Mamici de iulie-august 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Lorina calm mamicutza draga! nu ai voie sa ai astfel de trairi ne-hormonale! ...
m-ai facut sa rad tare de tot cu luptele tale 'greco-romane':

quote:
Mai am, in schimb, niste fluctuatii in starile mele de spirit si de cele mai multe ori sunt f nervoasa si imi vine sa bat pe toata lumea, dar astea nu stiu daca sunt hormonale, s-ar putea sa ma cam provoace cei din jur

karligutza, sapt.26 si printesa din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

lorinaoo1 - ma bucur te exprimi ca o "baba" ca mai inteleg si ce vreti sa spuneti . Am mai citit si eu de acest tip de contractii , dar si intepaturile fac parte din ele ??? pe bune asta chiar nu stiam . Hormonii cred ca ne joaca feste , eu am ajuns si la faza in care sparg farufurii .... fara sa vreau dar am facut-o tandari .
[pup[

21 saptamani Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

Si eu iau Elevit de vreo saptamana. De atunci stau foarte prost cu somnul. Adorm greu. Pe de alta parte, ma simt excelent si foarte energica. Pana sa le iau aveam tot felul de ameteli si stari de slabiciune.
Alina Tind sa cred ca este o generatie plina de baietzei. Ma uitam si pe celelalte odisee si am vazut ca peste tot ponderea baietzilor este mai mare. O fi bine, o fi rau? Ma gandesc ca o sa fie mare bataia pe fete cand se vor face mari .
Karligutza Zilele astea am aflat si eu ca in Romania se fac astfel de taieturi preventiv, deci nu doar cand este absolut necesar. Am o prietena care a nascut de doua ori si de fiecare data a "beneficiat" de taieturi chiar daca nu era cazul. Am mai vorbit cu o prietenta care urmeaza sa nasca zilele astea la Giulesti si a fost deja atentionata ca va avea parte de tratamentul asta chiar de la inceputul travaliului. Doctorii spun ca este o masura de precautie.

Claudia 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Karligutza, sunt spitale si spitale si doctori diferiti. In general in Bucuresti se practica epiziotomia profilactica. Acum depinde si de doctor. Asa e, trebuie taiat cand capul copilului deja se simte si daca impingi prea tare te rupi. Dar doctorilor le e mai comod sa taie mult mai devreme. Citeam si ma minunam de o fata care a nascut de curand, cu epidurala si epiziotomie, si doctorul in timp ce o cosea comenta cat de prosti sunt americanii, canadienii si cei din vestul Europei ca nu taie decat in caz de urgenta. Ca uite ce frumos se coase asa, cu marginile drepte

Or: taietura e o rana de gr.3-4 prin definitie, iar ruptura e de 1-2 in general. Oricum, perineul se rupe pe unde este el mai fragil si apoi se reface mai usor pe acolo. Exista si o directiva a OMS ca sa se practice epiziotomie doar in caz de urgenta, pentru ca s-a constatat ca in 80% din cazuri nu era nevoie.

Asta e, am multe de spus pe tema asta, ideea e ca, daca vreti sa incercati fara, trebuie sa vedeti ce atitudine are doctorul vostru in legatura cu asta.

Carla, 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

claudia75 - cam pe la ce ora iei Elevit ???

21 saptamani Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

pup fetili. ma duc acasa. maine am audit, asa ca nu cred ca o sa pot sa intru, dar vineri nu scapati de mine. si aveti grija de voi

Aylin, 19+

Mergi la inceput

Claudia plsssss nu la Giulesti! ca eu la Giulesti o sa nasc! stai sa vezi ce il intreb eu azi pe nenea doctoru'... la ora 17.00 am consultatia si am deja vreo 3 intrebari pt.el, dar asta cu epiziotomia preventiva nu e in plus! poate face pe-a nebunu' si nu-mi spune, ca vede el! si daca nu-mi place ce-mi spune, il paste o bataie de numa' .... da' stiu eu cum o sa fie? asta e cel mai trist, ca e oarecum prea devreme sa stie si el ce sa-mi zica!

