clasa a III-a, dificultatile copiilor si ale parin

clasa a III-a, dificultatile copiilor si ale parin | Autor: crisseis

Link direct la acest mesaj

Buna, mamici cu copii de clasa a III-a.Vreau sa va intreb cum vi se par cerintelein acest an si mai cu seama ce fel de exercitii primesc sau lucreaza la scoala copiii vostri la limba romana si matematica, in general, asta pentru ca am vazut , de ex, la matematica, niste exercitii si probleme pe la unele concursuri mult mai grele decat ce se lucreaza la clasa, iar suplimentar invatatoarea nu lucreaza cu copiii pentru a le explica metodele de rezilvare a acestor tipuri diferite de ex si probleme.
De asemenea , vreau sa stiu cum se lucreaza la partea de literatura si daca se pune accent pe compuneri, desi obiectul nu mai e prevazut distinct, ci se include in lectiile de romana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

buna,
si fetita mea este in clasa a III a si pot sa-ti spun ca face compuneri mai rar, de obicei li se cere sa povesteasca lectia citita la clasa;li se dau liste cu lecturi in special in vacantza dar...nu sint obligatorii;
la mate, fac deja geometrieprobabil ca si la voi, citeodata eu constat ca nu stie sa faca o impartire din 3 cifre la una cu doua;maine am sedinta cu parintii si am de gind sa intreb invatatoarea cum anume le-a aratat sa faca impartiri,

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Acuma depinde si de manualele dupa care lucreaza. Toate manualele au anumite lectii marcate cu stelute rosii. acelea se cheama ca fac parte din Curriculum extins, adica nu sunt obligatorii. Invatatoarea fetitei mele le face si lucreaza foarte mult in clasa.

Manualele difera si ele din punct de vedere al structurii. De ex. ea a facut mai intai socoteli pana la un milion, apoi a trecut la tabla inmultirii si a impartirii. In prezent face ordinea operatiilor, paranteze rotunde si drepte si exercitii care contin toate operatiile matematice si necunoscute.
Abia saptamana viitoare va trece la inmultirea si impartirea cu mai multe cifre, apoi geometria si gata.

In alte manuale socotelile pana la un milion sunt la sfarsit.

La romana alterneaza partile de vorbire (a facut pana acum substantiv, adjectiv, pronume, numeral) cu compunerile. O data pe saptamana face cate o compunere. Inainte de a incepe o compunere libera s-a invatat sa scrie mai intai ideile principale pe care le dezvolta.

La materia optionala are "Literatura pentru copii" unde de pe o saptamana pe alta are de citit povestile/cartile pe care le studiaza si descopera personajele principale, insusirile lor etc.

Semestrul acesta a avut de citit multe povesti si carti: Colt alb, Alice in tara minunilor, aventurile lui habarnam, Cartea cu apolodor, Heidi fetita muntilor. Daca copiii nu citesc le lasa inca o saptamana dupa care daca tot nu citesc ii opreste in clasa o jumatate de ora - o ora si ii pune sa citeasca. Asa ca toti se grabesc sa citeasca.
Cel mai greu i-a fost la Colt ALb pentru ca este o carte care contine o gramada de descrieri care au plictisit-o ingrozitor.

Ce sa spun.. eu sunt multumita de invatatoarea ei care lucreaza fosrte mult la clasa. In zilele cand au de facut compuneri le da mai putin la matematica de scris pentru ca merge pe principiul ca o compunere bine facuta ia mai mult de o ora.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput