*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (47)
Raspunsuri - Pagina 17
ancamari spune:
Hop si eu! Va-m zis ca dimineata sunt lenesa, eu abia dupa pranz ma mobilizez.
Andrada, pune mana si mananca, cumpara-ti fructe sau ceva usor de facut (paste cu branza, ceva usor). Si dupa aia sa ai pretentia ca ai burtica mare. Pai din ce sa creasca saraca daca nu mananci decat o data la doua zile? Uite asa imi zice si mie mama, dar macar mie nu mi se vad coastele... Glumeam, dar tu mananca acolo, se pare ca acum cresc bebelusii astia, ca abia au cate 2 kg, mititeii de ei.
Kay, nu te mai supara, toti trecem si prin din astea si noi suntem mai sensibile acum, si lor le e greu ca o vreme o sa fim cam intretinute din munca lor... Asta e, trece! Si jumuleste-l pe taica'tu cat mai bine, ca si tu esti copilul lui si Sosonica o sa-i fie nepoata, trebuie sa aibe si ea loc de joaca, poate si o curticica... Buna idee cu pizza comandata, pt ca barbatu' meu s-a saturat de friptura la tigaie, asa ca diseara il rezolv eu repede...
Si eu am vrut toata viata fetita, sa-i pun cercei si sa aiba parul lung si gene intoarse, dar acum poate data viitoare. Dar cred ca ta'su ca ne dadea pe strada in prima faza, ca el vrea baiat musai, ca li se pierde numele.(nici chiar asa, ca apartamentul e inca pe numele tatalui meu).
Anca, 32s+
Andrei Cristian
burtica
Alyna24 spune:
O cunostinta a nascut azi-noapte pe la 2 cu epidurala o fetita de 2800gr si 48 cm!Se pare ca a nascut cam greu, adik de la 2 ieri pana la 2 azi-noapte!Nu stiu prea mult detalii insa se pare ca nu prea se dilata!A simtit dureri mai mari pana i-a facut epidurala insa apoi nu se dilata......Daca mai aflu ceva , va spun!
Oricum sunt bine, sanatoase si dimineata deja se ducea s-o vada pe fetita!![]()
Deci si cu epidurala asta....e cu dus si intors caci daca n-ai dilatatie......degeaba aproape!![]()
Alyna
33+cu
lbelciug spune:
Andrada, merci mult pt explicatii.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
30s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
eimotto spune:
Referitor la infasat - eu pe Iulia o infasam in scutec noaptea deoarece am observat ca asa dormea mai bine. Dar era infasata nu strans si nu legata, nu stiu cum sa explic... eu am prins tehnica din spital. Spuneam ca o facem "sarmalutza". Ideea este ca ei fiind obisnuiti atata vreme sa stea "la inghesuiala" in burtica, atata libertate ii cam sperie si sunt mult mai linistiti infasati. Metoda a fost folosita pana pe la o luna si un pic. Ca sa va "sochez"
va spun ca uneori ii bagam si manutzele in scutecel ca era ca un elicopter frate, nici nu adormea bine si incepea sa fluture din maini si isi pocnea cate una peste fata si se scula uimita
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
31+
Fasolica din burtica si Poze
Alyna24 spune:
quote:
Originally posted by eimotto
Referitor la infasat - eu pe Iulia o infasam in scutec noaptea deoarece am observat ca asa dormea mai bine. Dar era infasata nu strans si nu legata, nu stiu cum sa explic... eu am prins tehnica din spital. Spuneam ca o facem "sarmalutza". Ideea este ca ei fiind obisnuiti atata vreme sa stea "la inghesuiala" in burtica, atata libertate ii cam sperie si sunt mult mai linistiti infasati. Metoda a fost folosita pana pe la o luna si un pic. Ca sa va "sochez"va spun ca uneori ii bagam si manutzele in scutecel ca era ca un elicopter frate, nici nu adormea bine si incepea sa fluture din maini si isi pocnea cate una peste fata si se scula uimita
![]()
Mamica de Iulia (06.02.2004) si31+
Fasolica din burtica si Poze
Cam asa am auzit si eu ca e bine exact cum ai facut tu!

Alyna
33+cu
lbelciug spune:
eimotto, ce frumos ai povestit despre sarmalutza. Si sotul folosea acelasi termen. ![]()
30s cu baby-boy2
lulu26 spune:
Multumesc frumos pentru primire!!!
Datele cerute:
UM (ultima menstruatie): 12 august 2006
DPN (data probabila a nasterii): 16 mai 2007
sexul copilului: fetitza
Despre pompa de san: eu am luat-o pe cea cu 2 biberoane...mie mi s-a parut mai comoda partea asta cu mulsul direct in biberon si am dat 150 si putin...nu mai stiu exact (pana in 160 ron) pe ea din cora.
Aceeasi pompa era putin peste 170 ron la baby expo...din principiu nu mi s-a parut ok si stiind de ea din cora dupa expozitie am mers si am luat-o de acolo.
De altfel stiind multe din pretzurile de pe piatza am comparat si ce mi s-a parut mai ok calitate/pretz la baby expo am luat de acolo ( ex: creme mustela care erau aproape la jumate de pretz, unde mai pui ca daca luai in val de min 120 ron iti mai dadeau ei nishte chestii super ok)
Despre gaurile in urechi: si eu as prefera in spital...desi am auzit pareri ca bb fiind mai mic ar fi mai traumatizant pt el.
andradap spune:
Ancamari... pai erau oamenii cu mobila in casa... Nu puteam sa le gatesc in nas... sa le fac pofta!!! Saracii oameni munceau si eu bagam pe sub falci... nu??? Acum ca au plecat mi-am incalzit si eu niste orez... si am mancat ![]()
Alyna24, chestia cu dilatatul nu tine de epidurala.... sunt multe mamici care desi nu fac epidurala se dilata greu... si stii cum este fiecare nastere cu specificul ei... si la aceeasi femeie, dar pai de la o femeie la alta??? Asa ca hai sa fim curajoase!!! ![]()
Eimotto, frumos ai povestit 
Liviana, n-ai pt. ce!!! Sanatate multa lui MATEI!!!
Se putea sa nu mai intru eu pe DC??? Makr asa putin dupa masa... ca acum ma apuc de aspirat... ca a cam ramas rumegus... ![]()
Andrada
33+ cu
Antonio
lbelciug spune:
Am citit articolul asta: http://www.ziarulcn.com/article/indemnizatii-mai-bune-pentru-cresterea-copilului-47393.html
dar nu prea cred sa fie asa.... Ati auzit voi ceva in sensul bun?
30s cu baby-boy2
ella_74 spune:
hop si eu!
iar ati avut spor
; eu care ma trezesc tarziu fiindca adorm mereu dupa 4 dimineatza (deh, insomniile astea!!!), ma intreb de fiecare data : oare cate pagini au scris fetele pana acum?
Vad ca vorbiti de scutece, si io i-am luat bebelusului cateva din finet dar in nici un caz nu le voi folosi la infasat; asa cum a mai spus cineva pe aici, doar ca sa fie locul curat unde il asez, pe canapea, in carucior, in patul nostru, cand il tin pe picioare, etc.
dar am citit ca intr-adevar bebe e obisnuit cel putin la inceput sa stea " la inghesuiala" , asa ca io o sa-l adorm in saculet de dormit,unde o sa-i fie cald si bine.
Link pentru saculetii de dormit pe care i-am primit eu pentru bebe, daca cumva nu i-ati luat deja:
http://www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1
ella
+34