*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (47)
Raspunsuri - Pagina 18
poohy spune:
Liviana, multa sanatate pentru Matei
si merci pentru link!
Mie nu imi vine sa cred ca se da 85% pentru 2 ani... Poate numai sa creasca pentru pre/post natal. Sau pentru CIC de la 600 la 85% din salariu mediu (cat o fi). Dar articolul e cam ambiguu si nu inteleg.
Nu am inteles nici cum e cu plafonarea, asa ca astept si o sa vad cum o sa fie - si asa nu pot sa fac nimic, de ce sa ma stresez.
Oricum, nici asa nu as sta 2 ani acasa - dar ar fi mai bine pentru cele 6 luni. Mie deja mi se fac mici aluzii - daca nu vin inapoi in august septembrie 
. Seful al mare e din state si la ei cu concediul e mult mai rau decat la noi...
Eu am vazut pompa cu recipiente/biberon cadou/tetine cu 240RON in Cora, cu aproape 300 la magazinul de bebei de langa Cora (Pantelimon) si cu 200 la baby expo - de unde am si luat.
Deci asta pe care am luat-o eu a fost mai ieftina la expozitie (am vrut eu sistemul de stocare VIA). Parca si Ella zicea la fel
Nu am vazut pompa aia cu 150 ron...
As vrea si eu sa ii iau saculet de dormit, dar sotul e total impotriva. Insa il dau eu pe brazda 
Anca
31+ 
poze
bebelusa
Alyna24 spune:
Andrada, vroiam sa zic de fapt exact ca tine!Ca pana la urma cu toate epiduralele din lume si altele.....depinde mult de fiecare persoana in parte si de fiecare sarcina!![]()
Eu pompa de san nu mi-am luat!Am una de la o prietena in caz de ceva si daca o fi nevoie de una electrica, etc....atunci imi voi lua atunci!Stiu ca sora mea nu prea a folosit, ca se chinuia mai mult asa ca......si asta depinde de fiecare!
Alyna
33+cu
lbelciug spune:
Poohy, in 2002-2003 asa era legea: 85% din venit, indiferent de cat aveai salariu. Ar fi bine sa se fi aprobat legea in formatul asta nou, dar ca si tine, sunt inca pesimista... Si seful meu e din US, dar cata vreme noi traim in Ro, trebuie sa se respecte legea de aici. In Contractul Colectiv de munca scrie clar ca nu au voie sa te concedieze (parca pana face copilul 2 ani). Eu sunt hotarata ca la intoarcerea din CIC sa solicit 6 ore pana face BB2 2 ani. Am o colega in situatia asta care e cam timorata pe tema asta, insa eu o incurajez spunandu-i ca legea e de partea ei si ca trebuie sa ceara ce i se cuvine.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
30s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
dideip spune:
Salutare
ce mai faceti, active ca de obicei.
Acum am reusit sa va citesc si incerc sa va raspund pe cat posibil la toate
DidiAlex se vede ca nu o cunosti pe Kay, este rasfatata noastra(a fetelor din Buc care s-au mai intalnit din cand in cand
)si este ca un copil care cere tot timpul mangaieri si sa fie ocrotita, este un copilmai mare
.Il iubeste foarte mult pe Alex si isi doreste foarte mult sa stea numai cu el[ehehehehe tineretul din ziua de azi]
Apropo Kay a aflat tati ca esti insarcinata?????Eu te inteleg in privinta curateniei(eu am avut 3 pers care faceau mizerie si niciunul curat)si incearca sa nu te mai superi din orice ca se intristeaza si sosonica.
Multumesc tuturor care mi-au urat
sotului dar sunt un pic suparata pe mine deoarece ieri mi sa pus pata si m-am certat cu el(bineinteles din prostia mea)si nu am mai vb deloc cu el(de aseara)si astazi saracul si-a taiat degetul (cel mare si are 5 copci, a trecut pe langa tendon)la servici si nu ma sunat sa ma sperie dar in schimb ma sunat sora mea(crezand ca eu stiu deja)si m-am simtit asa de vinovata ca imi venea sa ma urc pe pereti. In ultimul timp ne merge foarte prost absolut tot ce incercam sa facem(TOATE BUBELE IN CURUL BABII MELE)Dar trecem noi si peste asta.
