sa zic asa) insa am tinut sa arat bine mereu!Si...iti dai seama acum......cum ma simt!Dar am ambitie sa slabesc dupa si sa revin la cele macar 49 kg care le aveam inainte de sarcina!

Alyna 33+cu

Mergi la inceput