Mamici de iulie-august 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 22
CarlaV spune:
A propos de OMS, uite o alta postare:
"Chiar citeam zilele trecute recomandarile OMS de a se reduce numarul epiziotomiilor profilactice. Aduceau ca argument faptul ca de cele mai multe ori ruptura accidentala ar fi mai mica decat taietura si ca incidenta unei astfel de rupturi nu depaseste 20% din totalul nasterilor naturale. Deci, in Romania 80% din totalul femeilor care nasc natural sunt taiate DEGEABA pentru ca nu intra in procentul de risc.
Si pe mine ma sperie epiziotomia mai mult decat nasterea in sine si desi stiu ca se practica profilactic mi s-ar parea normal ca viitoarea mama sa poata sa semneze un document cum ca-si asuma riscul unei eventuale rupturi perineale si sa poata sa refuze epiziotomia, sau, asa cum spuneai tu, sa nu se practice pe scara larga ci doar atunci cand e intr-adevar necesara! Ori la noi ti se spune verde in fata ca fara epiziotomie nu se poate!"
Carla,
25+ 
claudia75 spune:
Karligutza Imi pare rau ca te-am sperit si mai tare. Eu zic sa-l intrebi pe medicul tau. Nu cred ca este prea devreme. El trebuie sa stie care sunt practicile obisnuite in spital. Prietena asta a mea era si ea speriata, dar s-a dus la niste cursuri speciale care se tin la Giulesti si s-a mai linistit.
Claudia
21+
olguttza spune:
halou, gagici!
m-am trezit de vreo doua ore si un pic si-s cam chiauna. am constatat ca, in ultima vreme, cel mai odihnitor somn il am de pe la 5-6 dimineata pana prin juru pranzului; in rest, noaptea sunt extrem de agitata si nu ma pot odihni neam! o fi de la vitamine (materna), pe care le iau seara, inainte de culcare????
am o lehamite cat cuprinde, poate e de vina si vremea de-afara, da nu-mi arde de nimic. si am o grama de treaba: gatit, spalat, calcat, dereticat...oi apuca sa le fac azi pe toate?!
in rest, nik deosebit de la noi...astept cu nerabdare saptamana viitoare, care va fi foarte aglomerata: comisie, control la gineco, reluare ore de sofat.
la asta se va adauga si haosul cu renovarea sufrageriei, care va incepe azi (sper!!).
Simo, iti doresc ce mi-as dori si mie!
drum bun, relaxare si rasfat cat cuprinde!!
va pupez!
www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">
23+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
otim spune:
karligutza - esti o draguta
multe . Eu am pus aceasta intrebare pentru claudia75 pentru ca zicea ca are probleme cu somnul . Eu am luat o pauza la Elevit pentru ca era printre lucrurile la care se banuieste ca fac alergie ( chiar si in prospect scrie ) eu si bubitele mele . Acum iau simplu vitamina C si sunt
in adevaratul sens al cuvantului . Insa , eu sustin ca Elevitul m-a ajutat enorm , printre care sa nu iau in greutate eu deja fiind o
si asta spun in sensul ca nici un gram .

21 saptamani
Laurentiu
otim spune:
nicofene - bine ai venit in
nostru , primele mesaje sunt moderate si noi o sa-le vedem un pic mai tarziu 
21 saptamani
Laurentiu
monjum06 spune:
buna,
aveti grija cu calciul pt ca acesta declanseaza contractiile.
Mie mi-au facut un calciu inainte de nastere ca sa imi declanseze contractiile (nu a avut nici un efect
pentru ca eu aveam contractii deja de 4 luni).
dar o prietena a nascut la 7 luni din cauza calciului luat contra carceilor.
Sunt unele produse recomandate si unele interzise.
Maine ma duc la control si am emotii. Din cauza acelor contractii, le zic eu BH dar nu stiu de care sunt, mai ales ca aveam si colul mai moale data trecuta.
Sper sa fie Ok.
Va pup.
Monica
26+,
si mama lu'gabi
estecri spune:
alina.a multumesc mult pentru raspuns.
