Clubul moldovencelor de peste Prut (43)
Raspunsuri - Pagina 21
Marianca spune:
Acum treceti la masa ca si pizza e gata,e la deserturi.
Azi am petrecut mult timp la DC ca baiatul a invatat a citi in romana,fetita stia de la Moldova de la pregatitoare,in schimb el acum a invatato,a spus ca a crezut ca e mai greu,e foarte fericit,pun pariu ca miine toata clasa o sa stie de acest eveniment.![]()
![]()
Davina,la noi ziua ajunge si la 67F dar e vint mare ca eu nu pot sta nu inca cu copil mic.
Va spun noapte buna la cele din SUA,si buna dimineata la cele din Romania.PA.
Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze
LiliaToma spune:
Neata, vorbaretelor.
Noroc de voi, cele din America, ca se mai misca subiectul. Si de Natalia bineinteles. Ca in rest.. nu prea activitate.
Vad ca toate ati facut mancare, ati gatit, ati fost harnice.
Mariana si Alincic, cat e in grade Celsius, temperatura aia de acolo?
Am dus-o pe Amelia la cresa. Am lasat-o plangand in hohote. Nu vroia deloc sa intre in grupa, a pus picioarele in prag si se tinea de usa. A luat-o asistenta in brate si i-am spus ca vin sa o iau mai tarziu. Si am inchis usa. Peste vreo 10 minute m-am intors si am ascultat la usa grupei, inca mai plangea, dar mi s-a parut ca facea si pauze. Totusi inca racnea.
A trecut o ora. Mai am 3 ore ca sa ma duc sa o iau... Of...
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
MamaElei spune:
Buna dimineata de la noi!
Azi in sfirsit e zi cu soare, ca sapt asta a cam plouat, asa iti mai apare cheful de viata...
Lili, vai ce e in sufletul tau... Iti doresc sa treaca cit mai repede perioada de acomodare si educatoarea sa fie una inteleapta, sa stie cum s-o ia pe Amelus. Multi pupici de la noi!
Fetelor, va multumesc la toatre care ati vazut pozele si pt complimentele adresate
Eu in mod sigur nu le merit, ca la nici 32 sapt am luat deja cam 10 kile si tot greul mi se pare ca e inainte, ca niic nu ma pot aptine de la dulciuri...
Alina Davina, am DPN pe 14 iunie, dar simt ca va fi mai repede...
Ca ma intrebai de vopseaua de oua, mi-a trimis-o mama de acasa, e romaneasca, buna, dar poate nu am facut noi ceva bine, ca se lua pe miini...
Nu stiu ce am, m-am defectat de la sarcina asta, maninc niste lucruri care nu m-as fi gindit. Iepure nu manincam de cind ma stiu (poate in copilarie mama imi mai dadea), dar toti stiu si imi fac bucate separat daca e iepure in meniu. Asa a fost si de Paste, soacra mea a facut iepure si ceva din porc pt mine. Dar eu am preferat iepurele... Asa si cu broastele, la bufet, au ramas toti cu gura cascata cind m-au vazut... La gust e buna, de pui si peste, nu stiu sa explic... si nici nu stiu daca voi mai minca dupa sarcina![]()
Nati, si eu am observat pe o poza ca r samana ochii la mine si Psaula si n-as vrea, am eu piticii mei...
Cadouri intradevar a primit multe, ca au fost si de la bunici si de la nasi, de la noi mai putin, unele lucruri care i-am luat nici nu i le-am dat, ca era prea mult.
Plaja din poza e din alt orasel, in apropiere, cam 15 min cu masina, mi-a placut tare mult acolo si a fost si o zi frumoasa, numai buna de plaja, era si multa lume acolo la brozat, unii s-au aventurat sa se bage si in apa, cu toate ca era foarte rece.
Apartamentul care apare in poza din pacate pt noi (pt altii nu
) nu e al nostru. E al cumnatei mele, ei l-au luat in chirie nemobilat si toata mobila e achizitionata de ei. Al nostru e mobilat cu mobila cam veche...
Mersi pt sugestia cu contul comun, dar nu o pot folosi, ca acea adresa o folosim in special pt acei de acasa...
Mariana, mersi pt complimentele fetei mele. Ma bucur ca-ti plac hainele ei, si mie, mai ales ca marea majoritate le-am primit. Am luat doar foarte putin si doar la reduceri mari de ex. tricou cu mineca lunga de la Zara cu 1,5 euro etc.
Ce fain ca plecati in vacanta!
De mult vreau sa te intreb, poate ai scris si nu am fost atenta, de cit timp sinteti in SUA?
Alincic, cirliontii Paulei sint de la noi
SI eu si sotul am avut in copilarie. La sot cred ca si acum daca l-ar purta mai lung s-ar ondula parul. Iar daca ai observat bunica Paulei are parul destul de cirliontat. Asa ca s-ar putea ca Paula sa-i si pastreze cind va creste mare, sau ca la mine daca nu-l intind cind il ususc sa fie mai ondulat.
Ce fain ca faceti asa bunataturi. Eu nu ma impac deloc cu cuptorul asta vechide cind lumea,si sint cam suparata...
Si eu voi face o zeama cu pui si taitei, ca era mai demult in plan (noi mincam in fiecare zi ciorba la amiaza, asa ca fac o data cu pui, o data porc sau altceva) si pt diseara cred ca varza calita.
Pupici si o zi faina!
Rodica
si PAULA AMELIA (02.09.04)
oxy spune:
Salutare!
Nu stiu cum in alte parti dar la noi in Bucuresti e o vreme frumoasa cu mult soare
Davina,slava Domnului ca reusisem sa coacem carnea,dar imediat dupa ce am mancat putin incepu-se sa picure asa ca ne-am strans talpasita repejor![]()
Lilia cred ca stai cu sufletul la gura,sau deja ti-ai luat fata de la cresa? abia astept noutati,sa vad cum s-a comportat atat fara voi.
Eu nu stiam ca la crese mai gasesti ceva locuri libere,credeam ca e la fel ca la gradinite,dar e mai bine ca ati gasit un loc liber..acum tre sa incepi sa cauti loc la gradinite,dar cel mai bine daca cunosti pe cineva sau cumva..ca sa fii sigura,sa nu te trezesi ca ramai fara loc.
Alincic Chris merge la cursul de teatru si la dans,dar asta e in cadrul gradinitei,in alta parte pana ce nu l-am dat,desi asi vrea sa incerc ceva cu el,poate cu timpul.Sami merge la ceva? Vrea la scoala? sau inca nu il incanta ideea
.Stiu ca Chris e doar cu o luna mai mic ca Sami,deci sunt de o varsta,si Chris imi pomeneste cateodata de scoala,ma intreaba diferite chestii de genul: daca sunt aceiasi copii la scoala,daca o sa fie si educatoarele lui,daca o sa manance,doarma si alte minuni![]()
Am facut si eu ieri "cotletki po ministersky",au iesit suuper bune,sotul ma rugat sa fac mai des
,mersi de reteta fetelor.
LiliaToma spune:
Fetelor, am ceva de lucru, dar va scriu repede.
Am fost la 12 sa o iau de la cresa. Mi-au zis sa o las sa manance. Au zis ca nu plange, ca a plans dimineata, dar pe urma s-a linistit si s-a jucat cu copiii. De la usa cresei nu mi s-a parut ca s-ar auzi cineva racnind tare( nu m-au lasat sa intru in cresa), asa ca am asteptat inca o jumatate de ora.
Nu m-au lasat sa intru in grupa, nici nu stiu cati copii sunt in grupa, nici cum arata( asa, doar ce am vazut la prima vedere cand am fost inainte de a o duce la cresa).
Cand mi-au adus-o pe hol, era umflata la fata de plans si a inceput sa planga. A sarit la mine in brate. Doamna care mi-a adus-o a zis" a mancat tot". Am intrebat daca a plans mult ca e umflata la fata si a zis ca a plans la masa ca nu vroia bavetica la gat. ea nici acasa nu accepta nimic la gat ca sa nu se murdareasca.
M-am mirat ca a mancat tot, ca ea acasa nu prea mananca, iar aici sunt si doua feluri.
Am intrebat-o pe Amelia si mi-a spus ca a mancat ciorba si paste. O fi gustat din amandoua, nu stiu.
Mi-a spus ca nu s-a jucat cu copiii, ca " eu am pans( plans) un pic"
A zis ca merge si maine, dar cand am intrebat-o daca o sa mai planga, nu mi-a spus nimic.
Nu stiu ce sa zic. Nu am putut sa imi dau seama de nimic. Nu am intrebat aproape nimic, eram asa zapacita, nici nu stiu ce sa intreb. O mai vad maine. Oricum, ma gandesc, ca daca a zis ca merge si maine, nu s-a simtit asa rau acolo.
