Krakovia, Auschwitz

Krakovia, Auschwitz | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

A fost cineva in aceste locuri? Am citit despre Krakovia ca e un oras frumos, am vrea sa mergem sa-l vizitam si daca ajungem pana acolo sa mergem si la Auschwitz, la muzeu. Recomandari, pareri, locuri de vizitat in zona? Hoteluri, pensiuni in care merita sa stai?
Astept parerile voastre!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Initial creeata de mihaela_s

A fost cineva in aceste locuri? Am citit despre Krakovia ca e un oras frumos, am vrea sa mergem sa-l vizitam si daca ajungem pana acolo sa mergem si la Auschwitz, la muzeu. Recomandari, pareri, locuri de vizitat in zona? Hoteluri, pensiuni in care merita sa stai?
Astept parerile voastre!

Mihaela si fetele mele

Am fost acolo cind eram copil, cam prin clasa 5-a, 6-a, m-a impresionat, nu am dormit citeva nopti. Prin prisma copilului de atunci pot sa te sfatuiesc sa nu mergi acolo cu copii. Pt. adulti, sau vazut cu ochii de acum este impresionant, ce sunt in stare oamenii sa faca semenilor lor.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Mihaela, eu am fost la Mauthausen in Austria. Doamne, si acum imi amintesc detaliile....cred ca nu am sa pot uita niciodata tot ce am vazut acolo...de la "camerele" detinutilor, pina la camerele de gazare si mesele de tortura etc. Daca va duceti, va sfatuiesc sa va duceti fara copii. E destul de traumatizant, mai ales ca au si muzeu (cel putin Mauthausen are) si arata poze cu oameni morti etc. Eu am iesit de acolo cu niste dureri de cap si un suflet amar-amar:(. Incredibil ce s-a putut intimpla in lagarele de concentrare. Pentru noi, astia marii, e un loc f. interesant de vizitat.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Mie nu mi-ar placea sa vizitez asa un loc ... poate daca as fi in trecere da, dar ca sa merg in mod deosebit sa vizitez Auschwitz nu mi se pare potrivit pentru psihic. In general ma duc sa ma simt bine, nu sa ma intristez, nu?

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Am fost si in Cracovia si la Auschwitz si personal nu as recomanda cuiva sa mearga pe acolo.
Castelul din Cracovia nu este nici pe jumatate de calibrul Pelesului nostru, spre exemplu.
Cat despre Auschwitz, nu am fost capabila sa vizitez nici 10% din el (spre deosebire de un coleg care nu a ratat nimic si a facut-o cu o frenezie pe care nu mi-o explic nici acum). Depinde de fiecare, insa repet, din punctul meu de vedere exista un milion de alte solutii mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu am vazut reportaj de calatorie la Auschwitz pe Discovery Travel si mi-a ajuns cu varf si indesat.

Acu depinde de fiecare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Mihaela,am fost la Auschwitz in 1994. Plecam spre Norvegia si ne-am oprit sa vizitam. Am vazut camerele de gazare, hainele detinutilor, multe, multe fotografii.
Nu te sfatuiesc sa le duci pe fete acolo. In Cracovia da,e un oras foarte frumos, dar nu la Auschwitz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

brrrr, nu m-as duce la auschwitz......!!!mie prsonal mi-ar face rau sa vad asa ceva, da'pai sa merg specialpt asta?! eu zic sa te mai gandesti...

Dariana si Darius (30.07.2006)poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Mihaela,

Cracovia mi s-a parut cel mai dragut dintre orasele poloneze vizitate - l-am vazut pe cand locuiam in Europa si tot atunci am fost la Auschwitz si Terezin (alt lagar) in doua excursii separate.

Sincer vorbind, acum n-as mai merge (nici la Cracovia nici in Polonia), prioritatile mele de vacanta s-au schimbat, iar lagare nu mai pot vedea (si nici filme pe aceasta tema). Despre copii, nu-ti fa probleme, nu au voie sa intre decat cei peste 14 ani (mi se pare).

Oriunde veti merge, concediu placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri si pareri. Stim la ce ne-am "inhamat" sa vizitam. In principiu, da, ma intristeaza inca din adolescenta despre Holocaust, am citit si am vazut reportaje si filme pe tema asta, nu e nimic nou. Stiu ca va fi impresionant, ma astept la asta, si am inclus vizita asta in zilele de concediu in mod foarte constient. Poate ca dupa ce voi veni de acolo am sa dau si eu sfaturi altora nu sa nu mearga, dar sa fie prevazatori si constienti de ceea ce ii asteapta.

Da, aveam si alte obiective in plan, din pacate prea departe si prea costisitoare pentru 2-3 zile cat ne putem permite sa mergem...am renuntat la ele in favoarea Krakoviei. N-am fost in Polonia inca, sunt curioasa cum e si despre oras am citit ca e frumos, plin de locuri interesante. Eu sper sa avem si vreme buna ca sa putem sa ne plimbam, ideea e sa iesim din cotidian, din orasul asta plictisitor, vrem sa ne oprim si in Slovacia in munti, sa stam o zi si la aer curat, asa ca nu va fi doar lagar si evrei morti .

La Peles am fost, anul trecut, e minunat dar vrem si altceva.

AlbaIulia , ce dor mi-a fost de tine! Stiu cum e cu prioritatile , dar acum asta e la noi ...

Mai astept pareri, chiar daca ma vor indemna sa nu merg .

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Revin: Sora-mea a fost la Cracovia de Craciun si le-a placut f mult ei so sotului. Au stat la ceva pensiune gasita la fata locului, in apropiere de centru.

Mergi la inceput