Mamici de iulie-august 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Oana nu stiu, sincer cred ca natura stie mai bine ce are de facut iar doctorii din Romania cam fac episotomie la toata lumea insa am vrut doar sa specific ca nu se face in mijlocul travaliului ci chiar la expulzie, mai mult, nu simtiti nimic (atunci ca dupa nu e chiar comod).

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Luna, tu ai inteles bine ce voiam eu si in mod normal lucrurile trebuie sa se intample asa cum spui tu, taietura sa apara la sfarsit, cand perineul este foarte intins si orice impingere din partea femeii il rupe.

As fi vrut ca eu sa fi inteles gresit, din pacate in Bucuresti taietura se face de multe ori in mijlocul travaliului pentru ca e mai usor pentru doctor. Pot sa confirme si alte fete. Eu n-am nimic neaparat cu epiziotomia sau perineotomia in sine, ci cu durata mai mare de refacere dupa o astfel de interventie. Adica cel putin o saptamana nu se poate sta in fund, conduce, alapta copilul in pozitie normala, trebuie sa stai cu genunchii lipiti etc. In plus, este totusi o operatie pentru care un doctor ar trebui sa aiba acordul nostru.

Eu am cautat doar un doctor cu care sa pot avea optiuni, sunt altii care mi-au zis clar: la prima sarcina epiziotomia e obligatorie!!! Nu zic ca o sa am parte de ea sau nu, ci stau linistita ca nu mi se va face daca nu trebuie neaparat.

Carla, 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

estecri nu te impancienta ca mai ai ceva timp pana iti trebuiesc imunoglobulinele.pana saptamana viitoare iti fac rost de un raspuns concret,ok?ma interesez pe aici pe la noi la gineco cum se procedeaza,dau ei reteta sau dr de familie,cam cat costa ,etc...ok? oricum nu are rost sa mergi pana in germania.

alina 23+ cu bb Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

si la mine a fost la fel ca la luna
cand s-a zarit capul lui bebe la iesire mi-a facut o anestezie locala si nu am mai simtit nimic.
Oricum a fost o taietura mica, s-a vindecat f. rapid si 'frumos', nu se simte aproape nimic, nu am stat pe colac sau mai stiu eu cum.
Singura problema este legata de reinceperea vietii sexuale dupa nastere cand prima data... e ca prima data.

Monica

Mergi la inceput

Carla taietura nu se face niciodat in mijlocul travaliului, iti inteleg doleantele insa nu vreau sa le sperii pe fete degeaba. Daca vrei sa te convingi intra la scutece si intreaba fetele care au nascut in ian-feb, sau intra la martie-aprilie si vei vedea ca taietura se face cand apare capul copilului. Nu vreau sa ma contrazic aiurea insa m-am informat mult si stiu ce vorbesc. Dac tu gasesti o nastere normala unde taietura s-a facut in mijlocul travaliului cand mamica inca mai era in pat cu dilatatie mai mica de zece si capul nu era ajuns la iesire eu imi cer scuze pt afirmatiile de mai sus. Insa crede-ma am fost acolo, am nascut in Romania, mi s-a facut si mie epizotomie profilactica, nu sunt de acord sa fie facuta profilactic (sunt cu tine in privinta asta) insa nu speria fetele cu taieturi in mijlocul travaliului decat daca citesti tu undeva negru pe alb ca la dilatatie 7 a venit dr nea caisa si a sectionat perineul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Otim nu stiu daca intepaturile de care vorbeam sunt specifice contractiilor BH (mi se pare ca nu), dar la mine cam asa se asociaza toate Si, dupa cum am citit, nu e obligatoriu ca fiecare graviduta sa aiba aceste contractii, asta ca sa nu se sperie alte viitoare mamici de pe aici si sa se intrebe de ce nu au BH

Karligutza chiar m-am ratoit azi la unul dintre cumnatii mei dragi si apoi nu stiam cum sa ma calmez (sa ma starneasca cineva, ca "vars" tot ) Asa ca m-am "desfasurat" un pic cu un joc pe calc

