aspectul clasei - deplorabil
Am o mare nemultumire fata de aspectul clasei unde invata copilul meu.E clasa a treia, la o scoala din Timisoara(16)- care, cica e scoala foarte buna!!!!????
Eu stiu cum arata clasa unde invata in orasul de unde am venit.E incomparabil, ati zice ca cei de aici nici nu sunt invatatori, nu mai vorbesc de prestanta si prestatia lor la clasa.
Nimic pe pereti care sa-i stimuleze vizual sa invete, nimic care sa aminteasca de o clasa de copii, nici o urma de imaginatie la un invatator!!!
Pe deasupra- dupa ce am dat o groaza de bani sa inlocuim parchetul..nici o grija pentru protejarea lui din partea invatatoarei.
Nici o plansa pe pereti cu reguli gramaticale sau ceva legat de matematica, scriitori..stiinte ale naturii...un aspect dezolant.
N+am ceface, ca n+am gasit o alta scoala sau invatator care sa fie cu adevarat invatator...si..n-am ce face ca am fost nevoita sa plec din orasul natal, ca altfel...nici de frica n-as sta aici!!
Clasele copiilor vostri cum arata?
Raspunsuri
claujro spune:
Nu e treaba invatatoarei sa protejeze parchetul. Femeia de serviciu trebuie sa-l curete, de regula produsele de curatat se iau din banii parintilor pt ca scoala nu pune la dispozitie asa ceva. In ceea ce priveste materialul didactic, la fel, scoala nu pune la dispozitie nici o plansa. Ce este in scoala, se afla la cabinetul didactic si de acolo poti imprumuta pt o ora o plansa. Desigur, daca invatatoarea ar fi avut bunavointa si preocupare ar fi putut (probabil tot cu ajutorul unor parinti sau cu sotul ei
) sa dea niste gauri in pereti si sa agate niste planse...
Ideea e ca scoala nu se preocupa de amenajarea claselor. Asta trebuie s-o faca fiecare invatator din fondurile proprii inainte de inceperea anului scolar. La scoala mea, nici creta nu se da...nu mai vb de perdele sau burete.
Claudia
POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI
BraveGirl spune:
Azi am fost la scoala 88 unde este soacra mea profesoara...am plecat cu o impresie foarte buna. Nu am intrat in clase..am fost doar in laboratorul de biologie. In scoala se intra pe baza de cartela magnetica. In labotarorul de biologie este foarte frumos...au gresie pe jos, faianta si au niste banci super frumoase. Au o forma ciudata..ca de floare. Au si niste dulapuri foarte frumoase...culorile mobilierului sunt cires cu vanilie. Parca luminau clasa. Au termopane si jaluzele verticale. Nu stiu cine a dotat atat de frumos laboratorul...aparatura a donat-o firma sotului: televizor, DVD, calculator, retroproiector..si altele care nu stiu cum se cheama.
==========
Corina
Albumul meu
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by BraveGirl
Azi am fost la scoala 88 unde este soacra mea profesoara...am plecat cu o impresie foarte buna. Nu am intrat in clase..am fost doar in laboratorul de biologie. In scoala se intra pe baza de cartela magnetica. In labotarorul de biologie este foarte frumos...au gresie pe jos, faianta si au niste banci super frumoase. Au o forma ciudata..ca de floare. Au si niste dulapuri foarte frumoase...culorile mobilierului sunt cires cu vanilie. Parca luminau clasa. Au termopane si jaluzele verticale. Nu stiu cine a dotat atat de frumos laboratorul...aparatura a donat-o firma sotului: televizor, DVD, calculator, retroproiector..si altele care nu stiu cum se cheama.
==========
Corina
Albumul meu
Si clasele arata la fel de frumos
, baietelul meu este acolo in clasa I . Dar toate amenajarile noastre din clasa gen : banci , panouri, jaluzele etc sunt luate EXCLUSIV din fondul clasei . Mai avem de inlocuit scaunele si tabla ....probabil pana la sfarsitul anului
. Este adevarat insa ca primaria a subventionat sistemul de intrare in scoala pe baza de cartele individualizate, se preconizeaza si cel de supraveghere video la orizont iar acum 2 ani a mobilat si o serie de clase insa in clasa noastra mobilierul s-a deteriorat si a trebuit sa il inlocuim .In principiu nota 10 pentru aceasta scoala , nota care insa o imparte cu parintii elevilor !
O zi excelenta tuturor !
Lala.
claujro spune:
Acolo unde scoala nu are elevi ai caror parinti nu pot/nu au de unde sa plateasca toate aceste cheltuieli: banci, tabla, jaluzele, panouri...se ajunge ca sala de clasa sa fie goala si urata. Din pacate asta e adevarul...
Mie ca profesor, imi este rusine sa cer fiecarui parinte cateva milioane pentru imbunatatiri si nu mi se pare normal ca parintele sa plateasca pentru asta, la fel cum nu mi se pare normal acel fond al scolii...si atunci mergem pe carpeli, cu ce avem...Scoala nu are bani, ministerul la fel..primaria e saraca...
Cand ma gandesc ca la toamna ma intorc la scoala si o sa primesc o clasa goala, murdara, ponosita si cu banci pe care au invatat si generatiile noastre...![]()
Claudia
POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI
angy11 spune:
Cred ca nu e cazul sa generalizezi,stiu ca mutarea in alt oras e un pas greu pentru oricine,dar de aici si pana la a califica toti Invatatorii din oras e un pas mare.
Da, scoala 16 e o scoala buna,multi colegi de gradi de-ai fiului meu sunt acolo elevi,iar parintii lor sunt foarte multumiti,nu stiu in ce clasa ai nimerit(?),apoi invatatori buni mai sunt in oras,iti numesc eu rapid cativa.
La noi la scoala nu se strange niciun fel de fond,iar clasa filui meu arata cam asa
,anul trecut,acum sunt in plus termopane,calculator nou cu monitor tft,internet in toate clasele....nu-mi mai vin acum toate in minte,dar promit sa fac poze mai noi.