Rinichi din doua parti

Rinichi din doua parti | Autor: principessa

Link direct la acest mesaj

Ati mai auzit de asa ceva? Medicul a spus ca rinichii sunt formati din doua parti, dar ca nu e nici o problema ca este o situatie intalnita si nu are implicatii asupra starii de sanatate atata vreme cat urinezi normal, nu ustura la urinat. Dar problema e o durere in partea dreapta, cam pe la ficat si nu prea, care cand doare in fata, cand doare in spate in aceeasi zona. Am fost la ecograf si asta a zis doctorul, treaba cu rinichii din doua parti, ambii rinichi. Zicea ca poate fi o malformatie congenitala. Tratament nu se face, doar ca doare in continuare si nu stiu ce sa fac. Ficatul era si el umflat putin lobul stang, dar nimic nelinistitor, mai ales ca toate probele hepatice au iesit in parametri normali. A zis ca e bun ceaiul de merisor pt rinichi si cam atat. Si ca trebuie intarita musculatura abdominala ca durerea poate fi de la rinichi care sunt un pic cazuti.Ati mai auzit asa o situatie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Nu am inteles nimic...cum adica din doua parti? Poate se referea ca sunt lobati? Adica ai doi lobi?

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principessa spune:

Nu, exact asa s-a exprimat. Si e ditamai profesorul.

Mergi la inceput

Ma scuzi...dar mi se pare aberant...cum poate sa-ti spuna asa ceva? Eu m-as fi panicat...as fi pus o groaza de intrebari...Functionarea rinichiului nu are nici o legatura cu usturatul cand urinezi. Ori tu nu ai inteles bine, ori respectivul doctor e dus cu pluta...Riniciul in mod normal e format dintr-o corticala si o medulara. La toata lumea....poate a observat vreo modificare la una din componente...si de aici confuzia cu rinichiul format din doua parti....

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Omul credea ca se exprima pe intelesul tau . Du-te si intreaba-l inca o data ce inseamna , ce e si ce mai vrei sa intrebi.
Si rinichiul are legatura cu urinarea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

Si rinichiul are legatura cu urinarea

Eu am zis ca nu are legatura cu usturatul cand urinezi...cand intervine vezica urinara si uretra...

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

Cei cu malformatii renale sunt mai predispusi la infectii (cistite, pielonefrite). De-asta trebuie acordata atentie usturimii la urinat (care e simptom de infectie de tract urinar). Si merisorul a fost recomandat pentru ca previne infectiile urinare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principessa spune:

Mersi de raspunsur, la dr n umai merg sa intreb ca are program tare aiurea si trebuie sa fac programarea din timp si da, probabil ca de-aia a si intrebat daca face infectii urinare des, ca avand asa malformatie la rinichi e mai predispus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Si eu am rinichiul drept cu o formatiune caliceala, MARE, in plus! Mai e si uretera cu o cudura (indoitura), care cica poate favoriza nisipul, pietricelele sau infectiile.
Totul congenital.
Am descoperit la niste investigatii pe la 12 ani. Acum am 39 de ani.
N-am avut niociodata probleme cu rinichii, in ciuda deformatiei congenitale mentionate. Mia-u spus si atunci doctorii ca nu e ceva de care sa-mi fac griji.

Bucata suplimentara la rinichi mi-a adus chiar si un beneficiu, nesperat, as spune!! Am scapat de armata din facultate gratie ei, desi nu am nici macar vreo contraindicatie la efort.

Asa ca, stai linistita...

Mergi la inceput