Mai fetelor, dar oare nu se poate sa dormim frumos si sa ne trezim cu bebeii in brate, fara nicio taietura sau alte bazaconii ? Ca eu una ma ingrozesc numai cand ma gandesc ce ma asteapta in spital, nu mai spun de nasterea in sine

Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 24+

Mergi la inceput

Nici eu nu vreau sa ma contrazic aiurea si nici sa sperii pe nimeni, insa tot ca tine m-am interesat foarte mult si din pacate se intampla si cum am zis eu. Oricum nu e asta motiv de disputa, ideea e ca fiecare doctor face cum crede el ca e mai bine si poate e util sa stim din timp parerile celor care ne urmaresc sarcinile tocmai ca sa nu avem surprize neplacute. Nu zic ca fac toti, dar daca face unul la 100 nasteri si tot nu e bine. O sa caut scris negru pe alb, dar acum chiar sunt foarte prinsa.

Carla, 25+

Mergi la inceput

Poate fi util:

"Epiziotomia

autor:
Dr. Mircea Anghelescu

Epiziotomia este o incizie la nivelul perineului(perineul este regiunea anatomica care inchide bazinul in partea inferioara). Perineul este alcatuit din piele si muschi. Prin sectionarea chirurgicala a acestei zone se inlesneste iesirea copilului din cavitatea uterina. In acelasi timp se pot evita rupturi musculare care sunt mult mai dificil de refacut si pot antrena complicatii mai neplacute. In acelasi timp orice gest chirurgical implica riscuri si complicatii asa ca epiziotomia nu trebuie sa fie un gest de rutina. Aceasta este opinia O.M.S.(Organizatia Mondiala a Sanatatii), care recomanda epiziotomia numai in urmatoarele cazuri:

* Nasterile cu complicatii:aplicare de forceps sau vacuum extractor; discrepante intre capul si/sau umerii copilului si filiera vaginala.
* Cicatrici si/sau rupturi perineale complicate sau prost cicatrizate.
* Suferinta fetala"

Carla, 25+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by CarlaV

Nici eu nu vreau sa ma contrazic aiurea si nici sa sperii pe nimeni, insa tot ca tine m-am interesat foarte mult si din pacate se intampla si cum am zis eu. Oricum nu e asta motiv de disputa, ideea e ca fiecare doctor face cum crede el ca e mai bine si poate e util sa stim din timp parerile celor care ne urmaresc sarcinile tocmai ca sa nu avem surprize neplacute. Nu zic ca fac toti, dar daca face unul la 100 nasteri si tot nu e bine. O sa caut scris negru pe alb, dar acum chiar sunt foarte prinsa.

Carla, 25+

Ok Carla, lasa-ma sa cred ca nu exista pana cand vii cu scrierea aia negru pe alb. Am avut-o facuta, am peste 15 prietene cu copii, am citit povestile nasterilor pe DC, am vorbit cu doctori, am stat trei zile in maternitate unde au nascut n mamici cu care am interactionat si eu de episiotomie facuta inainte de momentul expulziei n-am auzit. Poate ar fi bine sa intrebi pe cineva specializat. Avem insa mamici la a doua nastere si ne pot spune si ele, plus forumurile cu zeci de mamici care au nascut. Fara suparare insa nu pot sa cred ceva daca nu aduci si concret cazul respectiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Fetele dragele, in timpul travaliului nici nu pot sa imi imaginez ca se face epiziotomie!! Si dupa aceea, pana la dilatatie de expulzie stai si sangerezi? Adica din rana proaspata? Ca urmeaza cusatura dupa expulzie.

In fine, problema este nu cand se face ci ca se face. Eu urasc ideea mai mult decat nasterea in sine, sincer. Am auzit asa niste poveti de groaza post-nastere... sunt convinsa ca poate sa se vindece si foarte repede dar totusi!

In alta ordine de idei, tocmai am venit de la dr. Cica e totul f bine, colul e de consistenta potrivita, totul e bine, analiza de secretie cu care m-am prezentat e f buna. Si vrea sa ma mai vada abia peste 1 luna, 1 luna si jumatate pentru ca pana atunci chiar ca nu mai are treaba cu mine. Adica la 28 saptamani. Uraaaa.

va pup pe toate mult mult de tot.

Clau

23+

bb mic

Mergi la inceput