Carla asta cu OMS e buna! poate caut exact textul si eu n-am multa minte! o sa invoc in apararea mea contra practicilor lor, daca se tin de prostii... suna valabil ce zici si tu si alte fete, ca o taietura se reface mai greu decat o ruptura naturala! ce 'handi': auzi, le e mai usor sa coase pe margini drepte! ei poftim atitudine de medic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Va scriu aici ce a postat o amica despre cum a nascut ea:

" Eu am nascut fara epiziotomie si nici nu m-am rupt. Am tinut foarte mult sa nasc foarte natural :) Am citit mult inainte despre epiziotomii si cum ele nu sunt deloc necesare cat sunt foarte utile pt doctori pt ca nu mai trebuie sa depuna prea mult efort cu pacienta, sa-i spuna cand sa impinga, cand sa se opreasca, chiar daca este in timpul unei contractii. Am citit despre un doctor care a "nascut" un copil de aproape 5 kg fara epiziotomie. Ce mai am fost convinsa plus ca nu prea imi plac cusaturile si operatiile. Am facut multe exercitii si unul dintre ele este foarte folositor, Kegel este mai mult pt "antrenarea" muschilor perineului pt a nu se atrofia cu timpul, exercitiile astea ca si femei ar trebui sa facem tot timpul nu numai cand suntem insarcinate. Era o pozitie in care trebuia sa stau cat mai mult in timpul zilei, "squat" se numeste in engleza iar in romana ar fi ceva de genul "pe vine" cum ai sta pe o toaleta turceasca, da' nu pe vine pana la jumatate, ci pe vine sa ramna doar cativa cm intre sezut si podea, sper ca intelegeti, cu genunchii cat mai departe unul de celalalt. Amorteam la inceput dar cu timpul m-am obisnuit si reuseam sa stau asa sa vad filme sau sa vorbesc cu sotul :) era funny. Masajul perineal iar a ajutat foarte mult, in fiecare seara cu ulei de masline. Iar in timpul nasterii pt a putea naste fara epiziotomie este bine sa nu ti se faca epidurala pt ca atunci nu mai poti simti ce ti se intampla. Iar cand simti ca iese capul copilului sa nu mai imipingi ci sa-l lasi pe el sa iasa afara natural, pt ca isi face loc singur si nu fortezi tu deschiderea si prin urmare o rupere. Statul intins pe spate in timpul nasterii pune presiune foarte mare pe perineu si prin urmare poate duce la o rupere. Am nascut in pozitia sezut, cred ca data viitoare voi incerca statul pe vine pentru ca e si mai usor, nu m-am rupt si nici nu pot sa spun ca a fost foarte dureros. Dupa ce am ajuns la spital am evitat statul in pat si m-am dus si am urcat si coborat scarile pana nu am mai putut. Fetita noastra a avut 3.800 la nastere, deci nu pot spune ca a fost prea mica, avea niste falcute de numa'. La maternitatea unde am nascut masa se facea in toate felurile si am putut sa stau in sezut dar am avut sprijin la spate, daca unde nasti tu nu se poate poti incerca pozitia "pe vine" si intre contractii sa te asezi jos sa-ti fie mai usor."

Asa... asta s-a intamplat in Romania acum un an si jumatate, cu o doctorita care in momentul nasterii era insarcinata si ea in 8 luni si jumatate. Deci... se poate

Carla, 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

Otim elevit iau pe la pranz. Mi-am propus sa iau mai devreme, dimineata, poate asa nu voi mai avea probleme cu somnul...

Claudia 21+

Mergi la inceput

otim eu vorbesc neintrebata, dar pt.ca iau si eu Elevit de mult iti raspund si eu ca nu trece pranzul fara ca sa fi luat vitaminutza, insa de obicei dimineata cand ma trezesc ma 'droghez'... eu nu am un stomac sensibil si deci nu mi-a facut probleme ca il iau si pe stomacul gol, cand evident se absorb toate substantele mai bine. Dar cine nu poate pe stomacul gol, e bine si dupa micul dejun. Dar seara, cred ca e o perioada din zi de evitat pentru ca s-ar putea sa te tina treaza o biata pastiluta!

Mergi la inceput