Exista vreo lege despre diurna in delegatie?
Am o intrebare: exista vreo lege care sa sustina cum se da diuura in delegatie sau este intotdeauna politica firmei? Firma mea m-a anuntat cind eram in delegatie (si in ultima zi) ca nu exista diurna, ci doar se deconteaza masa si transportul dar numai daca duc chitante, or eu nu am cerut intotdeauna chitante. Dar eu stiam ca legal trebuie sa primesc si diurna. Stie cineva?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
Raspunsuri
olguttza spune:
CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010
Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2.895 din 21 din 29 decembrie 2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a V-a, nr. 5cc din 29 ianuarie 2007
CAPITOLUL 4
Salarizarea si alte drepturi banesti
Art. 45. - Salariatii unitatilor trimisi in delegatie in tara sau strainatate vor beneficia de urmatoarele drepturi:
a) decontarea cheltuielilor de transport, de asigurare si a costului cazarii, potrivit conditiilor stabilite prin contractele colective de munca la celelalte niveluri;
b) diurna de deplasare, al carei cuantum se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate; nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica la institutiile publice.
www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">23+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
A_Iulia spune:
Pai e la limita cumva. La noi era diurna 35 EUR/zi, impartita asa: mic dejun 20%, pranz 40%, cina 40% (daca aduceai decont pe una din acestea, inclusiv luau in considerare hotelul ca are mic dejun inclus) - puteai ramane cu zero barat.
Tin minte ca eu chiar calculam pe vremuri cum ar fi mai bine: sa decontez sau sa ramana din calcul ce am de luat procentul de diurna. De ex pt Bulgaria - unde te costa masa mai nimic - mai bine nu decontai ce mancai.
Acum a schimbat firma policy-ul, se dau cei 35 EUR indiferent ce mai decontezi, nu ma mai doare capul.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
nemary spune:
diurna pt.cei care lucreaza la stat este de 13 ron. firmele private pot da diurna de 2.5*13 (deductibila daca firma are profit) sau chiar mai mult(in acest caz trebuie sa duci chitante sau facturi), doar ca tu va trebui sa ai un Ordin de deplasare semnat si stampilat in localitatea in care ai fost (in general stampila se pune la hotel)
mai multe info gasesti in MOnitorul Oficial nr.1046/29.12.2006
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
lulu_boches spune:
Cind mergi sa te cazezi la hotel, intreaba cit e pretul, iar la mica intelegere in pret sa iti calculeze si masa(mic dejun, prinz si cina), doar ca pe factura sa fie trecut doar "cazare".Si uite asa maninci pe banii firmei.
Liana&Luana
marius spune:
Este vorba de Hotararea de Guvern 1860 din 21.12.2006, o gasesti pe pagina legislativa.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006