O sa se obisnuiasca pana la urma.
Multumesc de incurajari
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Marianca spune:
Buna dimineata,America!!!(ca ceilalti sint deja departe).
Lilia,cit mai repede sa va adaptati,multe ori tre si noi mamicile sa ne adaptam ca e un stres poate mai mare pentru noi,dar Amelia sa vezi ce bravo o sa fie.
Rodica,noi in SUA in martie am implinit 3 ani,pe picioare ca sa te pui cam iti tre vre-o 5 ani,dar cu acomodarea e destul si 2,sa va adaptati si voi cit mai repede,dar cum stati cu limba straina?
Plec,ca tre sa merg azi si la medic,numai bucurii.

Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze
Balbina spune:
Lilia, acomodare cit mai rapida Ameliei la cresa!
Rodica, si de ce nu e posibil? Pozele din contul comun sint toate private, le poate vedea numai cel care se logheaza acolo. Alegi niste poze pe care consideri tu ca le putem vedea noi, creezi un album (privat) in contul comun, pui pozele acolo si voila! Nici nu tre sa ne anunti ca ai pus poze, oricum mai intra lumea pe acolo si va remarca noutatile.
Si le poti sterge de acolo oricind vrei tu.
Ce ai, draga, cu ochii fetei?
Piticii astia o sa-ti treaca dupa sarcina
, stiu din proprie experienta ca in sarcina piticii sint foaaaaarte insistenti si silitori. ![]()
Mariana, pizza arata yami! 
Tanya, am zarit niste poze noi in albumul tau, ce micuta e Denisa, iti sta bine cu un bebe in brate. ![]()
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
oxy spune:
Da Nataly am pus si eu cateva poze,sa fiu "in rand cu lumea"
,pozele de la mare sunt din vara asta,asi fi pus niste photo mai noi dar deocamdata nu am cum.
Intradevar Denisa in acea poza era un pic mai micuta,avea o luna ,acum are doua jumate
,mersi de apreciere si mie imi place cum imi sta cu bebe mic in brate![]()
Lilia adaptare cat mai rapida si usoara Ameliei
Rodica fa ceva poze cu burtica sa te vedem mai bine,pls..![]()
Paula e o frumusete mica,mi-a placut si masa de Pasti![]()
Mariancic ce v-a zis nou la doctor? e tot ok? va doresc asa sa fie!
Crinia spune:
Buna
Iata si noi numai ce am venit de prin ospete de 2 zile din Londra (un oras nu departe de noi). Am fost la biserica (caci cunoscuta noastra a facut o masa de pomana, ca un praznic pentru cei morti). Masa era plina cu felurite mincaruri ca ai zice ca e o nunta (toata mincarea facuta de prietena noastra). Acuma ne relaxam un pic.
Rodica unde as putea si eu sa vad pozele tale? Foarte frumoase cuvinte in adresa voastra insa nu stiu unde sa va vad.
Lilia stiu ca iti e greu, insa vei vedea ca Amelia se va adapta repede caci e un copil sociabil. Si Lucian plingea la inceput mai mult, dar acuma plinge cind il las citeva minute (educatoarele zic ca el face un pic de concert pentru mine ca sa ma supere). Dar de ce nu iti dau voie sa vezi grupa? De ce astfel de restrictii?
Alincic si la noi e frig si e un vint foarte puternic. Dimineata cind mergeam pe high way aveam impresia ca inca un pic si ne duce vintul. La noi e frig, e -4.
Tatiana am vazut pozele voastre. Arati foarte bine, tot ma mir cum reusesti sa ai asa o silueta. Am vazut si poza cu bb mic. Nu ti-a dat un imbold sa faceti si voi unul micut?
Natalia ce harnicuta esti, nu te lasi de bucatarie chiar si fiind in sarcina. Multa putere inainte si sa o tii tot asa..
Karina mamica lui
LUCIAN Oare cit avem?
alincic spune:
De citit am citit dar de scris.....mai incolo.Inca nu m-am apucat sa gatesc mincarea ca tot ma poarta copiii ba vor una ba vor alta....
Salutari la toate fetele si o seara buna la MD si RO.
Iar pentru America o zi buna si sa se termine vinturile .
Rodica,dar la voi cum e cu ora,?sa stiu cind va treziti![]()
Am fugit sa