Autorizatii ???
Acum un an ne-am luat un ap. cu 3 camere pe care l-am inchiriat; iar acum am vrea sa-l zugravim - sa daramam un perete, 2, 3 ....
Din cate stiu eu avem nevoie de autorizatii pentru a darama peretii.
Cum se procedeaza si cam in cat timp se obtin autorizatiile??
De unde trebuie sa obtinem autorizatiile?
Ce documentatie avem nevoie pt a obtine autoriz.?
Orice sfat ne-ar fi de folos.
Daca s-a mai discutat pe aceasta tema m-ar ajuta link-urile.
Va multumesc frumos pentru ajutor,
Elly
Raspunsuri
codruta_grg spune:
Eu vreau sa inchid balconul (din spate). Toti vecinii nostri il au inchis si pasarelele care canta in marul din spatele blocului fac kk la noi . Cat costa si cat dureaza o astfel de autorizatie?
Elly ce stiu eu e ca orice autorizatii ceri, ai nevoie de un proiect.
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
elly_me spune:
Deci imi trebuie proiectul de la un arhitect pe care sa-l depun la primarie??
Sau unde??
Nu stiu unde sa ma duc sa intreb.
Multumesc frumos pentru ajutor.
Elly
codruta_grg spune:
Cred ca cel mai bine ste la primarie si intreaba acolo sau daca ai tu vreun prieten arhitect.
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
iu_lia spune:
Mai intai mergi la primarie sa-ti scoti certificatul de urbanism.
Dureaza cam o luna.
Apoi iti gasesti un arhitect care sa-ti faca proiectul.
Poti vorbi cu el sa se ocupe de obtinerea restului de autorizatii necesare
asi spune:
Vorbeste cu o firma de arhitectura care sa iti faca proiectul si sa iti scota si auturizatiile.E mai bine asa, ca ei stiu cel mai bine de ce ai nevoie.Altfel umblii de la o usa la alta prin primarie.
Succes!
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
silvana_salajan spune:
Pe noi un inchis de balcon si daramat de pereti la parterul unui bolc ne-a costat mai bine de o jumatate de an de nervi, si mai mult de 5.000 de euro.Iti trebuie proiect facut de o firma de arhitecti, aprobarea tuturor vecinilor scrisa si a celor care au pereti in contact direct cu tine (la notar) alte acte la primarie, si baaani si eventual cateva cutii de extraveral sau rudotel ca la ce birocratie e la noi numai asa se poate.Mult suuces!
Christel spune:
Dar pentru constructia unei bai la o casa de la tara? Ce pasi trebuie urmati, tot asa trebuie facut proiect de un arhitect sau iei pur si simplu autorizatia de la primarie si construiesti tu singur? Ma gandesc ca fiind o constuctie de 3-4 mp sa fie mai simplu?
Si cat ar costa o astfel de autorizatie?
Silviana, 5000 de euro a costat doar autorizatia sau toate cheluielile cu balconul/daramatul peretilor?
silvana_salajan spune:
Cu totul a costat cam 5000. de la proiect la executie. A si inca ceva. proiectul a fos conceput pt. sp. comercial. Paoet e mai ieftin daca nu faci iesire in strada.
catrinik spune:
Primul pas e la Primarie de unde se scoate certificatul de urbanism.
Acolo se specifica exact ce tb facut, ce acte sint necesare.
Si da.. cel mai bine ar fi de angajat o firma de arhitectuta care sa alerge dupa tot. Ca altfel.... nu cred ca exista atita Rudotel in farmacii cit ar fi nevoie sa luati daca alergati voi dupa acte.