Ramona7 bine ai venit printe noi, sarcina usoara in continuare
Paula
34+
poze
poze bebe
Alyna24 spune:
Didiep,
!
O
pt tine si sotiorul tau!Sa se faca bine la degetel!
Si stai fara griji ca se pare ca toate suntem din ce in ce mai nervoase!Si cam exageram in perioada asta!Singura problema este ca ei trebuie sa ne inteleaga si este cam greu se pare pt ei!![]()
Alyna
33+cu
poohy spune:
Dideip, La Multi Ani
si multa sanatate sotului!
Eh saracii trebuie sa rabde acum... Ce mai pateste si sotul meu cateodata
Dar e obisnuit ca deh, scorpionel am fost si inainte de sarcina
Liviana, nici nu se pune problema de concediere... La cate cursuri/blah blah despre etica trebuie sa suportam :))) Sunt doar intrebari subtile, ca ne intrebam cand vii ca daca vii in septembrie poti sa faci X, ca pastram legatura - nu, nu ca sa lucrezi, dar ca sa te informam ce se mai intampla la servici :)) In nici nu caz nu ar putea sa ma concedieze, nici daca stau 2 ani :) Deci eu pot sa le ignor cu brio. Ceea ce si fac, si stiu ca nu o sa ma afecteze cu nimic. Avantajul unei companii multinationale cu reguli stricte.
Eu cred ca o sa incep sa profit de cele 6 ore incepand de pe 14 aprilie - m-am inscris si eu la cursul de la euroclinic de ingrijire bebel. Asa ca o sa ma evapor de la servici in fiecare vineri de pe la 4 ;)
Nu am gasit decat asta
www.guv.ro/presa/afis-doc.php?idpresa=53882&idrubricapresa=&idrubricaprimm=&idtema=1&tip=2&pag=1&dr=" target="_blank">link, dar nu are nici o legatura...
sedintele de guvern:
www.guv.ro/presa/afisare-presa.php?idtema=1&tip=2" target="_blank">link2, dar nu apare sedinta marti
Anca
31+ 
poze
bebelusa
ramona7 spune:
Datele cerute:
UM (ultima menstruatie): 16 sept 2006
DPN (data probabila a nasterii): 27 iunie 2007
sexul copilului: baiat
La spitalul Cantacuzino se va produce evenimentul :)
Referitor la pompele de san, am gasit pe net ceva mai ieftin. Or fi bune de ceva? :)http://reclama/products/189-pompe_san/69-chicco_pompa_pentru_san_cu_biberon.mbs
ella_74 spune:
ibelciug,
pe pagina legislativa gasim raspuns la ce ne intereseaza dara ca sa punctez, avem un contract colectiv de munca la nivel national pe 2007 si suntem indreptatite la 85 % din brut timp de 126 zile care inseamna concediu pre si post natal, nu mai putin de 42 de zile post.
Tot in aceasta perioada,timp de 6 saptamani, angajatorul este obligat sa compenseze diferenta de 15% din fondul de salarii, deci vom lua 100% din brut.
la intrarea in CIC , indemnizatia va fi 600 Ron pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, la care se adauga alocatia 200 ron.
daca ne intoarcem la serviciu inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului, avem dreptul la program redus de 6 ore indiferent daca alaptam sau nu, iar angajatorul va plati salariu integral , ca pentru norma intreaga; tot pana la implinirea celor 2 ani vom primi si stimulent care acum este 100 ron (a fost 300 in 2006).