Reteta oare trebuie sa o iau de la medicul de familie? sau ai idee de la cine?
Mas bucura ff mult sa-l iau din Ungaria si sa nu mai fie nevoie sa ajungem in Germania dupa el.
te 
sorina
22+ 
poze1
poza2
Luna1 spune:
Mai fetelor hai sa va povestesc cum e cu epizotomia profilactica sau nu. Stiu ce vorbesc, am avut-o facuta si am multe prietene care au avut-o facuta.
In primul rand ca nimeni nu te taie la inceputul travaliului sau pe parcurs, Carla ai inteles gresit. Taietura se face in momentul expulziei, adica vine doctorul sa prinda copilul si cand apare capul la iesire el sectioneaza regiunea dintre vagin si anus (perineul). De aceea nici nu simte nimeni nimic pentru ca totul este extins la maxim pentru expulzie.
Acum, taietura profilactica de care se vorbeste este cand practic in loc sa incerce doctorul sa lase caputul sa apara la iesire si apoi sa decida daca este nevoie de cele mai multe ori te taie automat fara sa-ti dea sansa sa nasti fara epizotomie.
Ceea ce vrea Carla sa obtina este practic acea sansa de a incerca fara epizotomie. Aici cand apare caputul decid daca sa te taie, sau sa te lase sa te rupi tu, de cele mai multe ori ruptura poate fi mai mica decat taietura (doctorul decide cat trebuie sa taie) si mai usor vindecabila.
Nu va mai speriati, nu am auzit in viata mea sa te taie asa, in timpul travaliului doctorul, ci se intampla exact la momentul expulziei.
Luna
20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc
oaana spune:
fetelor,cu taietura si la mine a fost cum spuse Luna mai inainte,cand a ajuns capul lui bebe sa iasa,cred ca si-au dat ei seama ca nu va iesi fara sa rupa,ca era capos,atunci au taiat un pic,nu a durut deloc si am avut trei fire./cred ca depinde de fiecare medic,parerea mea ca oricum mai bine te taie decat sa te rupi,cum a patit o prietena de-a mea si a fost rau la ea,mai nou iau spus ca ar trebui sa o desfaca si sa o coase din nou,ca nu prea is bune cusaturile-facute de o moasa.
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 23+
["url=http://new.photos.yahoo.com/oanavpopa/albums"][/url]
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
andreea c spune:
Buna! A trecut ceva timp de cand nu am mai scris, dar ce sa fac daca voi sunteti asa harnicute... Eu nu am net la serviciu si trebuie sa intru pe calc. sefei mele sa imi trimit pagina cu pagina. Asta cand am norocul sa fie liber si sa am si eu timp. Asta e...daca lucrezi cu publicul e cam greu..., dar nu mai am mult. Pe 1 mai vreau sa intru in concediu si atuci sper sa recuperez la capitolul scris.
Ma bucur ca v-au placut pozele mele ...si ale voastre sunt tare frumoase.
Carla si Aylin si eu merg la Dr. Peteu si sunt tare incantata. Este foarte amabil si rabdator. Ne-am vazut doar de doua ori pana acum. Prima data mi-a facut si control. A zis ca asa procedeaza cand preia o gravida. Oricum pana acum nu a vrut sa-mi ia nici un ban. Mi-a dat sa iau Elevit si Maltofer, dar intre timp am renuntat la ele pt. ca m-am ingrasat 4 kg in 2 saptamani. Eu ma simteam foarte bine si fara ele asa ca m-am hotarat sa nu le mai iau.
Fetelor eu mi-am luat carut de la BE. Am dat 380 ron pe el. Bineinteles ca si mie imi faceau cu ochil cele scumpe, dar nu imi permit sa dau atat. Mi-au placut in special cele de la tfk (parca asa se numea). O sa pun si poze cat de curand.
ma duc sa citesc din urma...
Andreea
25+
Radu Stefan
pregatiri nunta...
nunta noastra 2 iulie 2005
burtik