daca lucrati intr-o companie care are contract colectiv la nivel de ramura/ unitate, prevederile de mai sus sunt minimale si impertaive deci nu pot fi eludate, insa poate s-a negociat mai bine dcat CCMNN si veti avea drepturi extinse, cum spunea cineva ieri , ca angajatorul ii suporta diferenta de 15% nu doar in concediul presi post dar si in CIC, ceea ce este extraordinar, adica sa stai acasa 2 ani si sa ai un venit corespunzator salariului de baza.
ella
+34
Amely spune:
Poohy,
pai asta inseamna ca o sa ne vedem pe la cursurile de la Euroclinic, vinerea! noi intre timp l-am intrerupt vreo 3 saptamani, ca ne-am renovat casa, dar reluam de vinerea viitoare! Apropo, si io...tot scorpiuta!![]()
![]()

Dideip, uite un
si zau ca nu e vina ta ca si-a taiat sotul degetul...sper ca nu e f grav si ca o sa-i treaca repede. Oricum impacati-va si pupati-va, caci e pacat sa ne certam din nimicuri...
Mai fetelor, cred ca e ceva hormonal, ca si eu m-am luat in colt aseara cu al meu
, aproape fara motiv (de fapt, nu m-am lasat pana ce nu am gasit unul, ca prea era liniste in casa!
). Io zic ar trebui sa ne calmam, si sa le acordam si lor un pic de credit ca s-or da pe brazda dupa ce apar mogaldetele. In fond, nici noi nu suntem perfecte, nu? Eu desi il iubesc la nebunie pe Alex, apai de gura nu ma-ntrece nimeni, cand mi se pune pata pe el, zici ca e sfarsitul lumii...iar el saracul e asa de calm...pana la un punct!
Cre' ca si faptul ca stau singura toata ziua si ma plictisesc acas' ma face sa fiu obositoare seara, cand vine el obosit mort, infometat si cu singura dorinta de a freshpani nitel telecomanda si apoi...cornu'n perna. Nu nene, io am chef de vorba, pai ce, si singura, si graviduta si nebagata in seama?
Dar sunt ai nostri si-i iubim asa cum sunt, iar ei ne adora burticile, chiar daca uneori sunt prea mandri ca sa se manifeste...deh, chestii masculine!![]()
Mai fetelor, observ cu amuzament ca aproape toate avem bebei de alt sex decat ce ne-am dorit...ma rog de fapt eu desi imi doaream baiat, nu ma puteam imagina decat cu o fetita, punandu-i fundite si impletindu-i parul. Acuma...ce stiu eu despre putulici si chestii derivate, ziceti si voi? Dar trebuie sa invatam, nu?
Si sunt convinsa ca il voi adora pe David. Oricum tati numai baiat visa, sa zicem ca s-a intamplat o data si cum a vrut el, ca in rest nu prea ma las pana nu iese ca mine![]()
In alta ordine de idei, ma bagati in sperieti cu atatea cumparaturi... pai pana acum nu am decat camera lui bebe cu tot mobilierul aferent - adik masa de infasat si patut cu saltea (o sa pun si poze in curand, dupa ce vin jaluzelele
) carutul si cateva accesorii. Nici vorba de pompa pt. sani, biberoane, tetine, scutece, cmasi/sutiene de alaptare etc... Sunt inconstienta, nu? Tot imi zic ca mai e timp, intru "abia" in saptamana 34. Dar daca il apuca pe bebe graba si vrea sa iasa? Si asa de vreo saptamana e tot mai putin activ, mai mult impinge decat se misca, si preseaza in partea de jos...mama-mama, mai ales pe vezica!
Sambata si duminica am cursuri (cam naspa, dar n-am incotro
), dar sambata seara tot vreau sa ne repezim pana la IKEA, ca m-ati facut curioasa. Poate gasesc acolo lenjerii pt. patut mai convenabile, chiar si la un balansoar ma gandeam, parca voi spuneati ca ati vazut...? Oare perne pt. alaptat nu au pe acolo? Ca la asta chiar ca nu vreau sa renunt. Oricum, ma informez acolo si va zic.
Pupici multi si apasati!
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
My baby development
Poze cu bebe
32+ si
David Cristian